2024.05.26.

Hibátlan mérleggel vonul téli szünetre a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Tizennegyedik bajnokiján a Szendehelyt múlta felül a listavezető.

Szombaton a Szendehelyt fogadta a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal tizennegyedik körében. Rögtön támadólag léptek fel az egyértelmű esélyesnek számító hazaiak, akik miután az első félidő derekán előnyhöz jutottak, hamar növelték is lépésfórjukat. Kisvártatva érkezett a szépítés Maczkó révén, de még a szünet előtt újabb góllal rukkolt elő a listavezető.

Az összecsapás kétharmadánál Szeles jutott dupláig, aztán Pál tripláig. Az utolsó negyedórához érve Matolcsi faragott övéi hátrányából, de az utolsó szó a házigazdáké volt, a csereként beszálló Horváth alakította ki az éllovas hat kettes győzelmét jelentő végeredményt. Az újabb diadal azt jelenti, hogy nem kis bravúrt elérve, hibátlan mutatóval fejezte be bajnoksága őszi szakaszát Szabó Gábor csapata.

Vármegyei I. osztály, 14. forduló:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Szendehely FC 6-2 (3-1)

Karancslapujtő, 100 néző. Vezette: Kiss D. (Menczel J.)

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida (Hepp, 78.) – Rátóti, Sándor A., Gazdag, Tóth O. – Kecskés (Horváth T., 33.), Sulcz, Híves (Kovács B., 68.), Szeles (Oláh D., 76.) – Pál G. (Laczkó, 76.), Katona. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Szendehely FC: Darázs (Boda, 82.) – Balogh, Pápai, Németh D., Bera – Mester, Matolcsi, Németh Á., Maczkó, Németh Á. V. (Hriagyel, 74.) – Kaszás. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Bera

Gól: Pál G. (21., 23., 73.), Szeles (44., 59.), Horváth T. (87.), ill. Maczkó (26.), Matolcsi (76.)

Jók: Rátóti, Gazdag, Híves, Sulcz, Sándor A., Szeles, Pál G., ill. Maczkó

Szabó Gábor: – Jó mérkőzést játszottunk, jó ritmusban. Szinte a meccs elejétől fogva átvettük a kezdeményezést. Mindkét oldalon folyamatosan presszingeltünk, nyomtuk a támadásokat, jöttek a beadások. Azt gondolom, idő kérdése volt, hogy mikor tudunk gólt szerezni. Egyébként az ellenfél próbált szervezetten játszani, kontrákra építettük, és volt is egy-két szép akciójuk ebből. Úgy vélem, az összkép alapján teljesen megérdemelten nyertünk. Szép gólokat szereztünk. A játékosok előtt le a kalappal, motiváltak voltak, csinálták a dolgukat. Azért csak százszázalékosak vagyunk, és azt hiszem, ez már a huszonharmadik bajnoki volt zsinórban, amin nem kaptunk ki. Akárhogy is nézzük, teljesen mindegy, milyen osztályban vagyunk, ez egy nagyon nagy dolog. Le a kalappal a játékosok, a vezetők, a szertárosunk, és mindenki előtt, aki ebben részt vesz és fog venni! Még van egy kupameccsünk, jövő héten természetesen edzünk is. Utána lesz egy kis szusszanás a játékosoknak. Aki kispályázik, az kipályázik. Utána csinálunk egy nagyon jó felkészülést és megyünk tovább a céljaink elérése felé. Nagyon remélem, hogy minden tud így maradni, és a játékosok is átérzik ennek az egésznek a lényegét. Jó úton vagyunk. Bízom benne, ez így is marad. Nagyon sok sikert kívánok az ellenfélnek is, mert vannak jó játékosaik, próbálnak ők is futballozni, ami ebben az osztályban nagyon fontos!

Kovács Imre: – Mindenek előtt, gratulálok a ‘Lapujtőnek és köszönjük a palócgulyás meghívást nekik! Nem csak az őszi hibátlan, százszázalékos teljesítményükhöz, hanem az egész éves munkájukhoz, eredményeikhez, és mindenhez, amit ebbe a projektbe beleölnek és -tesznek! Ez szimpatikus. Több ilyen egyesület kellene a megyébe. Akkor talán a színvonalunk is emelkedne. A mai mérkőzésről, nem gondolom, hogy jó vendégek módjára érkeztünk ide, próbáltuk megnehezíteni a hazaiak dolgát. Aki nézte a jegyzőkönyveket az előző hetekben, az láthatta, hogy tizenkettő-tizenhárom hadra fogható játékosom van, akik közül négyen-öten sérülten vállalják folyamatosan a pályára lépést. Nem mentegetőzésképen vagy kifogásképpen mondom ezeket a dolgokat, ezek tények. Úgy gondolom, hogy amit tudtunk, kihoztunk ebből a szezonból. Sok javítanivaló van, nem csak kívül, hanem házon belül is. Elsősorban az edzéslátogatottságunk nagyon sok kívánnivalót hagy maga után, és utána, ami nincs, azt nem tudjuk a mérkőzéseken kamatoztatni. Most is figyelmetlenségekből, tálcán kínált lehetőségekből találtak be ellenünk. Teljesen megérdemeltnek tartom a karancslapujtői győzelmet, még ilyen arányban is, de szerintem azért pár „ajándékgólt” jó vendégek módjára sikerült adnunk a hazaiaknak. Örülök a két gólnak, amit szereztünk ellenük. Eddig ugye ők ebben a szezonban mindössze egyszer kapituláltak otthonukban, egy tíz egyes meccsen. Mi most kétszer be tudtuk venni a kapujukat. Pozitívumokra építkezünk. Megpróbáljuk a jövő heti kupafordulóra ezt átmenteni, és a szomszédvárban, Diósjenőn továbbjutni a legjobb nyolc közé. Kívánok ezúton is minden Nógrád megyei futballszeretőnek kellemes ünnepeket és jó mérkőzéseket a tavaszra! 

A bajnokság aktuális állása: