2024.07.25.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban: Géczy Nikolasz

Duplával vette ki a részét csapata nem mindennapi feltámadásából a Vizslást legyűrő BSE csatára.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény második köre után a BSE támadójára, Géczy Nikolaszra voksoltunk, aki mindent eldöntő duplával járult hozzá a Vizslás otthonában háromgólos hátrányból felálló majd négy háromra nyerni tudó együttese idegenbeli sikeréhez. Most pedig jöjjön a fontos találatokat jegyző csatárral készült interjúnk!

– Hogyan tudja feleleveníteni a legutóbbi bajnokit?

– Az első félidőben a Vizslás akarata érvényesült, mi pedig nem álltunk a helyzet magaslatán, rengeteget hibáztunk és pontatlanul játszottunk – kezdte Géczy Nikolasz. Ezt az ellenfél kihasználta és háromgólos előnyre tett szert az első félidőben. A második játékrészre minden mindegy alapon vonultunk ki, azzal a tudattal, hogy megpróbáljuk visszahozni a meccset. Ez sikerült is. Jól fociztunk és négy gólt is szereztünk. Aztán a hajrában minden erőnkre szükség volt, hogy megtartsuk az eredményt.

– Személy szerint mi járt a fejében a hazaiak három nullás vezetésénél?

– Az, hogy változtatnunk kell és össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy szorosabbá tegyük a meccset. A feltámadás kulcsa szerintem az volt, hogy az edzőnk, Mátyás Zsolt felállást változtatott és átálltunk négy-négy-kettőre. Emellett jól cseréltünk.

– Milyen körülmények között tudott a kapuba találni?

– Az első gólomnál egy gyors bedobást követően mellett átvettem a labdát, majd mellkassal magam elé tettem és elkezdtem befelé tolni. Aztán visszarúgtam a lasztit a rövidbe. A kapufa segítségével ment be. A másodiknál egy kiugratás után átemelt a hálóőrt.

– Vajon mire lehetnek képesek ebben a szezonban?

– Bizakodók vagyunk. Szerintem az első háromban leszünk.

– Mennyire furcsa gyakorlatilag U19-es gárdaként a felnőttek között rúgni a bőrt?

– Nagyon szokatlan. Sokkal másabb a felnőtt futball. A párharcok és az ütközések sokkal komolyabbak. Bele kell még szoknunk és sokat edzenünk, hogy felvehessük a harcot a felnőtt játékosokkal. 

– Hamarosan nehezebb dolguk lesz, hiszen az utánpótlás küzdelemsorozatban is helyt kell állniuk. 

– Igen. Próbáljuk úgy megoldani, hogy meglegyen a kellő pihenés és próbálunk vigyázni magunkra. Szerintem nem lesz probléma.

– Szombaton a Karancsberényt fogadják. Mit vár a meccs kapcsán?

– Itthon fogunk játszani, aminek örülök. Szeretnénk bizonyítani a hazai közönségnek, ezért mindent meg fogunk tenni a győzelemért!