2024.06.13.

Ismét vesztett helyzetből csikarta ki a döntetlent a Diósjenő

Hiába vezetett kétszer is, nem tudott nyerni a Héhalom.

Szombaton Diósjenőn volt jelenése a Héhalomnak a vármegyei élvonal tizennegyedik körében. Jobban kezdtek a látogatók, akik az első félidő derekán be is találtak, majd maradtak lendületben. Éppen a szünet előtt egy öngóllal tovább nőtt a különbség. Nem telt el negyedóra a második etapból, amikor szépítettek a házigazdák. Hamarosan jött az egyenlítés, majd postafordultával már a hazaiak voltak lépéselőnyben. Monostori duplázott. Nem adták fel a vendégek, az újra eredményes Baranyi egalizált, aztán megint a héhalmiaknál volt a lépésfór. Itt még nem zárult le a változatos küzdelem, az utolsó percekben Varga Gyula használt ki könyörtelenül egy nagy bakit, kialakítva a négy négyes végkifejletet. Újra a semmiből tudtak megmenteni egy pontot a diósjenőiek.

Vármegyei I. osztály, 14. forduló:

Diósjenő SE-Héhalom SE 4-4 (0-2)

Diósjenő, 80 néző. Vezette: Urbán V. P. (Szász K.)

Diósjenő SE: Szántó – Haljárszki, Varga M., Pincze, Bőgér Á. (Csabuda, 51.) – Makkai, Varga N. (Sebők, 55.) – Szabó L., Lami, Monostori A. – Varga Gy. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.

Héhalom SE: Farkas R. – Kotasz, Abért, Nagy Á., Kolarovszki – Fodor, Tancsik, Nguyen, Lakatos – Baranyi R., Balog. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Csabuda

Gól: Varga M. (57.), Monostori A. (69., 70.), Varga Gy. (88.), ill. Baranyi R. (19., 73.), Pincze (45., öngól), Fodor (77.)

Jók: Szántó, Monostori A., Csabuda, ill. Baranyi R., Fodor

Bőgér Dávid: – A mai mérkőzésen volt minden. Kettő nullra vezetett a Héhalom, abszolút megérdemelten. Borzasztóan „játszottunk” az első félidőben. Sajnos közünk sem volt az első negyvenöt percben a játékhoz. Szünetben kicsit erélyesebb voltam és lecsesztem a csapatot. Ez azt eredményezte, hogy megfordítottuk a meccset, mert végre tudtunk egymásért focizni, akarni, de mikor végre nyeregben érezhettük volna magunkat, az ellenfél már nem csak, hogy egyenlített, hanem vezetett is. Nagyon nagy hibákat vétettünk és a vendégcsapat ezt borzasztóan jól ki is használta. A végén Gyula elcsente a kapustól a labdát, így itthon tudtunk tartani egy pontot. Ha őszinték akarunk lenni, akkor azt kell, hogy mondjuk, örülnünk kell az egy pontnak. Ami pozitívum, hogy nem adtuk fel nulla kettes és három négyes hátránynál sem. Albert második gólját pedig ismételnék a Sport TV-n. Gratulálunk a héhalmi csapatnak, mert nagyon jól játszottak, és további sok sikert kívánunk nekik!

Berkes László: – Egy közönségszórakoztató, fordulatos mérkőzésen, abból a szempontból igazságos eredmény született, hogy az ellenfél mentálisan és hozzáállásban mindenféleképpen elérte azt a szintet, mint amit mi játékban és a helyzetek kialakításában hozzátettünk. Ezért szép a foci. Nem mindig a pillanatnyilag jobban játszó csapat győz, hanem az, amely sokkal összetett, és ugyanúgy hozzáteszi a belső erényeket, nem csak a külsőségeket. Sajnálom egyébként ezt a két pontot, amit ott hagytunk Diósjenőn. Biztos fontos lesz a végelszámolásnál, hogy a helyezésben ez mit fog jelenteni, még nem tudom, valószínűleg nem a bajnoki cím fog elúszni rajta… Lehet, hogy többet tanult a csapat ebből a meccsből, mint ami a tabellán megmutatkozik, és ez alapján tudunk majd valamit kamatoztatni… Gratulálok Baranyi Ricsinek a góljaihoz! Van még egy kupatalálkozónk, amit szeretnénk megnyerni és továbbjutni. Dolgozunk tovább!

A bajnokság aktuális állása: