2024.06.13.

Elvileg nem hibázhatnak az észak-nyugati vármegyei három dobogósai

Rétságon vendégeskedik a Patak, Ipolyszögre ruccan át a Dejtár, a Bernecebaráti-Kemencét fogadja az Érsekvadkert II.

A mostani hétvégén az ötödik fordulót rendezik meg vármegyénk legalacsonyabb osztályának Észak-Nyugati-csoportjában. Két-két meccsre kerül sor szombaton és vasárnap. Lássuk, mire számítunk a soros párosítások kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (szombat), 13.00:

Rétság FC-Patak FC

Alapjáraton véve, rangadónak is hihetnénk ezt a mérkőzést, a házigazdák viszont nem igazán muzsikáltak túl fényesen a mögöttünk hagyott időszakban, így ettől a titulustól inkább most eltekintünk. Az előző idényt bajnokként lezáró látogatók ott folytatták ezt az évadot, ahol a legutóbbit abbahagyták. Az első három fordulóban rendre nyert Bella Sándor alakulata, majd az elmúlt hétvégén egy utolsó percben kicsikart döntetlen jött a sorban. Ezúttal esélyesként tekinthetünk az ismét minél fényesebb éremben gondolkodó patakiakra, a papírforma szerint egyértelműen nekik állhat a zászló. A hazaiak pusztán a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, illetve emellett abban reménykedhetnek, hogy előbb-utóbb valaki ellen képesek lesznek kimászni… Az viszont kisebbfajta csoda volna, ha erre éppen most kerülne sor.

Borsosberény SE-Nógrádsipek SE

A látogatókat jelölhetjük meg a párharc favoritjaiként. Bár a hazaiak két körrel ezelőtt bebizonyították, hogy nem szabad őket leírni, most ismét egy kifejezetten jó teljesítményre volna szükség a részükről ahhoz, hogy újabb csínytevéssel rukkoljanak elő. Elismerésreméltó cselekedetként könyvelhetnénk el, ha nem üres kezekkel fejeznék be az ütközetet. Mint időközben kiderült, immáron Viczena Csaba irányítja a lelkes ‘berényieket, akiknek nem lehet más ambíciójuk ebben a bivalyerős mezőnyben, mint az ilyen meccseken gyarapítani pontjaik számát. Jelenleg három sima zakónál és egy győzelemnél tartanak a házigazdák, ezzel szemben a szép diadallal melegítő ‘sipekiek már kétszer is örülhettek ebben a kiírásban. Úgy véljük, valós tudásukat bemutatva, nem ismerhetnek pardont a vendégek, előzetesen valamelyest acélosabbnak tűnik Kelecsényi Gábor brigádja.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (vasárnap), 16.00:

Ipolyszögi SE-Dejtár SE

Hosszas gondolkodás után, ezt a csörtét választottuk a forduló mérkőzésének, végül is két szomszédvár csap össze… A hazaiak három fiaskót követően meg tudták törni e jeget a mögöttünk hagyott fellépésükön, míg ellenfelük négy forduló elteltével hibátlan mérleggel büszkélkedik. Az esélyek egyébként kristálytiszták, amennyiben nem történik egy váratlan fordulat, nyerniük kellene a bajnoki címre hajtó dejtáriaknak, könnyed menetre viszont semmiképpen nem készülhet Balga Ferenc társulata. Az ipolyszögiek teljes fegyverzetben akár még harapós riválisnak bizonyulhatnak, ehhez az kell, hogy apait-anyait beleadjanak, otthonukban talán tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban. Amúgy komoly bravúrként kerülne be a köztudatba, ha meg tudnák lepni jóval acélosabbnak tetsző riválisukat a nehéz próbatétel előtt álló hazaiak.

Érsekvadkert SE II-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

A hétvége legegyértelműbbnek kinéző találkozóján képviseltetik magukat a résztvevők, papíron nagyon sima meccsre van kilátás, ahol csak a gólkülönbség lehet kérdéses. A ‘vadkertiek nyilván nem véletlenül veretlenek ebben az évadban, három győzelem után az elmúlt fordulóban az utolsó pillanatokban engedte ki a kezei közül a sikert Bernhardt László társulata. A látogatók még nem tudtak pontot sem szerezni a mostani szezonban, roppant balszerencsés periódusban állomásozik Németh Krisztián alakulata. Ugyan már nagyon elvágyódnak a kút mélyéről a berneceiek, reálisan nézve, nem soros küldetésükön másznak ki a gödörből, perpillanat egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy bármilyen tekintetben borsot törjenek a hatványozottan erősebbnek tűnő házigazdák orrai alá, akik kellő odafigyeléssel egy elég könnyed diadalt is zsebre tehetnek.