2024.05.29.

Talpra tudott állni a Héhalom

Hiába fordított a Pásztó, a hajrához érve egyenlítettek a házigazdák.

Vármegyei I. osztály, rájátszás, 2. forduló:

Héhalom SE-Pásztó SK 3-3 (2-1)

Pásztó, 100 néző. Vezette: Kiss D. (Pál A.)

Héhalom SE: Szilágyi – Kolarovszki (Baranyi G., 46.), Abért, Gyuriska, Vasas – Fodor, Tancsik, Nguyen (Varju, 46.), Matusik – Lakatos (Berkes, 80.), Balog (Baranyi A., 46.). Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Pásztó SK: Hepp – Molnár B. (Molnár M., 46.), Almási (Percze, 22.)(Hranek, 72.), Lipták, Kurcsik – Kotasz – Hegedűs, Kelemen, Csépe I., Dinka – Szőllősi. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Lakatos, ill. Kurcsik, Kelemen

Gól: Balog (18.), Fodor (42.), Lakatos (75.), ill. Dinka (12.), Szőllősi (51.), Hegedűs (70.)

Jók: az egész csapat, ill. Hegedűs, Csépe, Molnár M., Szőllősi, Dinka

Berkes László: Ez a BL-ritmus, a szerdai és szombati játéknapok kicsit megviselik a csapatunkat. Nyilván olyan felfokozott állapotba került a csapat a szerdai kupaelődöntő után, hogy nagyon féltem attól, kétszer egy héten nem sikerül mentálisan arra szintre hozni, hogy megállja a helyét. A Pásztó pedig sokkal jobb csapat annál, minthogy ne használja ki, ha mi nem tudtunk fejben felkészülni a meccsre… Egyébként több játékosnak pihenőidőt adtam, mert nagyon sokat melóztak az utóbbi időben, és úgy voltam vele, muszáj lesz a döntőig rotálni picit. Két-három ember szünetet kapott, ketten-hárman pedig egy-egy félidőt játszottak. Tudatosan, már a kezdés előtt meg volt tervezve, hogy játsszuk le a találkozót. Közben úgy alakult az első félidő, hogy sikerült vezetnünk, de tartottam magam a megígértekhez, hogy a kupadöntőre legyen éles a csapat. Ezért több poszton is belecseréltem és kissé ott megsérült a szerkezet. Ezt kihasználta az ellenfél és fordított a második félidőben. A végén ki tudtunk egyenlíteni egy pontrúgásból. Utána több lehetősége is volt a Pásztónak, de újra sikerült többször hárítania a kapusunknak. Örülök neki, hogy döntetlennel zártunk, mert félő, ha a bajnokságban vereséget gyűjtünk be, az teljesen lehangolja a csapatot. Azt beszéltük a vezetőséggel, a kupafinálé élvez prioritást, és nem örülnék neki, ha a bajnokságban is sérülnünk, és a döntőre sem tudnánk rendesen százszázalékosan kiállni. Szerintem jól jöttünk ki a mérkőzésből, igazságosnak is mondható az eredmény. Voltak periódusok, amikor mi domináltunk, de a vendégek frissebbek és élesebbek voltak. Hatvan százalékban ők irányítottak, de kicsit elfogultan azt mondom, jogos eredmény ez a döntetlen. 

Smelkó Károly: Az egész mérkőzésen végig mezőnyben játszottunk. Idegenben szereztünk három gólt, de nekünk ennyi találat sem elég ahhoz, hogy nyerjünk. Így meg kellett elégednünk a döntetlennel. Gratulálok a Héhalomnak, hogy bejutottak a kupadöntőbe!

Az aktuális állás: