2024.04.18.

Színes programra kerülhet sor a vármegyei másodosztályban

A Mátraterenyét fogadja a BSE, Nagylócon menetelne tovább a Vizslás, a Varsány ellen javítana a Szügy.

Ezen a hétvégén az ötödik fordulót fogják lebonyolítani vármegyénk második vonalában. Öt meccset rendeznek meg szombaton, kettőt pedig vasárnap. Lássuk, mire számítunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (szombat), 10.00:

Mátraverebély-Szentkút SE-Balassagyarmati VSE

Mihálygerge SE-Karancsberényi VSFC

Egyaránt búfelejtés reményében várják a kezdősípszót az érintettek, itt is-ott is lenne mit kiköszörülni azon a bizonyos csorbán. A hazaiak idegenben szaladtak bele nagy pofonba az előző körben, míg a másik oldal szomszédvári küzdelemben szenvedett fájó vereséget. A házigazdák már két alkalommal is tudtak nyerni a bajnokság korábbi részében, ezzel szemben a vendégek csupán egy sikeres manővernél tartanak. Nyilván előbb-utóbb nagy elánnal gyűjtögetné a pontokat Berki Krisztián legénysége, mindent beleadva akár már szombaton léphetnek egyet előre az eredményesebb folytatást zászlajukra tűző ‘berényiek. Ettől függetlenük, véleményünk szerint, egy tipikusan olyan párosítással van dolgunk, ahol az ismerősebb környezet bizonyulhat döntőnek, ezt a tényezőt meglovagolhatja Zsély Dániel alakulata, és maximális fordulatszámon pörögve képesek lehetnek ellenfelük felülmúlására a ‘gergeiek.

Vármegyei II. osztály, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (szombat), 16.00:

Balassagyarmati VSE-Mátraterenye SE

A forduló rangadóján csapnak össze a mezőny élcsapatai közé sorolható, ebben a kiírásban még egymáshoz hasonlóan veretlen mérleggel büszkélkedő társulatok. Az önbizalom terén remekül álló balassagyarmatiak zsinórban háromszor tudtak nyerni, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig mennének tovább megkezdett útjukon, még akkor is, ha ezúttal egy újabb igazi erőpróbán lesznek érdekeltek. A vendégek kötelező győzelemmel melegítettek, most pedig azon jár az agyuk, hogy nem tudnák megtréfálni az egyik legfőbb bajnokaspiránst. Apait-anyait beleadva lehet keresnivalójuk a harapós látogatóknak, ha jó napot fognak ki, bizony okozhatnak kellemetlen perceket a rendkívül fiatalos vetélytársuknak. Saját pályájukon egyébként esélyesként tüntetnénk fel a férfias küzdelem elébe néző házigazdákat, de érdemes lesz résen lennie Mátyás Zsolt tanítványainak, máskülönben nem üres kezekkel fogják elhagyni a játékteret a ‘terenyeiek.

Nagylóc SE-Vizslási SE

A papírforma szerint egyértelmű favoritként tekinthetünk az előző két körben egyaránt győzedelmeskedő vendégekre, akik kellő odafigyeléssel tovább gyarapíthatják bajnoki egységeik számát. Persze butaság volna azt hinni, hogy kisasszonyparti vár a vizslásiakra, mérget vehetünk rá, hogy nem akarják olcsón adni a bőrüket a meglepetésben reménykedő hazaiak, akik otthonukban nem szeretnék magukra ölteni az áldozati bárány szerepét. A nagylóciak sima fiaskóval hangoltak, mindent összevetve négy pontnál tartanak, az azonban tuti, hogy hatványozottan sokat érne, ha ezúttal képesek volnának előrukkolni egy meglepetéssel. A másik oldal ambíciói adottak, egyértelműen az aranyéremben gondolkodik Bujtár Tamás legénysége. Eddig egy emlékezetes vereségtől elvonatkoztatva nem is lehet panasz a látogatók idényére, ezen az ösvényen kellene tovább lépkedni, aztán szép zárás lesz a vége.

Szügy SE-Varsány SE

Javításban bízva húznak kesztyűt a házigazdák, furcsa ezt kijelenteni a címvédő esetében, hiszen hosszú idő után maradt ismét alul a mezőny regnáló bajnoka. A vendégek egy sokáig emlékezetes, kétszer harminc perces mérkőzést tudhatnak maguk mögött. Legfőbb vágyuk vélhetően az, hogy szombaton az eredeti játékidőben vegyenek majd részt, ne holmi tinglitanglizásban… Amúgy döntetlennel zárult az említett kurta-furcsa meccs, így perpillanat négy pontnál jár Báránkó Gábor alakulata. Kár tagadni, ezen a találkozón a megint minél fényesebb éremért iparkodó szügyiek számítanak toronymagas favoritnak, előzetesen nem igazán van benne a levegőben, hogy borulhat a papírforma. Számukra ismerős környezetben nem ismerhetnek pardont a hazaiak, jókora kalapemeléssel illethetnénk a vendégeket, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni a másmilyen kávéházként jellemezhető ellenlábasukat.

Karancsaljai MSE-Balassagyarmati SC

A hazaiak voltak az imént kivesézett nem szokványos rövidített bajnoki másik kárvallottjai, így ők is egy emlékezetes párbaj után szállhatnak ismét ringbe. A balassagyarmatiak sima győzelmet értek el a mögöttünk hagyott hétvégén, ami ráadásul az első volt nekik ebben az évadban, így lelkiállapot tekintetében biztosan remekül festenek. A másik oldal még nem tudott nyerni a mostani idényben, talán majd most megtörik ez a negatív tendencia, de abban biztosak lehetünk, hogy semmiképpen nem készülhetnek egyszerű menetre Babcsán Tibor csapatával szemben. A látogatók a három pontért mennek, nem gondolnak másra, ehhez vélhetően legjobb formájukra lesz szükség. Otthonukban nem írnánk le a házigazdákat, nagy odaadással méltó riválisként nehezíthetik meg riválisuk dolgát, összességében azonban előzetesen olybá tűnik, esélyesként jelölhetjük meg a vendégeket.

Vármegyei II. osztály, 5. forduló, 2023. szeptember 17. (vasárnap), 16.00:

Karancslapujtő KSE II-Mátraverebély-Szentkút SE

A szó szoros értelmében hatpontos csörtének veselkednek neki az érintettek, egy esetleges győzelem révén ugyanis beérnék vetélytársukat a látogatók, akik azonban egy újabb vereség miatt eltávolodnának a közvetlen élbolytól. Egyáltalán nem mindegy tehát, milyen végkifejlettel pereg le ez az ütközet, éppen ezért megizzaszthatják a másikat a felek. A táblázaton lehetőségeikhez mérten minél előrébb vágyódó ‘lapujtőiek egy szomszédvári derbin kibrusztolt sikerrel melegítettek, most pedig saját környezetben folytatnák az eredményes manővert. A vendégek vállalhatónak mondható vereséget szenvedtek el legutóbbi fellépésükön, a főhajtástól függetlenül, hasznos bajnokit zárt Pál-Balázs Tamás brigádja. Ebben a párosításban a hazaiakat illetnénk több sansszal a labda útjára indulása előtt, szép fegyverténynek számítana a nem egyszerű menet álló ‘verebélyiek részéről, ha így vagy úgy, de két vállra fektetnék riválisukat.

Tari SZE-Rimóc SE

Kár mellébeszélni, egyértelmű esélyesként tekinthetünk az ez idáig újoncként remek évadban érintett vendégekre, akik akkor érnek igazán valamit eddig bemutatott szereplésükkel, ha most behúzzák a kötelezőt. Meglátjuk, ezzel az édes teherrel mennyire birkózik meg könnyedén Fábián Róbert együttese. Az viszont biztos, nem véletlen a négy forduló után meglévő veretlen mérleg, mely mutató az előző körben a címvédő legyőzésével csúcsosodott ki. A tariak még csak pontot sem tudtak gyűjteni a szezon már lepergő szakaszában, teszik a dolgukat, de az eredmények nem jönnek. Persze joggal bizakodhatnak a házigazdák, előbb vagy utóbb a nagy számok törvénye alapján megint elkaphatnak valakit, a realitás azonban az, ez az alkalom nem most fog eljönni. Minden érdemi tényező a rimóciak diadalmenetét vetíti előre, komoly fordulatként könyvelhetnénk el, ha mégsem következnének be a felvázoltak.