2024.07.20.

Sima győzelmet ért el a Bánk-Dalnoki Akadémia

Nem termett babér a Héhalomnak.

Szombaton Héhalomban volt jelenése a Bánk-Dalnoki Akadémiának a vármegyei élvonal második körében. Toronymagas esélyeshez méltó módon, pár perc elteltével beköszöntek a látogatók. Ezután jó darabig csak helyzetekig jutott el az előnyben lévő oldal, az összecsapás kétharmadáig még versenyben tartották magukat a házigazdák. Aztán előbb Kiss Károly jutott dupláig, majd Kócsa is bevette a kaput. Hamarosan Gólya szépített, de válaszképpen Hajdu és a csereként beszálló Rieger is mattolta a hazaiakat, akik így végül öt egyes vereséget szenvedtek. A várakozásoknak megfelelő győzelmet ért el Tábori Ákos csapata.

Vármegyei I. osztály, 2. forduló:

Héhalom SE-Bánk-Dalnoki Akadémia 1-5 (0-1)

Héhalom, 80 néző. Vezette: Gecse Z. (Kiss D., Pál A.)

Héhalom SE: Szilágyi – Nguyen, Nagy Á., Abért, Kolarovszki (Kotasz, 46.) – Karmacsi (Lakatos V., 68.), Baranyi R., Tancsik, Fodor – Gólya, Balog (Baranyi G., 80.). Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Medveczki (Kovács P., 57.), Hajdu, Frey, Sándor M. (Nemes-Kiss, 71.) – Török, Kozma – Haffner (Fogarasi, 71.), Kócsa (Rieger, 80.), Haronisz (Járvás, 80.) – Kiss K. Vezetőedző: Tábori Ákos.

Sárga lap: Balog, ill. Török, Frey, Haronisz

Gól: Gólya (71.), ill. Kiss K. (9., 60.), Kócsa (66.), Hajdu (81.), Rieger (86.)

Jók: Nguyen, Abért, Baranyi R., Tancsik, ill. az egész csapat

Berkes László: – Reméltem, hogy a két forduló közötti kupamérkőzés picit kiemeli a csapatot a gödörből, de sajnos ismét nem tudtunk felnőni a feladathoz. Az eredmény tudata nélkül is körülbelül ez volt a két csapat közti különbség. Egy nullnál még úgy gondoltam a második félidőben, hogy van esélyünk, csak két-három egyéni hibából kaptunk sajnos olyan gólokat, amitől teljesen összezuhant mentálisan a társaság. Ezt kihasználva, a Bánk olyan nyomást gyakorolt ránk, ami abszolút összeroppantott minket. Kicsit jobban néztünk ki, mint két héttel ezelőtt, úgyhogy inkább ebből szeretnénk táplálkozni. Biztató volt az, hogy már az elején legalább volt tartása a csapatnak. Bízom benne, most már túl vagyunk két későbbi élcsapaton, és lesz keresnivalónk az elkövetkezendő fordulókban. Gratulálok az ellenfélnek és további sok sikert kívánok!

Tábori Ákos: – Az első fordulóhoz képest most magabiztosan kezdtük a mérkőzést. Az első tíz-tizenöt percben több helyzetet is sikerült kialakítunk, amivel ha élesebbek vagyunk a támadóharmadban, hamar eldönthettük volna a meccset, mindezekből sajnos csak egy gólt tudtunk szerezni. A gól után lelassultunk, labdabirtoklásunk, bár megmaradt, de nem tudtunk közel kerülni a kapuhoz. A második félidőben javult a helyzetkihasználásunk, szélső területeket jól használtuk ki, de ebben a félidőben is több helyzetünk kimaradt. Gratulálok a csapatomnak és a továbbiakban sok sikert a Héhalomnak!

A bajnokság aktuális állása: