2024.07.25.

Sima sikerrel kezdett a Mátraterenye

Nem termett babér a Mátraverebélynek.

Múlt szombaton a Mátraverebélyt fogadta a Mátraterenye a vármegyei második vonal 2023/2024-es évadának nyitányén. Már az első negyedórában meg tudták szerezni a vezetést a hazaiak, ezt követően viszont jó darabig nem növelték előnyüket. A második etap elejéig kellett rá várni, hogy újra betaláljanak a házigazdák, ezután pedig már nem volt megállás. A friss szerzemény, a triplával bemutatkozó Puporka Richárd vezérletével öt nullás sikerre tettek szert a ‘terenyeiek.

Vármegyei II. osztály, 1. forduló:

Mátraterenye SE-Mátraverebély-Szentkút SE 5-1 (1-0)

Vezette: Menczel J. (Mércse L., Reviczki J.)

Mátraterenye SE: Suha – Kun, Bakos Á., Pintér, Nagy Norbert – Zsákai, Hadusovszki (Szalai, 77.), Berki A. (Jónás, 57.), Rácz M. – Budai L. (Bocsó, 81.), Puporka. Edzők: Dancsok Roland, Berki Aladár.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Csohány (Kovács Zs., 74.), Tövisi, Szabó S., Pál-Balázs – Sáfrány – Jakubovics (Somoskői, 69.), Balázs Á., Kelemen, Kovács J. – Sipkó. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Sárga lap: Puporka, ill. Jakubovics, Tövisi, Sipkó

Gól: Puporka (50., 81., 85.), Pintér (13.), Rácz M. (89.)

Jók: Bakos Á., Kun, Puporka, ill. senki

Dancsok Roland: Első hazai bajnoki mérkőzésen győzelemmel mutatkoztunk be. Egy szimpatikus csapattal találkoztunk, szervezetten védekeztek, és elég nehezen törtük fel őket de az edzésmunkának köszönhetően a végére maradt erőnk és növelni tudtuk a góljainkat. Nem játszottunk jól, van még mit csiszolni a csapat játékán, de dolgozunk tovább, hogy elérjük együtt a célunkat! A srácok az edzéseket elég nagy arányban látogassák, és csinálják becsülettel a dolgokat, le a kalappal előttük! További sok sikert a ‘Verebélynek!

Pál-Balázs Tamás: Sajnos már a meccs előtt eldőlt, hogy nem lesz semmi keresnivalónk, ugyanis már akkor tele volt a gatya a csapatomnál. Gyakorlatilag egy párharcot sem nyertünk meg, és mindezt még egyéni hibákkal is tetőztük. A második kapott gól után teljesen szétestünk és onnan már nem volt visszaút. A játékvezetők vélhetően ugyanúgy készülhettek a meccsre, mint mi, mert az egy külön csoda, hogy a hazai oldalon mindössze egy sárga lap lett felmutatva. De nincs mit tenni, megyünk tovább, aztán reméljük a legjobbakat. A hazaiaknak gratulálok, mi pedig próbáljuk összeszedni magunkat.