2024.07.19.

Hibátlan csapatok találkoznak a keleti vármegyei háromban

Nógrádmegyerbe látogat az Ecseg, Cereden sem lassítana az SVSE.

Ezen a hétvégén az ötödik körre kerül sor vármegyénk legalacsonyabb osztályának keleti-régiójában. Szombaton egy, vasárnap három meccset bonyolítanak le. Nézzük meg, mit várunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (szombat), 13.00:

Nógrádmegyer BSE-Ecseg SE

A forduló rangadóján képviselhetik magukat az érintettek, igazi derbire van kilátás. Maradjunk annyiban, az ilyen összecsapásokat meg kell becsülni a jelenlegi megmosolyogtató lebonyolítási forma mellett… Hibátlan társulatok néznek egymással farkasszemet. Egyelőre mindkét társaság három sikernél jár. Önbizalom terén tehát sem itt, sem ott nem lehet probléma, kellő lelkesedéssel vágnak neki az ütközetnek a felek. Gyakorlatilag előzetesen nincs kiemelkedő favorit, csupán az biztos, hogy fontos egységeket tehet zsebre az az armada, amely képes lesz a másik felé kerekedni. A harcos ‘megyeriek joggal támaszkodhatnak a számukra ismerős környezetbe, de legjobb formájukat bemutatva a látogatókban is meglehet a kellő potenciál ahhoz, hogy lebirkózzák közvetlen riválisukat. Maradjunk annyiban, tényleg bármit magában rejthet ez a viaskodás, nüanszok dönthetik el, ki örül a végén.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 17. (vasárnap), 16.00:

Cered VSE-Somos VSE

Talán ez a mérkőzés is tartogathat magában érdekességeket, összességében azonban nyugodt szívvel megállapítható, hogy esélyesként jelölhetjük meg a másik oldalnál egyértelműben acélosabbnak tetsző vendégeket, akik minél tovább kitolnák százszázalékos mutatójukat. Bár a házigazdák a dobogóban bízva kezdték meg az idényt, már két lényeges fellépésükön is alulmaradtak, egy körrel ezelőtt is sima pofonba szaladtak bele. Lenne honnan felállnia Horváth Jenő brigádjának, már csak az a kérdés, mikor kapják össze magukat a cerediek. A látogatók játéktudása ismert, nem a véletlen műve, hogy mellébeszélés nélkül húzták be a mögöttünk hagyott erőfelmérőiket. Elvileg ezúttal sem botolhat meg Oláh Teofil csapata, komoly kalapemeléssel illethetnénk a hazaiakat, ha megrángatnák az oroszlán bajuszát.

Felsőtoldi Cserhát TSE-Kazár KSE

Úgy tűnik, szépen lassan egyenesbe jönnek a vendégek, akik egymás után kétszer is diadalmaskodtak, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig egy kötelezőnek mondható sikerrel folytatnák a bajnoki küzdelmeket. A felsőtoldiak még képtelenek voltak pontot gyűjteni ebben a kiírásban, jelenleg nagy talány, vajon mikor jöhet el az ő idejük, igazi feltámadásnak minősülne, ha megfricskáznák jó periódusban lévő ellenfelüket, leginkább az otthonukban reménykedhetnek. A két brigád statisztikáiból kiindulva, a kazáriak joggal bizakodhatnak, amennyiben mostanában látott formájukat húzzák elő a cilinderből, újabb strigulát húzhatnak be idénybéli sikereik száma mellé.

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Zagyvarónai SE

„Most vagy soha” felkiáltással húzhatnak kesztyűt a legénységek, eddig egyik résztvevő számára sült el valami fényesen a mögöttünk hagyott szezon, mindkét brigád nulla ponttal áll a táblázaton, lenne mit köszörülni a csorbákon… Nehéz jóslásokba bocsátkozni a labda útjára indulását megelőzően. Előzetesen úgy tűnik, egy olyan párosítással van dolgunk, ahol a saját pályával járó előnyök lehetnek a döntő tényezők, amúgy nem tudnánk sem ide, sem oda bökni. Az tuti, hogy már igen csak ki lehetnek éhezve a győzelemre a felek, lélektani alapon fontos gát szakadhat át annál a csapatnál, amely képes lesz lebirkózni a másikat ebben az előzetesen abszolút kiegyenlítettnek tűnő menetben.