2024.07.27.

Újabb pontot szerzett az SBTC

Második bajnoki fellépésükön a Sényővel szemben értek el döntetlent az NB III-as salgótarjániak.

Szerdán rövid időn belül újabb bajnokin volt érdekelt a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A második körben a Sényőt fogadták a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Bár valamivel jobban kezdtek az esélyesnek számító vendégek, lehetőségük mégis a másik oldalon adódtak, amik azonban kimaradtak. A szünetig jobbára a mezőnybéli küzdelem dominált. Gól nem esett.

A fordulást után bátrabbá váltak a házigazdák, ettől függetlenül azonban inkább az ellenfél előtt adódott alkalom a vezetés megszerzésére. Ez végül a fekete-fehéreknek jött össze, méghozzá két csere jóvoltából. Az ismét assziszttal előrukkoló Boros beadását Tarlósi Milán passzolta be közelről. Nem sokáig tartott ez az állapot, mert Ur egy hatalmas nagy bombával egyenlített. A hajrában ide is-oda is eldőlhetett volna a meccs, az utolsó percekben a látogatók szinte kihagyhatatlannak tűnő ziccerben hibáztak, így maradt az egy egyes döntetlen.

NB III Észak-Keleti-csoport, 2. forduló:

Salgótarjáni BTC-Sényő-Carnifex FC 1-1 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Muhari G. (Kulcsár D., Végh M.)

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Bakos, Sulyok (Klajban, 75.), Csuka, Molnár M. – Kálmán R. – Tarlósi P., Horváth (Petrecsko, 88.), Nagy X., Bajor (Boros, 46.) – Csifó (Tarlósi M., 46.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sényő-Carnifex FC: Szondi – Klepács, Vámos, Farkas, Szokol – Ur, Lizák (Schmidt, 72.), Sárosi (Erdei, 64.), Márton A. – Kapacina V. (Szopkó, 88.), Kapacina K. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Bakos, ill, Kapacina V., Klepács

Gól: Tarlósi M. (61.), ill. Ur (66.)

Sebestyén Szilárd: A lelkesedéssel, a hozzáállással, az alázattal ismét nem volt probléma. A játék sajnos akadozott. Érezhető volt, hogy három napon belül ez a második mérkőzésünk. Egy-két kulcsjátékosunk, akik a játékot tudják szervezni és bennük van a kreativitás, ma picit gyengébbek voltak. Figyelmetlenségből kaptunk gólt. Úgy gondolom, hogy közelebb álltunk a győzelemhez. Örülünk az egy pontnak is. 

Fiumei Viktor: – A vasárnapi mérkőzés elég sokat kivett a társaságból. Végig egy jó iramú meccs volt. Valamint ez még párosult ma egy nagyon hosszú utazással. Úgy gondolom, az első félidőre ez rányomta a bélyegét. Ott még kiegyenlítettebb volt a játék. A második félidőre viszont elég jól jöttünk ki és már jobban felpörögtünk. Ez megmutatkozott lehetőségekben, helyzetekben is. Ennek ellenére mégis az ellenfél szerzett vezetést. Viszont elég hamar egalizálni tudtunk. A nagyobb helyzetek alapján talán mi közelebb álltunk a győzelemhez. A végén lezárhattuk volna a meccset, kimaradt egy óriási nagy ziccer. Sajnos így be kell érnünk az egy ponttal, így továbbra sem tudunk nyerni Salgótarjánban.