2024.07.27.

Kötelező győzelmet aratott a tavaszi rajton az Érsekvadkert II

Nem tudott meglepetést szerezni a Keszeg.

Múlt vasárnap Diósjenőn fogadta a Keszeget az Érsekvadkert második számú együttese a vármegyei legalacsonyabb vonal nyugati-csoportjának tizennegyedik körében. Egy ideig nem találtak egymáson fogást lelkes ellenfelükön a házigazdák, aztán az első negyedóra után Medvik révén meglett a vezetés. A játékrész derekán tovább nőtt a különbség, majd egy piros lap miatt megfogyatkozott a pályaválasztó, aztán pár perccel később Belencsák szépített. Kisvártatva Szabó László gólja jelentette, hogy visszaállt a korábbi állapot, de még a szünet megint kapituláltak a keszegiek. Hamar eldőltek az érdemi kérdések. A második felvonásban Varga Sándor mesternégyesig jutott, illetve még egy ízben Szabó Levente vette be a kaput a vendéglátók részéről. Az utolsó szó a másik oldalé volt, Muszta kozmetikázott. Végül hét kettőre nyertek a kötelező sikert elérő ‘vadkertiek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 14. forduló:

Érsekvadkert SE II-Keszegi SE 7-2 (4-1)

Diósjenő, műfüves pálya. Vezette: Kovács M. (Szász K., Szemesi Zs.)

Érsekvadkert SE II: Gubik – Hustyava, Majer, Tálas, Csiki (Konopás, 83.) – Beluczki (Deme, 67.), Mácsik, Szabó László, Szabó Levente – Medvik (Bóna, 83.), Varga S. (Halai, 79.). Edző: Bernhardt László.

Keszegi SE: Petuker – Fábián, Cseri (Marosi, 51.), Kraft, Mezei Cs. – Belencsák, Muszta, Babinszky (Baranyi, 65.), Kovács R. – Bujtár, Pistyúr. Játékos-edzők: Cseri Kornél, Mezei Csaba.

Sárga lap: Hustyava, Deme, ill. Mezei

Piros lap: Majer (32., Érsekvadkert SE II)

Gól: Medvik (18.), Varga S. (24., 43., 71., 76.), Szabó László (39.), Szabó Levente (83.), ill. Belencsák (38.), Muszta (88.)

Jók: Varga S., Szabó L., Csiki, ill. az egész csapat

Bernhardt László: – Mi sem és az ellenfél sem volt még nagyon formában az első tavaszi fordulóban. Nekünk jött ki jobban a lépés. Voltak helyzeteik a keszegieknek is, de nekünk több, illetve ezek közül többet be kellett volna rúgnunk. Sajnos kiállították az utolsó emberünket, illetve kaptunk két sárgát… Erről nem is igazán akarok beszélni, csak annyit, ha a spori így látta, akkor így látta, de egyébként mindenki más máshogy! Annak örülünk igazából, hogy az első három hétvégén úgymond könnyebb ellenfelek lesznek. Addig megpróbálunk kondit szerezni, mert az nem sok van. Az őszi szezonban bemutatott sokpasszos csapatjátékot is próbáljuk visszahozni. 

Cseri Kornél: – A gyengére sikerült őszi szezon után tavaszra a csapatunk legfőbb célja, hogy visszataláljunk a helyes útra, illetve egész pontosan, hogy megtaláljuk az az utat, amit együtt csapatként szeretnénk járni. Ahhoz, hogy ezt a célunkat elérjük, még nagyon sokat kell dolgoznunk együtt, viszont látva a csapat mai hozzáállását nincs kétségem afelől, hogy ezt megvalósítjuk. Már a mostani mérkőzésen is voltak olyan periódusaink, amikor ebben a szellemben tudtunk játszani, de kétségtelen tény, hogy még bőven visszaköszönt minden hibánk amit az őszi szezon során eltudtunk követni. Bizonyosan lesznek még nehéz perceink tavasszal de ezeket arra kell használnunk, hogy megerősítsenek minket a céljaink elérésében hiszen, ahogy a kudarcokat is együtt éljük át, úgy a sikereket is csak együtt tudjuk elérni!

A bajnokság aktuális állása: