2024.05.26.

Könnyedén igazolta a papírformát az Érsekvadkert

Nem sok esélye volt a Bátonyterenyének.

Szombaton a Bátonyterenyét fogadta az Érsekvadkert a vármegyei élvonal tizennegyedik fordulójában. Toronymagas favoritként tekinthettünk a hazaiakra, akik az első negyedóra után előnybe is kerültek. tartalékos mivoltuk ellenére becsülettel küzdöttek a vendégek, ettől függetlenül viszont a szünet előtt megint gólt kaptak. Egy darabig a második felvonásban is tartották magukat a látogatók, de a játékrész derekán újra kapituláltak. Ekkor már csak az volt a kérdés, a lefújásig mennyi lesz közte. Végül még háromszor találtak be a házigazdák, akik hat nullás sikert könyvelhettek el. Győri triplázott, mellette Márkus, a büntetőből eredményes Vasilijevic, illetve Orovecz köszönt be.

Vármegyei I. osztály, 14. forduló:

Érsekvadkert SE-Bátonyterenyei TC 6-0 (2-0)

Érsekvadkert, 70 néző. Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs.)

Érsekvadkert SE: Nádasi (Bernhardt, 56.) – Márkus, Girán, Vasilijevic, Márkus – Sztraka, Tóth Sz., Orovecz, Mezey – Kiss G., Győri. Vezetőedző: Nyikos József.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Sipkó, Kiss B., Szekula, Tóth G. (Bogdán, 85.) – Lőrincz (Dávid Cs. L., 58.), Myszor, Sasvári, Bari (Toldi, 82.), Lenkei – Pöstényi. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Bari, Myszor

Gól: Győri (16., 39., 67.), Márkus (64.), Vasilijevic (70.), Orovecz (88.)

Jók: Tóth Sz., Vasilijevic, Győri, Girán, ill. senki

Nyikos József: – Egy nem túl színvonalas első félidőben, a szokásos magas labdabirtoklással játszottunk, de a helyzeteinket nem rúgtuk be. A második félidőben viszont nagyon uraltuk a játékot. Magasan az volt, amit mi szerettünk volna. Jöttek is a ziccerek, amiket be is rugdostunk. Hozzáteszem, elfogytunk a végére. Sok sérültünk és eltiltottunk van. Tizenegyen voltunk, mezőnyjátékos csere nélkül, csak egy kapus. Le a kalappal a srácok előtt, nagyon jól fociztak, főleg a szünet után!

Forgó Péter: – Ebben az összeállításban ma ennyire voltunk képesek.

A bajnokság aktuális állása: