2024.06.24.

Remek fordítással rukkolt elő a Balassagyarmati SC

Hoppon maradt a Galgagyörk.

Múlt vasárnap a Balassagyarmati SC-t fogadta a Galgagyörk a vármegyei másodosztály huszadik körében. Parádésan kezdtek a házigazdák, hét perc alatt megszerezték a vezetést, majd az első felvonás felénél ismét beköszöntek. Szépen lassan felébredtek a vendégek, akik éppen a pihenő előtt szépíteni is tudtak. A fordulás után a látogatók voltak aktívabbnak, akik aztán remek feltámadást tudtak bemutatni. Kovács Attila egyenlítését követően Csábi Tamás dupláig jutott, majd Rodák is bevette a kaput. Végül négy kettes sikert tett zsebre Babcsán Tibor brigádja.

Megyei II. osztály, 20. forduló:

Galgagyörki SE-Balassagyarmati SC 2-4 (2-1)

Vezette: Tamás A. (Richter B., Rigó Zs.)

Galgagyörki SE: Farkas – Bagyal, Jakus, Bugyi (Madarász, 42.), Dávid L. – Laczik, János D. (Garaba, 81.), Makkai, Szkleván (Dudás, 64.) – Gyurika (Katona, 83.), Turi. Játékos-edző: Deme Csaba.

Balassagyarmati SC: Molnár P. – Varga K., Lőrik (Csábi B., 11.), Vas, Horváth – Csábi T., Kovács I., Rodák, Csábi G. – Pifka, Kovács A. (Kelemen, 90.). Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Gól: Turi (7.), Dávid L. (20.), ill. Csábi (45., 80.), Kovács A. (63.), Rodák (81.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Deme Csaba: Jól kezdtük a mérkőzést, a 44. percig sikerült is megvalósítani azt, amit megbeszéltünk az öltözőben. Utána pedig mintha elfelejtettünk volna focizni. Ami az eredményben meg is mutatkozik. Bosszantó volt ezt végignézni, de sajnos ez van. Ennyi volt bennünk. Sok sikert a BSC-nek!

Babcsán Tibor: Nagyszerű győzelmet arattunk! Ezt köszönhetem Riczi Egonnak, Csábi Szilinek, Győri Ferinek és Dénes Janinak! Akik mindenben segítettek nekem, hogy melyik játékos, mire képes. Az első félidő a hazaiaké volt, de a második félidőben teljesen letámadtuk az ellenfelet. Szoktam mondani, támadjuk le az ellenfelet, hogy ne tudják meg, „nem tudunk futballozni…” Ez be is jött. Nagyon sok helyzetünk volt, amiket rendre kihagytunk. A csapat felállási formáját és a taktikát közösen beszéljük meg a játékosaimmal, és a végén én döntök, így enyém a felelősség. A csapat fő motorja volt, Pifka Gergő, Csábi Tomi, Kovács Attila és Varga Kevin. Rendkívüli magas szintű volt a játékvezetés. Egy sportszerű hazai társasággal találkoztunk. Én soha nem adom fel, megyünk előre! További sok sikert kívánok a Galgagyörknek!

A bajnokság aktuális állása: