2024.05.27.

A szünet után egyenlített és tartott otthon egy pontot a Szendehely

A második félidőben nem tudta megismételni korábbi teljesítményét a Mohora.

Szombaton Szendehelyen járt a Mohora a vármegyei élvonal tizenharmadik körében. Rácz révén hamar betaláltak a vendégek, de ezt követően nem tudták növelni előnyüket, így egygólos előnyben fordulhattak. A második felvonásban egyre nagyobb erőket mozgósítottak a házigazdák az eső áztatta, rendkívül mély talajú pályán lejátszott bajnokin, Németh Dávidnak hála pedig összejött az egyenlítés is. Akár győzhettek is volna a hazaiak, de a remekelő Deme eszén már nem tudtak túljárni, így egy egyes döntetlennel pergett le a küzdelem.

Vármegyei I. osztály, 13. forduló:

Szendehely FC-Unicum FC Mohora 1-1 (0-1)

Szendehely, 50 néző. Vezette: Boda V. (Szemesi Zs., Sáfrány Sz. T.)

Szendehely FC: Darázs – Bera, Németh D., Pápai, Balogh (Mester, 46.) – Dancsó, Maczkó, Magos, Szép (Kaszás, 46.)(Szegvári, 75.) – Hugyecz, Németh Á. V. Vezetőedző: Kovács Imre.

Unicum FC Mohora: Deme – Pécsi, Kotasz, Káposzta, Lavkó – Pistyúr D., Rácz D. (Dallos, 75.), Bartal, Pistyúr Zs. (Strihó, 65.) – Szita, Széles G. (Klinger, 40.). Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Dancsó, Németh D., Hugyecz, ill. Pistyúr D., Szita

Gól: Németh D. (63.), ill. Rácz D. (7.)

Jók: az egész csapat, ill. az első félidőben az egész csapat, a másodikban senki, csak Deme (a mezőny legjobbja)

Kovács Imre: – Nehéz körülmények között, ellentétes félidők után, igazságos pontosztozkodás. 

Baranyi Tibor: – Voltak a mérkőzés előtt aggályaim a pálya miatt, de igazából úgy láttuk a Szendehely edzőjével, Imrével, hogy játsszuk le a meccset. A srácok hatalmas nagy elánnal kezdtek bele az összecsapásba, ugyanazzal a lendülettel, amivel az előző, Pásztó elleni találkozónkat abbahagytuk. Remekül lezártuk a területeket, próbáltunk még ezen a rossz talajon is szép akciókat vezetni. Egy szerencsésnek mondható szabadrúgásból megszereztük a vezetést. Úgy vélem, hogy az első félidő végén véleményem szerint egy jogos tizenegyestől fosztottak meg minket. Egy nullal mentünk a szünetre. Kértem a srácoktól, hogy szorosan egymáshoz helyezkedve, a csapatrészek közel tartózkodjanak egymáshoz, ne legyenek nagy távolságok. Gondoltam, hogy ez a talaj sokat ki fog venni a fiúkból. Ez sajnos be is igazolódott, mivel a második félidőben a Szendehelynek három ordító ziccere volt, amiket nem is tudom, kapusunk, hogy tudott hárítani, még mindig nem térek belőle észhez. Nekünk is voltak kisebb-nagyobb lehetőségeink kapussal szemben, nekik viszont három olyan ziccerük volt, amiből egyet tudtak értékesíteni. Két ellentétes félidőt láthattunk, így nem tudok mást mondani, csak azt, hogy megérdemelt döntetlen született. Gratulálok a srácoknak és a Szendehelynek is! Emberfeletti volt, amit ma a pályán leküzdöttek a talaj minőségével. Játék nélkül bokáig álltam a sárban, úgy, hogy én nem játszottak, akkor el lehet képzelni, a játékosok min mentek keresztül. Imre remekül felkészítette a csapatát ellenünk, igazságos eredménnyel zártunk. Ettől függetlenül, ismét meg kell még említenem egy olyan dolgot, amivel én tényleg nagyon ritkán foglalkozom. El kellene egyes játékvezetőknek gondolkodni, hogy ez a szint már meghaladja az ő képességüket, így nem kellene feljebb jönni, hanem lejjebb maradni, ahol lehet evickélni. Itt azért már elég komoly rangadók vannak, jó játékosokkal, sőt vannak NB-s múltú labdarúgók is. Nem kellene neki tönkre tenni a másik ember hétvégéjét, hanem belátni, hogy nem tudja megütni ezt az osztályt, és vissza kell menni egy alacsonyabb szintre! Ezt ajánlom neki! Sportbaráti üdvözlettel, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek! 

A bajnokság aktuális állása: