2024.07.20.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Radics István

Csapata legjobbjaként mesternégyesig jutva segítette sima sikerhez csapatát a Feláldozhatókkal elbánó Kazár támadója.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A negyedik kör után a Keleti-csoportban szereplő Kazár csatára, Radics István mellett döntöttünk, aki csapata legjobbjaként mesternégyesig jutva segítette hozzá övéit a Feláldozhatók ellen aratott kilenc egyes sikerhez. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó rutinos támadóval készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a legutóbbi bajnokira?

– Csapatjátékkal nyertünk – kezdte Radics István. Jobbak voltunk, összeszedettek. Még több is lehetett volna közte, csak nem használtuk ki a helyzeteket. Nekem mehetett volna jobban is, góljaim mellett kihagytam két ziccert is, de amúgy jónak értékelem a teljesítményemet. 

– A bajnokság előtt zajlott az élet az egyesületnél. Kisebb érdekesség, hogy nyáron pár nap erejéig egy másik egyesület játékosának vallhatta magát. Míg a gárda irányítását gyakorlatilag egy trió végzi.

– A nyáron rövid ideig Zagyvarónára igazoltam, de aztán úgy döntöttem, visszamegyek Kazárra. Terveim szerint hamarosan befejezem a nagypályás focit, és úgy határoztam, a Kazár legyen az utolsó klubom. Racs Zsoltival nagyon jóban voltam, ez pedig a mai napig így van. Bornai Ferencet és Kovács Gyulát korábban nem ismertem, most ismerkedünk. 

– Mi a véleménye csapata eddigi idényéről és mit vár a folytatásban?

– Szerintem jók vagyunk és azok is leszünk. Ott leszünk az első négyben. A Somos és az Ecseg ellen nehéz lesz, a többiek foghatók. Én szeretnék jó párszor betalálni a következő meccseken is. Minél többször sikerül, annál jobb!

– Vasárnap Felsőtoldra hivatalosak. Mire számít a mérkőzésen?

– Szerintem nyerni fogunk. Négy- vagy ötgólos győzelem a tippem.