2024.07.27.

Feltámadt a Pásztó

Négy nyeretlen mérkőzést követően az Érsekvadkerttel bánt el Forgó Péter társulata.

Vasárnap Szügyben fogadta az Érsekvadkert a Pásztót a Nógrád vármegyei élvonal huszonhatodik fordulójában. A meccs elején megúsztak egy elrontott büntetőt a házigazdák, majd már az első negyedórában betaláltak. Hamarosan jött viszont az egyenlítés, sőt a félidő derekán már a másik oldal vezetett. A szünethez közeledve előbb tovább nőtt a különbség, aztán hamar szépített a pályaválasztó. A második felvonásban próbálkoztak ugyan a ‘vadkertiek, a mérkőzés utolsó szakaszához érve végleg lezárták a párbajt a még háromszor eredményes és végül hat kettes győzelmet elkönyvelő pásztóiak. Ráfért már ez a sikerélmény Forgó Péter brigádjára.

Megyei I. osztály, 26. forduló:

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Pásztó SK 2-6 (2-3)

Szügy, 50 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Zsélyi Cs., Elischer M.)

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Tóth R. – Benyó, Farkas (Kovács Z., 52.), Gyenes, Báló – Dávid M., Pistyúr, Balga – Szabó L., Bódis, Keresztes (Bozsó, 46.). Vezetőedző: Nyikos József.

Pásztó SK: Csuka (Krajecz, 46.) – Szőllősi, Racskó, Békési, Mladoniczki – Dinka (Csépe M., 81.), Almási, Kelemen D., Kurcsik – Czigler, Ocsovszki. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Dávid M., Gyenes, ill. Ocsovszki, Kelemen D.

Gól: Dávid M. (12.), Pistyúr (33.), ill. Kurcsik (19.), Czigler (24., 69.), Dinka (32.), Ocsovszki (74., 77.)

Jók: Dávid M., ill. Békési, Ocsovszki, Czigler, Dinka, Szőllősi, Racskó

Nyikos József: – Az igazság az, amit mondani szeretnék, azt inkább nem teszem, mert bántó lenne és nem is lenne fair. Inkább örülni kell annak, hogy minden hétvégén ki tudunk állni, és annak, hogy ezek a srácok a hétvégéjükből egy napot feláldoznak erre. Összességében tudomásul kell venni, hogy vannak képességek, amiket egyszerűen nem lehet megerőszakolni. A meccsről annyit, hogy egy nem színvonalas mérkőzésen, egy nem túl veretes ellenfél győzött le minket. Azért, mert több minőséget tudott felvonultatni és talán jobb kondiban voltak.

Forgó Péter: – Álmosan kezdtünk, aztán folyamatosan játékba lendülve, az első félidő közepétől átvettük az irányítást. A második félidőben, helyenként már azt és úgy játszottuk, amit szeretnék. Összességében megérdemeltem nyertük meg a mérkőzést.

A bajnokság aktuális állása: