2024.07.25.

Sírból mentett pontot a Diósjenő

Hiába vezetett a 88. percben két góllal a Bátonyterenye, végül nem mindennapi hajrával egyenlíteni tudtak a vendégek.

Szombaton a Diósjenőt fogadta a Bátonyterenye a vármegyei élvonal tizenharmadik körében. Jobban kezdtek a vendégek, akik az első félidő derekához közeledve előnyhöz is tudtak jutni. Hátrányuk után is becsülettel küzdöttek a hazaiak az eső áztatta bajnokin, de még nehezebb szituációba kerültek, amikor egy piros lap miatt tíz főre olvadtak. Ettől függetlenül még a szünet előtt büntetőből jött az egyenlítés, a második felvonás elején pedig már ők vezettek, Almási talált be. Nagy elánnal tették a dolgukat a házigazdák, a duplázó Myszor révén pedig a hajrához növelték lépésfórjukat. Már-már úgy nézett ki, nyerhetnek a bátonyiak, amikor az utolsó percekben nem várt fordulat következet. A csereként beszálló Varga Gyula előbb szépített, majd a hosszabbításban Lami egalizált, így három hármas döntetlennel fejeződött be a csörte. Sírból mentettek pontot a látogatók, de a létszámhátrányban is apait-anyait beleadó másik oldalt ugyancsak megilleti a dicséret.

Vármegyei I. osztály, 13. forduló:

Bátonyterenyei TC-Diósjenő SE 3-3 (1-1)

Bátonyterenye, 50 néző. Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Simó (Sipkó, 46.), Kiss B., Almási, Balogh – Kovács D. (Pöstényi, 23.), Berki Sz. (Tóth G., 86.), Sasvári, Zsákai, Lenkei (Siraky, 89.) – Myszor. Vezetőedző: Forgó Péter.

Diósjenő SE: Tóth R. – Szabó L., Pincze, Varga M., Bőgér Á. (Varga Gy., 67.) – Balga (Krajcsek, 10.), Dávid M. – Bőgér D. (Sebők, 86.), Lami, Varga N. – Monostori A. Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Sárga lap: Zsákai

Piros lap: Balogh (38., Bátonyterenyei TC)

Gól: Myszor (43., 74.), Almási (57.), ill. Monostori A. (19.), Varga Gy. (88.), Lami (91.)

Jók: Almási, Zsignár, Myszor, Kiss B., Zsákai, ill. Lami

Forgó Péter: – Tíz emberrel küzdve, null egyről tudtunk fordítani. Sajnos azonban az utolsó tíz percet nem tudtuk kivédekezni, ami az én hibám, mert szerkezetben nem sikerült jól „belenyúlni” a meccsbe. 

Varga Gyula: – A mai mérkőzésen minden volt! Dagonya, egy null ide, kiállítás a hazai csapatnál, aztán három egy, három három, gólvonalon megálló labda, stb. De legyünk őszinték, az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset. Én azt is hittem, úgy lesz… Számtalan helyzet kimaradt! A második félidőben a BTC tíz emberrel úgy megkontrázott, hogy azt tanítani kellene. Na, de azt azért hozzáteszem, hogy kellett a mi rendkívül fegyelmezetlen hozzáállásunk! Na, meg persze „Pityke” számtalan védése. Le a kalappal előtte! A végén egykapuztunk és döntetlent hoztunk ki a találkozóból. Ha van pár perc, nagy valószínűséggel megnyerjük! Így alakult! Gratulálunk a BTC-nek ahhoz, ahogy ma tíz emberrel küzdöttek, vannak náluk nagy értékek! Köszönjük „Almáéknak” a vendéglátást!

A bajnokság aktuális állása: