A hétvége játékosa a Megye II. osztályban: Pásztor Gábor

Gabi

Négy gólpasszal segítette győzelemhez csapatát a Karancsberénnyel elbánó Bánk támadója.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A negyedik kört követően a Bánk SE támadója, Pásztor Gábor mellett tettük le a voksunkat, aki négy gólpasszal járult hozzá a Karancsberénnyel öt-egyes arányban elbánó csapata győzelméhez. Most pedig jöjjön az ezúttal asszisztok terén jeleskedő támadóval készült interjúnk!

– Hogyan látta a találkozót?

– Sajnos ismét több hiányzónk volt főleg a védelemből, ezért nehéz mérkőzésre számítottam – mondta Pásztor Gábor. Az öltözőben jó volt a hangulat, a csapaton látszott, hogy komolyan vesszük az előttünk álló feladatot. Úgy érzem, a meccs kezdetétől fogva mi irányítottunk, és a vendégek elvétve tudtak kialakítani helyzetet. Támadtunk és többet is birtokoltuk a labdát, de az első félidőben igazán nem tudtunk nagy helyzetet kialakítani. Végig az az érzés volt bennem még a szünetben is, hogy egygólos mérkőzés lesz. Az eredmény nem tükrözi a valóságot. Az ellenfél jóval nagyobb játékerőt képvisel, de három-egyes állásnál, mintha feladták volna, így nyugodtra sikeredett a végjáték.

– Mennyire szeret gólpasszt adni?

– Csatárként fontosnak tartom a góllövést, de nem mindenáron szeretném én lőni azokat. Egyáltalán nem zavar, ha nem én leszek a gólkirály, nem figyelem a góllövőlistát, a lényeg a csapat, és ezáltal a győzelem, mindegy ki szerzi az adott mérkőzésen a gólt/gólokat. Ugyanúgy tudok örülni a sajátomnak, mint a csapattársénak.

– Mi a véleménye a csapatnál nyáron történt változásokról?

– Nagy átalakuláson mentünk át a nyár folyamán, azonban bíztam Kovács Imrében és Csizmár Gabiban, hogy kezelni tudják ezt a helyzetet, meg sem fordult a fejemben, hogy másik csapatban kezdjem meg a szezont. Nem egyszerű tíz játékost pótolni, sem létszámban, sem minőségben, de az érkezők is mindent megtesznek, hogy a Bánk továbbra is sikeresen legyen. Úgy gondolom, az öltözőn belül jó a hangulat, és az új játékosok is szép lassan beilleszkednek. Az biztos, hogy izgalmasabb szezon lesz számunkra, mint az elmúlt években.

– Meglátása szerint mire lehetnek képesek ebben a szezonban?

– Sokban függ, hogy éppen ki tud eljönni a mérkőzésre. Létszámra mindig megvagyunk, hála annak, hogy húszas keretünk van, de hétről-hétre más játékosok tudnak eljönni az adott meccsre. Jó lenne egy állandóságot kialakítani, hogy a kezdőben össze tudjunk szokni, de tudom, vannak sérülések, munka, stb., ami ez megnehezíti. Úgy gondolom, a felsőházban mindenképpen ott leszünk, de még az elején vagyunk, nehéz véleményt alkotni. Örülnék, ha ismét mi lennénk a bajnokok, de a dobogóban mindenképpen bízom. Nehéz lesz, vannak jó csapatok, és lesz meglepetés bőven.

– Mit vár szombaton Bátonyterenyén?

– Győzelmet! Amennyiben úgy tudunk játszani, mint az előző fordulóban, meg is szerezhetjük a három pontot. Azonban ismét lesznek hiányzóink. Visszatérők is, így érdekes meccs lesz. A Bátonyterenye az eddigi mérkőzések alapján a bajnokság egyik fő esélyese mindenképpen. A hazai pálya és a közönség is nekik fog segíteni, de nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk. Játszani kell a játékunkat, és a győzelem megszerzésére koncentrálni, ha ez sikerül, a dobogó közelében maradunk, és ez erőt adhat a folytatásra is.

Next Post

A megye kettő és a megye három szombati eredményei

Mindegyik bajnokságban beindult a soros kör. Megyei II. osztály, 5. forduló, szombat: Szügy SE-Mátraverebély-Szentkút SE 6-0 Bátonyterenyei TC-Bánk SE 3-0 Mihálygerge SE-Szent Imre DSE 3-4 Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 6. forduló, szombat: Romhány SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 0-5 Őrhalom SE-Ipolyszögi SE 1-5 Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 6. forduló, szombat: Karancsalja […]
error: Content is protected !!