2024.07.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Salgótarjáni BTC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE, a Szügy SE-Karancslapujtő KSE II, a Rimóc SE-Karancsberényi VSFC, illetve a Rétság FC-Szokolyi Alajos SE csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadó kapcsán!

Megyei I. osztály, 21. forduló, 2023. március 25. (szombat), 11.00:

Salgótarjáni BTC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Az eddigi tavaszi szereplésünk jónak mondható, bár többször elmondtam, az első mérkőzésben benne maradt kettő pont! Az előző meccsünk több oknál fogva nehéz volt, de csapatunk bizonyította, hogy a küzdőszellemmel sincs probléma! A folytatásban egy újabb rangadó következik, ami fontos állomás a bajnokságban, de nem valószínű, hogy ez fogja eldönteni a végső sorrendet. Ezzel a mérkőzéssel a bajnokság első harmada lezárul és utána még több lépcsőfokot kell sikeresen megmászni! A Karancslapujtő jó játékosállománnyal rendelkező alakulat, felkészült edzőkkel. Az egymás elleni első találkozóból kiindulva, jó tempójú, párharcokban gazdag összecsapásra számítok. Leandro és Katona nem lesz bevethető, de sajnos van pár játékosunk, akik kisebb sérüléssel bajlódnak. Azt ígérhetem, akik bevethetők lesznek, mindent meg fognak tenni a sikeres szereplésért!

Romhányi Tamás, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE játékos-edzője: – Az eddigi szereplésünkkel elégedettek vagyunk. A játékosok jó erőben vannak és motiváltak. Szeretnénk ezen az úton tovább haladni. A közvélemény és a sajtó nagyon kiemeli ezt a mérkőzést, pedig itt is három pont jár a győztesnek. Hosszú még a bajnokság, mindkét csapatnak lesznek még nehéz mérkőzései. Az ellenfelünk a bajnokság legnagyobb esélyese. Körülményekben és finanszírozásban is vezetik a bajnokságot. Fiatalok, gyorsak, és az edzőjük is remek szakember. Színvonalas mérkőzést várok. Remélem, sok nézőt engednek be, mert nagy az érdeklődés. Zsély Benedek nem lesz bevethető.

Megyei II. osztály, 17. forduló, 2023. március 25. (szombat), 15.00:

Szügy SE-Karancslapujtő KSE II

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: – Eddig élvezzük a játékot, a mérkőzéseket, jó a hangulat a csapatnál. A folytatásban ugyanezt a fegyelmezett játékot várom, hasonló hangulatban! Az ellenfél egy erős, masszív csapat, új edzővel, aki még rutinos játékos is, így még jobban összekovácsolja őket. Nehéz kilencven percre számítok! Szombaton dől el, hogy milyen keret áll a rendelkezésemre. Úgy néz ki most, hogy Saár és Rónási hiányozni fog!

Szőrös Krisztián, a Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – Múlt héten egy igazán jó mérkőzést játszottunk a Mihálygergével. A hibáink azért ott is előjöttek, az előrefelé játékunk ott sem volt a helyzet magaslatán. Az edzéseink folyamatosan mennek kedden és csütörtökön. Elég magas létszámmal vagyunk jelen a foglalkozásokon. A srácok elég pozitív hangulatban készülnek a következő bajnokinkra. Ez nekem is csak pozitív gondolkodásra ad lehetőséget és arra jogosít föl. Mint a tabella is tükrözi, egy, ebben az osztályban kimagasló eredményeket nyújtó csapatához látogatunk szombaton. A lejátszott meccseiken egy vereségük van. Elég faramuci helyzet, hogy azt éppen a ‘Lapujtő kettőtől szenvedték el ősszel idegenben. Megnéztek az akkori összeállítást, úgy láttam, nem volt kapusuk. Mindenféleképpen bizakodóan utazunk Szügybe! Pontért megyünk, amit nem titkolunk. Itt fog beigazolódni számunkra, hogy igazából mire is vagyunk képesek. Kissé visszafogottan, de azt mondom, mindenki bevethető a keretből. Bozó és Sánta viszont megbetegedett, de nagyon reménykedem benne, hogy helyrejönnek. A megye egyből nem lesz lejátszónk. Nem is nagyon van rá lehetőségünk, mert egy sorsdöntő meccset játszik az a csapatunk az SBTC-nél.  

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 16. forduló, 2023. március 26. (vasárnap), 15.30:

Rimóc SE-Karancsberényi VSFC

Fábián Róbert, a Rimóc SE vezetőedzője: – Az elmúlt hetek nem úgy sikerültek, mint amire számítottam. A felkészülési meccsekből sok meghiúsult betegségek és egyéb elfoglaltságok miatt. Ráadásul szabadnappal indítottunk, és mint kiderült, az első tavaszi bajnokink sem ért semmit! Hiába a bátonyi nyerés! Bízom a csapatban, bár az utóbbi időben a hozzáállás nem nagyon tetszik. Célkitűzésünk van, mert enélkül nem lehet játszani. Célunk a középmezőny előtt végezni, a negyedik-hatodik hely környékén. .Alakulóban a csapat, úgy érzem, jó úton járunk. Egy biztos, hogy a maximumot megpróbálom kihozni a fiúkból. Voltak távozók, de érkezett helyettük négy új ember. Sajnos tavasszal én is csak kintről tudom segíteni a fiúkat, de bízom az érkezőkben, hogy hozzá tudnak tenni a sikereinkhez. Nem mellesleg, a vezetőségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy nekünk csak a játékkal kelljen foglalkoznunk. Kaptunk egy új box csomagot, labdákat és kiegészítőket, amit innen is köszönök! Minden körülmény adott itt Rimócon, már csak egy ütőképes csapat kell, ami bármely osztályban megállja a helyét! Sikerült sokgólos edzőmeccset játszanunk ‘Berénnyel, de sosem az eredmény a mérvadó, mert sok embert nem jó irányba visz, ezt tapasztalat alapján mondom. A ‘Berénynek jó edzője és játékosállománya van, ami fiatalokból és rutinos játékosokból tevődik össze. Ez kell egy jó csapathoz! A hazai mérkőzésen, remélem, jó lesz a pálya minősége, és ez mellé párosul egy jó játék, amiben felül tudjuk múlni ellenfelünket, és ezzel itthon tartjuk a három pontot, ami lendületet és magabiztosságot ad a fiúknak, mert most erre van szükségünk! Eddig három hiányzóról tudok, de úgy néz ki, két új játékos is érkezik.

Fodor Zsolt, a Karancsberényi VSFC vezetőedzője: – Jól kezdtük a bajnokságot, annak ellenére, hogy felkészülésről nem igazán tudok beszélni. Voltak edzőmérkőzéseink, azokon szép létszámmal megjelentünk, de a hétköznapi edzések nem igazán mozgatták meg a társaságot. Biztató viszont, hogy fiataljaink jól bírják a szombat-vasárnap meccsritmust. Elsősorban arra koncentrálunk, hogy U19-es csapatunk megvédje bajnoki címét , de természetesen a felnőtt csapatunkkal is szeretnénk minél előrébb végezni. Hétvégén a Rimóc ellen játszunk idegenben, ami nehéz túrának ígérkezik. Egy lelkes, harapós hazai csapatra számítok. Elől gyors és ügyes játékosaik vannak. Ha okosan játszunk és le tudjuk őket fékezni, akkor reális esélyünk lesz a győzelemre. Hiányzóról egyelőre nem tudok, de az úgyis a mérkőzés napján fog kiderülni, ki az, akire számíthatok.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló, 2023. március 25. (szombat), 15.00:

Rétság FC-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője: – Az első félidőben nem nagyon találtunk fogást a Kétbodony csapatán. Mondjuk, az első félidőben volt egy nagy helyzetünk, amit ha kihasználunk, biztos, hogy másképp alakul a meccs. A második félidő abszolút a miénk volt, de az összes helyzetet kihagytuk. Az egész csapat nem volt ott fejben, reméljük, a héten már koncentráltabb lesz a játékunk. A Kétbodonynak egy sokkal fiatalabb és harcosabb csapata van ez évben, biztos vagyok benne, hogy egy-két csapat orra alá biztos, hogy borsot fog törni. A következő hetekben az idény legnehezebb mérkőzései várnak ránk, sajnos több sérültünk is van. Egy hajtós meccs, nagy küzdelem vár ránk szombaton. Viszont biztos vagyok benne, hogy a múlt heti mélyrepülés után a csapatom egy fejben összeszedett játékkal győzni tud a Bernece ellen.

Németh Krisztián, a Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) vezetőedzője: – Már amikor Dejtárra elkerültem, akkor is megkeresett Esztergomi Zsigmond barátom. Akkor még úgy döntöttem, pihenni szeretnék és focizgatni. Aztán pár héttel ezelőtt találkoztunk a Patak-Nógrádsipek edzőmeccsen, ahol beszélgettünk, hogy jó lenne még kicsit mozogni, ha nem is sokat, egy-egy félidőt. Amióta az eszemet tudom, szeretem ezt a sportot. Az életem része. Már harmincöt éve csinálom. A következő héten kedden felhívott, viszont akkor már lejárt az átigazolási időszak, így ugyan játékost nem csatlakozhattam, jelezte, továbbgondolta az egészet. Mi lenne, ha segítenék nekik edzőként. Gondolkodtam rajta. Megbeszéltem otthon is a párommal. Tudni kell, hogy egy ilyen munkához a nők támogatására is szükség van, ő pedig teljes vállszélességgel az ötlet mellé állt. Aztán megnéztem a gárdát egy felsőszemerédi edzőmérkőzésen, majd elvállaltam a feladatot. Mint a mezőny összes tagját, a Kemencét is ismertem. Egy fiatal, agilis társaság. Vegyítve egy-két rutinosabbal. A Legénd elleni találkozót már megnéztem. Amiket akkor kértem, betartották a srácok és partnerek voltak. A hosszú szünetre való tekintettel, az erőnléten van mit javítani, de azon mindig kell. Ezen a szinten is csak így lehet nyerni. Szerintem az előző fordulóban is megvoltak a helyzeteink. Végig meddő mezőnyfölényben voltunk. Bár a végén azért kijött, hogy az erőnlétben van hova javulni. A másik dolog, hogy a játékvezető úgy döntött, kezezés miatt sem ad meg egy büntetőt, egy gólt pedig les címén érvénytelenített. Ennek ellenére, azt a kérésemet is betartották a fiúk, hogy a bíróval ne foglalkozzanak, mert ő is ember és hibázhat. Fegyelmezett volt a brigád. Úgy gondolom, ebben a tavaszi szezonban össze kell csiszolódnunk, egymást segítve ez nem lehet probléma. Az első benyomások teljesen rendben vannak. Egy tisztes helytállás az elsődleges ebben a félévben, de szerintem egy jó középcsapat lehetünk és odaérhetünk az első hatba. Följebb már nem, mert nagy a szakadék. Ezen a szinten a jó társaság a lényeg, ahogy az is, hogy jó hangulat alakuljon ki. Ezzel viszont nem lehet gond, a korábbi tapasztalataim alapján, mind a játékosok, mind a két település sportszerető emberekből áll. A hazai mérkőzéseken pedig mindig szépszámú közönség látogat ki. Kritikusok mindig is lesznek, meg voltak is, nem szabad velük foglalkozni. Persze őket is meg kell hallgatni, tőlük is lehet tanulni, de szerintem nem velük kell nekünk törődni. A szurkolók sem akar rosszat a csapatnak, csak buzdítani a csapatot és nyerni. Korábban nem volt egyszerű dolga Esztergomi Zsigmondnak, tudom, milyen az, ha egyedül kell mindent csinálni egy klubnál. Már volt benne részem Nagyorosziban három éven keresztül. Fölőröl, ha mindenre egy személyben kell odafigyelni. Most itt másképp lesz. Nekem a csapattal kell foglalkoznom, ő pedig a háttérmunkát végzi és mindenben segít. Havay Zoli barátom jó társaságot szedett össze Rétságon. Fiatal, lendületes alakulat. Én egy jó iramú mérkőzést várok. A szombati játéknap mindig necces valamilyen szempontból ezen a szinten, mert sokan dolgoznak. Azon is múlik, kinek, hogy lesz munkahelyi elfoglaltsága vagy éppen azon is, mikor és milyen állapotban érnek oda. Ennek a meccsre való hangolás szempontjából lehet jelentősége. Úgy vélem, ha betartjuk a megbeszélendő dolgokat, okozhatunk meglepetést. Ami a lényeg, hogy sérülés ne történjen egyik oldalon sem. Elvileg három fő nem lesz bevethető. Egy biztosan nem lesz, kettő részvétele képlékeny.