2024.07.19.

Összecsap az első négy a dél-nyugati vármegyei háromban

A Keszeget fogadja a Kétbodony, a Romhányt látja vendégül a Nőtincs.

Az előttünk álló hétvégén az ötödik fordulóra kerül sor vármegyénk legalacsonyabb osztályának Dél-Nyugati-csoportjában. Szombaton egy, vasárnap három bajnokit rendeznek meg. Lássuk, mire számítunk a közelgő meccsek kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (szombat), 13.00:

Kétbodony SE-Keszegi SE

A maga nemében érdekesnek ígérkező mérkőzésének vágnak neki az érintettek, férfias küzdelemnek nézünk elébe. Közös a résztvevőkben, hogy ez idáig egy-egy vereséget jegyezhettek fel a szezonban, mindketten a mostani éllovastól kaptak ki. Jelenleg egyaránt kilenc egységet birtokolnak a gárdák, így kisebb lépéselőnybe kerülhet a győzni képes brigád. A hátigazdák zsinórban háromszor nyertek, az előző hétvégén ráadásul nem kevesebb, mint tizenegy találatot elérve ütötték ki ellenfelüket. A keszegieknek alaposan meg kell harcolniuk a három pontért, de a lényeg, hogy végül ők örülhettek. Ezen mérkőzést megelőzően, az ismerősebb környezet miatt mondjuk azt, hogy egy hangyányival több sansszal ruháznánk fel a kétbodonyiakat, amúgy az sem volna meglepő fordulat, ha nem üres kezekkel hagynák el a játékteret a bármire képes vendégek.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (vasárnap), 16.00:

Nőtincs SE-Romhány KSE

A forduló rangadójának keretein belül mérik össze tudásukat a felek, abszolút nyíltnak kinéző találkozóra van kilátás, ahol akármi megtörténhet. Nyilván nem a véletlen műve, hogy a hazaiak százszázalékos mérleggel foglalják el az éllovas pozíciót, ezúttal azonban ismét egy méltó riválissal nézhetnek farkasszemet. A romhányiak perpillanat kilenc pontnál járnak, így egy esetleges újabb siker segítségével beérnék egyik legfőbb vetélytársukat. Persze erről a forgatókönyvről hallani sem akarnak a házigazdák, Matyóka Ferenc társulata mindenképpen menne tovább a megkezdett úton. Előzetesen nem igazán tudnánk sem ide, sem oda bökni, amennyiben állást kellene foglalni, az otthonuk miatt egy paraszthajszálnyival több sansszal illetnénk a nőtincsieket, de egyáltalán nem bizonyulna ördögtől való cselekedetnek Bencsik Emil csapara részéről, ha képes volna idegenben is feltartóztatni a listavezetőt.

Bercel KSK-Legéndi SE

Javításban bízva szállnak ringbe az előző körben a szezonban második fiaskójukat elszenvedő házigazdák, reálisan nézve pedig, minden sanszuk meglesz arra, hogy a lehető leghamarabb visszatérjenek a helyes ösvényre. A sereghajtó legéndiek nagyon súlyos zakót öltöttük magukra az előző fordulóban, lenne honnan felállnia az évad során még csak pontot sem gyűjtő alakulatnak. Nem vár egyszerű menet a látogatókra, gyakorlatilag minden érdemi tényező a másik oldal diadalát vetíti előre. Saját pályájukon nem ismerhetnek pardont a berceliek, akik ha kellő komolysággal viseltetnek a meccs iránt, akár egy igen sima győzelmet is előhúzhatnak a cilinderből. Megilletné a kalapemelés a vendégeket, ha bármilyen formában képesek volnának rácáfolni az elhangzottakra.

Egyházasdengeleg FE-Felsőpetény SE

Nem feltétlenül érezzük lefutottnak ezt a csörtét, ugyan a hazaiak még nem tudtak pontszerzésig eljutni a mögöttünk hagyott hétvégéken, rendre becsülettel helytálltak, és bizony nem sokon múlott egy-egy bravúr elérése. Az egyelőre egy siker manővernél tartó felsőpetényiek egyaránt kikaptak az előző két fellépésükön, terveik szerint pedig most mindenáron kiköszörülnék a csorbát. Akár le is arathatja igyekezete gyümölcsét Laczkovszki Zsolt brigádja, de tényleg nem számíthatnak sétagaloppra a látogatók. A ‘dengelegiek előbb-utóbb meglephetnek valakit, és benne van a pakliban, hogy már most összejön a vágyott diadal. Perpillanat három egység választja el egymástól a feleket a vendégek javára, egy esetleges győzelem jóvoltából egyúttal előznének is a házigazdák, ehhez azonban lesz egy-két szava ellenfelüknek is.