2024.05.29.

Elvárható győzelemmel zárta a bajnoki őszt a Mohora

Nem termett babér a Berkenyének.

Szombaton a Berkenyét fogadta a Mohora a vármegyei élvonal tizennegyedik fordulójában. Orkán erejű szélben került sor a találkozóra. Az első etapban a vendégek mellett állt az említett természeti erő, de csak helyzetekig jutottak. Egy ellentámadásból viszont be tudtak találni a házigazdák, nem sokkal a szünet előtt Szita volt eredményes. A második játékrészre nem kevesebb, mint öt friss emberrel érkeztek meg a hazaiak. Negyedóra telt el a félidőből, amikor Strihó gólja érezhetően lezárta a párbajt. Hátra volt még a meccs harmada, de már nem nőtt a különbség. Kettő nullra nyert Baranyi Tibor társulata.

Vármegyei I. osztály, 14. forduló:

Unicum FC Mohora-Berkenye SE 2-0 (1-0)

Mohora, 70 néző. Vezette: Varga F. (Pálinkás S.)

Unicum FC Mohora: Deme – Pécsi (Strihó, 46.), Kotasz, Telek, Lavkó (Klinger, 46.) – Pistyúr D., Rácz D. (Bartal, 46.), Káposzta, Pistyúr Zs. (Dallos, 46.) – Széles G. (Rados, 46.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Mravik, Földvári Sz., Debre – Debreczeni, Rottek, Rusvay, Keresztes – Less, Selmeci. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Széles G., Káposzta, ill. Mravik

Gól: Szita (39.), Strihó (60.)

Jók: Kotasz, Strihó, ill. Földvári, Mravik, Maruszki

Baranyi Tibor: – Egy elég szezon végi mérkőzésen, hatalmas külső körülmények behatása mellett, a borzasztóan erős és hideg szélben, kilátástalan futballt játszott mindkét csapat. Szerintem már mindkét oldal nagyon várta az őszi idény végét. Nyögvenyelős meccsen is itthon sikerült tartani a három pontot. Ennyi az összes pozitívum, amit mondani tudnék a találkozóról. Gratulálok a csapatnak, egyben további sok sikert és minél jobb eredményeket kívánok a berkenyei barátainknak! 

Rusvay Gergely: – Utolsó mérkőzés volt, és ez is olyan volt, mint az egész szezonunk… Tizenegyen voltunk, csere nélkül. Amíg a szél minket támogatott, volt két komoly helyzetünk, viszont a Mohora tudott cserélni ötöt szünetben, így nem volt kérdés a második félidőben.

A bajnokság aktuális állása: