2024.05.22.

Döcögősen, de újra nyert a Bánk-Dalnoki Akadémia

Emelt fővel hagyhatta el a pályát a hajrában alulmaradó Héhalom.

Szombaton Diósjenőn fogadta a Héhalmot a Bánk-Dalnoki Akadémia a vármegyei élvonal tizenharmadik körében. Bár a pályaválasztó gárda számított kimagasló favoritnak, abszolút felvette a kesztyűt a másik oldal. Egy darabig nem is rezdültek meg a hálók, aztán a szünethez közeledve ugyan betalált a favorit, éppen a szünet előtt érkezett a válasz. Sokáig nem változott az állás a második felvonásban, az utolsó percekben viszont a hosszú kihagyás után csereként beszállva visszatérő Hajdu ismét megszerezte a vezetést övéinek. A hosszabbításban még Kozma is góllal keserítette a kitámadó ellenfelet, így végül három egyre nyertek a házigazdák. Emelt fővel maradtak alul a kis híján meglepetést szerző héhalmiak.

Vármegyei I. osztály, 13. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Héhalom SE 3-1 (1-1)

Diósjenő, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Kovács M. (Dobsonyi L., Pálinkás S.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Kovács P. (Medveczki, 66.), Kozma, Frey, Török –  Haffner (Sándor M., 80.), Haronisz – Szentpéteri (Hajdu, 69.), Kócsa, Kiss K. – Járvás (Gyebnár, 57.). Vezetőedző: Szász Jenő.

Héhalom SE: Szilágyi – Kotasz, Abért, Nagy Á., Kolarovszki – Nguyen, Tancsik – Fodor, Baranyi R., Balog B. (Lakatos, 60.) – Gólya (Berkes, 73.). Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Frey, Hajdu, Gyebnár, ill. Tancsik, Lakatos, Kolarovszki

Gól: Kócsa (35.), Hajdu (85.), Kozma (92.), ill. Nguyen (45.)

Jók: senki, ill. Nguyen

Szász Jenő: – Az első félidőben fölényben játszottunk. Több veszélyes beadásunk volt. Járattuk a labdát, de igazán nagy helyzetünk egy lehetett. Majd egy kontrából megszereztük a vezetést, de a félidő utolsó percében több ember hibájából ismét kaptunk egy elkerülhető gólt. Reménykedtem benne, ha a második félidőben tartjuk a tempót, akkor elfárad az ellenfél a vizes műfüvön, de nem így lett. Itt már több helyzetünk is volt, de nem találtunk be, majd Hajdu sérülésből visszatérve, egy beadásból újra megszerezte a vezetést. A Héhalom megpróbált mindent az egyenlítés érdekében, így még egy ellentámadásból eldöntöttük a találkozót. Nehéz, küzdelmes meccs volt. Nem vagyok elégedett a játék egy részével, de ismét nyertünk. Gratulálok Nguyen góljához, további sok sikert az ellenfélnek!

Berkes László: – Hetven percig azt a játékot hoztuk, amit vártam a csapattól. Az elmúlt hetek csalódásai, illetve nagy pofonjai felébresztették a társaságot, és egy olyan futballt mutattunk, ami elfogadható, egyúttal a céljainknak megfelelő lehet a jövőben. A műfüves pálya és az esős idő a technikásabb és fizikálisan felkészültebb csapatnak kedvezett, amit ki is használt a Bánk. Úgy gondolom, a mezőnyfölény ellenére a lehetőségek hasonlók voltak mindkét együttesnél. Az eredményben is megmutatkozott, amíg bírtuk kondicionálisan, addig egyenlő volt az állás. Itt is-ott is voltak remek egyéni teljesítmények, illetve egyéni hibák, amit mindkét oldal próbált kihasználni. Sajnos, amíg hetvenöt-nyolcvan percig bírjuk a mérkőzéseket egy jobb csapat ellen, addig szembesülnünk kell ezekkel a végkimenetelekkel, de az alapozási időszakban azon fogunk dolgozni, hogy kitoljuk ezeket a perceket a meccs végéig. Örültem volna az egy pontnak, ahogy a csapat is, hiszen az elmúlt két fordulóban azért elég csúfos vereséget szenvedtünk, és egy siker jót tett volna az önbizalmunknak. Szerintem morálisan rendben vagyunk és nem viselt meg az elmúlt pár forduló. Készülünk a jövő hétre. Szeretnénk úgy a téli szünetre menni, hogy begyűjtjük a három pontot. Örülök neki, hogy itt játszottunk a Bánkkal, mert kicsit tapasztalatot gyűjtöttünk legalább a következő körre, és volt egy-két olyan hibánk, ami a felkészületlenségünknek volt köszönhető, ahogy megérkeztünk a vizes műfűre. Saras pályákon edzünk, és teljesen más azért a labda tulajdonsága vagy a játékosok mozgása. Várom a jövő hetet, és remélem, utána pozitívan nyilatkozhatok majd.

A bajnokság aktuális állása: