2024.04.13.

Döntetlent hozott a balassagyarmati rangadó

Nem bírt el egymással a BSE és a BSC.

Múlt szombaton városi rangadót rendeztek a vármegyei másodosztály 2023/2024-es nyitókörében, a BSE a BSC gárdáját fogadta. Esélyesebbnek tűntek a házigazdák, de maximálisan fel tudták venni a kesztyűt a roppant lelkes vendégek. Az összecsapás harmadánál egy büntető által érett vezetéssé a hazaiak fölénye, ezt követően viszont nem tudták tovább növelni a különbséget Mátyás Zsolt tanítványai. A látogatók nem adták fel, sőt egyenlítettek is. Csordás vette be a kaput a hatvanadik perc tájékán. A hátralévő időben közelebb volt a sikerhez a pályaválasztó gárda, a remekelő Csordás Ádám eszén viszont már nem tudtak túljárni. Hozzá kell tenni, kontrákból a másik oldal is veszélyes volt, akadt alkalom a még nagyobb csattanóra, de végül maradt az egy egyes döntetlen.

Vármegyei II. osztály, 1. forduló:

Balassagyarmati VSE-Balassagyarmati SC 1-1 (1-0)

Vezette: Zsélyi Cs. (Istvanovszki A., Péter Cs.)

Balassagyarmati VSE: Juhász (Brunda, 72.) – Filip, Soós-Valenta, Berki J., Bukta – Mátyás T. – Sallói (Varga Cs., 46.), Molnár, Csillik, Varga F. (Gerliczki, 72.) – Jele. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Vas, Csordás K., Lukács, Rodák – Csábi G., Csókási, Csábi B., Szilveszter B. (Kovács I., 72.) – Csábi T., Kovács A. (Tóth Á., 83.). Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Sárga lap: Varga F., Csillik, Berki J., Jele, ill. Csábi T., Kovács A., Szilveszter B.

Gól: Mátyás T. (32.), ill. Csókási (61.)

Jók: senki, ill. Csordás Á. (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Mátyás Zsolt: Csalódottak vagyunk a mérkőzés kapcsán, mert az edzőmeccseken mutatott teljesítményünk bizakodásra adott okot. Sajnos támadójátékunk nem volt elég hatékony. Rossz döntések, gyenge helyzetkihasználásaink megpecsételték az eredményt. Igaz, egy nagyot küzdő védelemmel találkoztunk, aminek tagjai jól állták a sarat, és ez még egy jó kapusteljesítménnyel is párosult a vendégek részéről, amiért jár nekik a dicséret. Nekünk fel a fejjel, dolgozni tovább! Megpróbáljuk a hétvégén a szebbik arcunkat mutatni.

Babcsán Tibor: Sok néző volt. A játékvezetők igyekeztek, még sok mérkőzés kell nekik, hogy kiváló sípmesterek legyenek, de afelé haladnak. Nagyszerű ötlet volt a BSE vezetése részéről, hogy egy közös fotót készítsünk a meccs előtt. Nekünk a BSE-vel össze kell fognunk, hogy minél előbb egy jó és ütőképes csapat legyen a BSE. Mátyás Zsolti egy nagyon jó edző. Az ő személye garancia egy jó csapat kialakításához. Jó barátság van a két társaság között. Mátyás Zsoltival összeölelkeztünk a kezdés előtt, megmutatva, hogy barátsággal, békességgel vagyunk egymás iránt. A mérkőzés végén minden egyes BSE-játékoshoz odamentem kezet fogni és gratulálni a játékukhoz. A csapatom mindent megtett a győzelem érdekében, küzdöttek, hajtottak a fiúk, nagyon jól játszottak, de a döntetlen egy igazságos eredmény. Kiemelném a parádézó kapusunkat, aki a hétvége játékosa is lehetne. Sajnos számomra történt egy szomorú dolog is, melyet Kanyó Ferenc idézett elő. Én róla nem akarok mondani semmit, de a cselekedete elárul mindent, hogy milyen ember. Történt, hogy a második félidő megkezdése előtt, a játékvezető odajött hozzám, hogy nem ülhetek a kispadon, mert nincs regisztrációs kártyám. Kanyó Ferenc pedig azt is mondta neki, hogy a hatéves kislányom ott ült a kispadon. Mindenki láthatta, hogy a lányom nem ült ott, mert annyira értelmes, hogy megértette, nem lehet ott. Sajnálom Kanyó Ferencet, hogy ilyen mélyre süllyedt, hogy egy hatéves lányba is „belerúgjon!” Kijelentem, van regisztrációs kártyám technikai vezetőként és be voltam írva a jegyzőkönyvbe is! Ezt meglehet nézni. További sok sikert a BSE-nek és barátságot a két csapat között!