2024.06.14.

A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Lavaj Zoltán

Hosszú kihagyás után ismét csatasorba állva segítette fontos góllal csapatát a Mihálygergét legyűrő Karancslapujtő II rutinos csatára.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizenhatodik köre után a Karancslapujtő II elnyűhetetlen támadója, Lavaj Zoltán mellett döntöttünk, aki tizenhat hónap kihagyás után, a Mihálygerge ellen csereként beszállva visszatérő, majd fontos, gyakorlatilag három pontot érő találattal segítette kettő egyes sikerhez övéit. Most pedig következzen az ötvenhárom éves gólvágóval készült interjúnk!

– Hogyhogy ismét úgy döntött, focicsukát húz nagypályán?

– Igazából, le sem akartam állni, sajnos azonban folyamatosan sérülések hátráltattak az elmúlt két évben – kezdte Lavaj Zoltán. Most épültem fel annyira, hogy újra tudjak edzeni és játszani. Úgy gondoltam, miért ne próbálhatnám meg a helyi második csapatban?!

– Számított ilyen remek visszatérésre?

– Megmondom őszintén, bennem volt, hogy jó lenne gólt szerezni, és megmutatni a fiataloknak, hogy jó az „öreg” a háznál!

– Egyébként milyen gondolatokkal tekint vissza a mérkőzésre?

– Szerintem a megye kettes viszonyokhoz képest egy elég jó iramú meccs volt. Mindkét csapatnak voltak helyzetei. Egy potyagóllal szereztük meg a vezetést, majd a második félidő elején beszálltam, és szerencsére öt perc múlva jött is az újabb gól. Úgy láttam, a végére kicsit elfáradtunk a középpályán. Vagy csak védekeztünk vagy csak támadtunk, de ezen még lehet javítani. 

– Jelenleg bronzérmet érő helyen van a gárda. Vajon mi sülhet ki ebből a végelszámoláskor? 

– Szerintem meg lehet tartani a bronzérmet. Van annyi előnyünk. Ahhoz sokat kellene buknia a többieknek, hogy előrébb lépjünk és megelőzzünk valakit. Még úgymond két erősebb meccsünk van. Éppen a hétvégén megyünk Szügybe, majd később a Mátramindszenttel is találkozunk. A többek mögöttünk vannak a tabellán, azokat a mérkőzéseket hoznunk kellene. Úgy vélem, most eléggé együtt van a csapat. Próbáljuk megtartani ezt a harmadik helyet. 

– Az előttünk lévő fordulókban már rendszeresen olvashatjuk majd a nevét a csapatban? 

– Remélem! Ha valami hülye sérülés nem jön közbe, akkor szeretnék minél többet a pályán lenni. Én elmondtam az edzőnek is, Szőrös Krisztiánnak, hogy szívesen visszajövök, de csak akkor, ha a többiek is komolyan kezelik a játékot, nem csak úgy, hogy hébe-hóba járunk, amikor éppen jól esik, megyünk, amikor meg nem, nem…

– Korábban már pedzegette, szombaton az éllovashoz látogatnak. Mit vár az erőpróba kapcsán?

– Sok játékost ismerek onnan. Még a régebbi időkből. Sokat harcoltunk egymás ellen. Képzett futballistákból áll a Szügy is. Vannak benne idősebbek, fiatalabbak is, mint a mi csapatunkban. Szoros mérkőzésre számítok. Jó lenne pontot vagy pontokat szerezni.