2024.05.20.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Építők KC-Silver Tüzép-Karancslapujtő, a Balassagyarmati VSE-Mátraterenye SE, a Nógrádmegyer BSE-Ecseg SE, az Ipolyszögi SE-Dejtár SE, illetve a Nőtincs SE-Romhány KSE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (szombat), 16.00:

Építők KC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Csatlós Tamás, az Építők KC vezetőedzője: – Jól kezdtük a bajnokságot. Három győzelem volt zsinórban. Sajnos Mohorán vesztettünk. Mi építkezünk! Nagyon sok lemaradása van a klubnak a többi csapathoz képest! Szerintem többet kellene foglalkozni a csapattal, és végre szeretnénk találni egy szponzort, aki tudna segíteni. Sajnos a városban már nincs sok csapat, az SBTC van, akinek szurkolunk, hogy benn tudjon maradni az NB III-ban, emellett mi vagyunk a vármegyei első osztályban. Jó lenne, ha lépnénk előre, márpedig előre kell, ha akarunk valamit! Szerethető csapatunk van, szerintem nem is játszunk rossz focit, de nálunk még az edző vágja a füvet, a játékos rakja a hálót és festi a pályát. Ebből ki kell szakadnunk valahogy. Reméljük, sikerül! Főleg úgy, hogy a környéken lévő régi bányászlakásokat csodálatosan felújítják, a mi sport létesítményünk pedig nem biztos, hogy jól fog már így mutatni! A mostani ellenfél is fényévekkel jár előttünk mindenben. Gondolok itt a szervezettségre, az anyagiakra, az infrastruktúrára. Magasan a legjobb keretük van ebben az osztályban. Sok játékosnak voltam már edzője, tehát jól ismerem őket. A vezetőjük elhivatott, minden elismerésem azért, amit biztosít ennek a csapatnak! Szerintem a legjobban nekik van esélyük megnyerni a bajnokságot. Próbálunk tisztességgel helytállni, a nagyon fiatal csapatunkkal. Aki ismer, tudja, hogy minden meccset meg akarok nyerni! Ez most is így lesz! Jó mérkőzést várok, sok nézővel. Talán mindenki rendelkezésemre fog állni.

Szabó Gábor, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – Jó úton van a csapat. Közel ott tartunk, ahol ebben az időszakban lennünk kell. Hatalmas erőket mozgósít a csapat edzéseken, ami a legfontosabb, hogy a gyakoroltakat mérkőzéseken is alkalmazzák. Sokat léptünk előre a csapatjátékban és a játék ritmusa is egyre jobb. Az ellenfél jó csapat, sokat futnak, nagyon gyorsan mennek át támadásba, és ami elengedhetetlen, jó edzőjük van. Küzdelmes, jó iramú meccset várok, ahol apró nüanszokon fog múlni a pontok sorsa. Nincs hiányzónk.

Vármegyei II. osztály, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (szombat), 16.00:

Balassagyarmati VSE-Mátraterenye SE

Mátyás Zsolt, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: A korai döcögősebb rajt után, kezdünk kiegyenesedni. A játék minden elemében fejlődést látok a csapatnál. Gördülékenyebb a játékunk. Szeretnénk ezen az úton tovább haladni, az elmúlt hetek jó szériáját folytatni. Nincs könnyű mérkőzés. Hétvégén is jól kell teljesítenünk, ha győzelemmel akarjuk elhagyni a pályát. A Mátraterenye jó csapat, a körülményekhez képest, jól összegyúrták a ‘mindszenti fiúkkal, akik ne feledjük, a tavalyi ezüstérmesei voltak a bajnokságnak. Nehéz meccsre számítok, de hazai környezetben szeretnénk begyűjteni a három pontot. Farkas és Soós-Valenta fog hiányozni sérülés miatt.

Dancsok Roland, a Mátraterenye SE vezetőedzője:Az idény eddigi eredményeivel meg vagyunk elégedve. Hétvégi ellenfelünk egy nagyon fiatal, jól képzett játékosokból álló csapat. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de nem feltartott kezekkel érkezünk, és próbálunk minél jobb eredményt elérni. Eddig nem tudunk hiányzókról.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 16. (szombat), 13.00:

Nógrádmegyer BSE-Ecseg SE

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE játékos-edzője:Eddig lejátszott mérkőzéseinket megnyertük. Volt, amelyiken kevésbé játszottunk jól, de még mindig érik a csapat. Nagyon fontos lesz ez a meccs a bajnokság szempontjából. Az Ecseg egy összeszokott, erős csapat. Megnyerték minden találkozójukat. Úgy gondolom, harcos meccs lesz, az fog dönteni, hogy ki fogja jobban kihasználni a helyzeteit, apró hibákon múlhat a három pont sorsa. Mi a győzelemre játszunk, mint mindig.
A hiányzók még kérdőjelesek. Három fontos játékosunk is hiányozhat munkahelyi elfoglaltság végett, de igyekszünk megoldani ezt a problémát.

Moravcsik Ferenc, az Ecseg vezetőedzője: Szerintem fontos ez a találkozó, de mivel négy alkalommal játszunk egymással a szezonban, minimum egy pontot fognunk kellene idegenben, és akkor nem lesz gond. Erős mérkőzésre számítok. Úgy gondolom, jó az ellenfél. Ismerem őket, néhányan itt is fociztak nálunk. Nem megyünk felemelt kézzel, az biztos, de tudom, hogy nem lesz egyszerű meccs. Gaál Gábor jelezte, nem biztos, hogy tud jönni munkahelyi elfoglaltság miatt. Ha meg tudja oldani, jelen lesz, ha nem, sajnos nem. Sajnálom, mert biztos pont a hátvédsorban. Rajta kívül más nem jelezte, hogy hiányozni fog.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 17. (vasárnap), 16.00:

Ipolyszögi SE-Dejtár SE

Papp Ádám, az Ipolyszögi SE játékos-edzője:Már az is csoda, hogy csapatunk elindult, olyan kavarodás volt a szezon elején. Szerencsére az új sportelnökünk mindenben segített, így nagyban megkönnyítette az adminisztrációs feladatainkat. Célunk idén, hogy a csapat együtt maradjon, nem szeretnénk, hogy egy újabb községből tűnjön el a megyei labdarúgás. A soron következő ellenfelünk ellen szeretnénk egy szoros mérkőzést játszani, mivel szomszéd faluról van szó, így mindig nagy a rivalizálás a két csapat között. Erőviszonyok tekintetében magasabb játékerőt képviselnek, de bízunk benne, hogy képesek leszünk meglepetést okozni. Ami viszont elég nehéz lesz, mivel jelenleg sérülések, hiányzások nehezítik a dolgunkat. Ennek következtében sajnos idén még nem sikerült kétszer ugyanazzal a kezdőcsapattal felállni. Bízom benne, hogy a mérkőzésen résztvevő játékosaink közül mindenki jó napot fog majd ki.

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Az eddigi meccseinket simábban nyertük, mint azt gondoltam volna. A gólarányunk is jól mutat, egy gólt kaptunk és szép számmal találtunk az ellenfelek hálójába. A bajnokság igazából most fog beindulni, egy nehéz idegenbeli „kiscsapatnál” és két dobogós rangadóval. Ipolyszögön soha nem könnyű játszani. Főként hazai pályán nagyon jól tudják, hogy lehet a jobb ellenfelek játékát elrontani és pontot is szerezni. Utóbbi két évben ezt meg is mutatták. A tavalyi bajnokot csak ők tudták megverni, és volt, hogy ellenünk is otthon tudtak tartani egy pontot. Bármi megtörténhet náluk, és nehéz mérkőzésre számítok. Szombaton ismét esküvő lesz a csapatunknál, ahol többen is részt vesznek, így biztosan lesznek hiányzók. Sokan vagyunk, mély a keret, jó minőséggel. Minden meccsen a három pontért kell a pályára lépnünk, ahogyan most is.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 5. forduló, 2023. szeptember 17. (vasárnap), 16.00:

Nőtincs SE-Romhány KSE

Matyóka Ferenc, a Nőtincs SE vezetőedzője:Készülünk a mérkőzésre, amit háromesélyesnek tartok. Kétséges lehet, a játékvezető személye mennyire fogja befolyásolni a meccs végeredményét, mert ez a tényező mindig benne van… Vannak jó és rossz tapasztalatok is. A rangadó jelleg rányomja a bélyegét a találkozóra, a fiúk görcsösen készülnek, mert szeretnénk veretlenül teljesíteni a bajnokság első negyedét. Mindenki tisztességesen állt hozzá az eddigi mérkőzésekhez, valamennyi játékosban benne van a győzni akarás. Most már kezdik azt a célt megfogalmazni a srácok, hogy jó volna az első helyen végezni az ősszel. Ehhez az ő teljesítményük kell, és akkor nem lesz gond. Nem lesz hiányzónk. A teljes kerettel tudunk felállni.

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője:Jó passzban van a csapat. Sikerült legyőznünk a Bercelt. Fel vagyunk tüzelve. Mindenképpen a három pontért megyünk. Veretlen az ellenfelünk. Meglátjuk, milyenek lesznek az erőviszonyok. Ennek az őszi szezonnak számunkra egy fontos pontja, hogy most milyen eredményt tudunk elérni. Biztos, hogy megteszünk mindent a siker érdekében. A hiányzóknak talán lassan sikerül visszatérni. Sajnos még mindig lesz két-három ember, aki nem bevethető, így kell megoldanunk.