2024.05.26.

Újra kapott gól nélkül nyert az Építők

Nem tudott pontot szerezni a Berkenye.

Szombaton Berkenyén tette tiszteletét az Építők a vármegyei élvonal tizenharmadik fordulójában. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a gárdák, mígnem az első etap felénél egy öngól jóvoltából vezetést szereztek a vendégek. Ezt követően is felvették a kesztyűt a házigazdák a küzdelem jellemezte bajnokin, de egyenlíteni nem tudtak. A második felvonás derekán kapufáig jutottak a nyugat-nógrádiak, majd erre válaszképpen ismét beköszönt a másik oldal. A hajrában a duplázó Budveszel Benett zárta le végleg a meccset. Három nullra győztek a salgótarjániak.

Vármegyei I. osztály, 13. forduló:

Berkenye SE-Építők KC 0-3 (0-1)

Berkenye, 50 néző. Vezette: Urbán V. P. (Csillik B. L.)

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Mravik, Illés T., Gyenes – Genzelman (Schlenk, 75.), Rusvay, Debre, Keresztes – Selmeci, Fábri (Illés Sz., 48.). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Építők KC: Kaszás – Csatlós D., Szabó J., Ökrös (Palotai D., 82.), Jakab – Földi, Német -Domán, Gyetvai, Baranyi (Tőzsér, 60.) – Budveszel Benett (Gál, 83.). Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Illés T., Mravik, Gyenes, ill. Budveszel Benjámin, Budveszel Benett, Jakab

Gól: Mravik (24., öngól), Budveszel Benett (68., 80.)

Jók: Fábri, Illés T., Gyenes, ill. Német, Budveszel Benett, Földi, Domán, Csatlós D.

Rusvay Gergely: – Nem túl jó előjelekkel vágtunk neki a mérkőzésnek, mert a múlt heti győztescsapatból négyen is hiányoztak. Ettől függetlenül az első félidőben jobban játszottunk az ellenfelünknél és három nagy helyzetet kihagytunk. Rendben volt a védekezésünk és szervezettek voltunk, de ahogy ez idén lenni szokott, egy beadásba nagyon balszerencsésen értünk bele és egy öngóllal vezetést szerzett az Építők. Még a felidő végén Fábrit is le kellett cserélnem, aki sérülten vállalta a meccset. A második félidő fordulópontja null egynél a kapufám volt, az ellentámadásból gólt kaptunk. Utána már ki kellett jönnünk, ekkor már megvolt a terület az ellenfél gyors szélsőinek, és bár az eredmény kissé túlzó, gratulálnunk kell nekik!

Csatlós Tamás: – Nagyon tartalékosan utaztunk el a mérkőzésre! A sok eső miatt egy olyan pályán kellett játszani, ami nagyon mély volt és folyamatos játékra nem nagyon volt alkalmas. A srácok tették a dolgukat és megérdemelten nyertük meg a meccset. Szép gólokat szereztünk, de több nagy helyzetet nem tudtunk gólra váltani. További sok sikert kívánok a Berkenyének!

A bajnokság aktuális állása: