2024.04.22.

Újabb edzőmeccsen nyert a Balassagyarmati SC

Hátrányból felállva gyűrte le a Dejtárt Babcsán Tibor egy vonallal feljebb játszó együttese.

Szombaton edzőmérkőzésen nézett farkasszemet a régiónk másodosztályában szereplő Balassagyarmati SC és a vármegyei harmadik vonal észak-nyugati-csoportjában éllovas Dejtár. Az első félidőben utóbb említett gárda került előnybe, majd a szünet előtt érkezett az egyenlítés. Már-már úgy nézett ki, döntetlen lesz a gyakorló meccs vége, amikor az utolsó pillanatokban megint betalált a BSC, így kettő egyre nyert Babcsán Tibor brigádja.

Felkészülési mérkőzés:

Balassagyarmati SC-Dejtár SE 2-1 (1-1)

Balassagyarmati SC: Beniczky – Nagy, Vas, Csordás K., Szilveszter – Csábi G., Rodák, Lukács, Csábi B. – Hatala, Csábi T. Cserék: Papp, Horváth G., Pifka. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Dejtár SE: Polyák (Kopó) – Varga G. (Balla), Keresztes G., Szorcsik (Kónya K.), Balatoni – Keresztes L., Jakus (Gál B.) Gál N., Gál M. – Pap, Bódis. Edző: Balga Ferenc.

Gól: Csábi T., Csábi G., ill. Pap

Babcsán Tibor: A találkozó egyperces gyászszünettel indult. Elnökünk, Csábi Szilárd édesapjának emlékére. Sportszerű, jól futballozó ellenféllel játszottunk. Az első félidő egyértelműen a miénk volt, több góllal is vezethettünk volna, sajnos kihagytuk a helyzeteket. Egy hatalmas góllal szerzett vezetést az ellenfél, de pár percen belül kiegyenlítettünk. A második félidőben kissé már fáradtabban játszottunk, de egy bombagóllal sikerült nyerni az utolsó percben. A játékosok egyre jobban tudomásul veszik, mit kérek tőlük és mit kell játszani. Nagyon szépen fociztunk. Hatala bemutatkozott. Szerintem megérdemelten győztünk. Hétvégén várjuk a Csábot. Tavaly nyolcat kaptunk tőlük. Ha ott is sikerülne elérni egy jó eredményt, azt mondom, jó úton haladunk, de ennek ellenére is helyes az ösvény, ahol járunk. Annyit még elmondanék, ez a Dejtár nem vármegyei hármas csapat, hanem egy osztállyal feljebb is simán ott lenne a középmezőnyben. Szerintem fel is fognak jutni és ott lesznek valahol elől!

Balga Ferenc: Az első felkészülési meccsbe mindig több pontatlanság csúszik és az erőnlét is gyengébb, ez most így volt. Ettől függetlenül elégedett vagyok, jó volt a mezőnyjátékunk, biztató jeleket is láttam. A hibákat javítani fogjuk, tökéletes gyakorló mérkőzés volt, nagy iramot diktáltak a csapatok. Sok sikert kívánok a ‘gyarmatiaknak!