2024.07.27.

Szép fordítást produkált a Mohora

Hiába vezetett, végül alulmaradt a Berkenye.

Szombaton a Berkenyét fogadta a Mohora a vármegyei élvonal huszonegyedik körében. Már a mérkőzés elején kirajzolódott, hogy itt bizony nem fogják olcsón adni a bőrüket a vendégek. A kiegyenlítettnek mondható meccsen itt is-ott is voltak alkalom a gólszerzésre. Ez a látogatóknak jött össze a szünet előtt. Mátyás Péter talált be. A második etapban egyre nagyobb erőket mozgósítottak a fordítás érdekében a hazaiak, ami sikerült is nekik. Előbb Széles Gábor egalizált, majd Mátyás Zsolt találatával már a házigazdák vezettek. Volt még azért hátra idő, nem is adták föl a vendégek, válaszolni viszont már nem tudtak. Szép talpra állást bemutatva, kettő egyre győzött Baranyi Tibor legénysége.

Megyei I. osztály, 21. forduló:

Unicum FC Mohora-Berkenye SE 2-1 (0-1)

Mohora, 100 néző. Vezette: Zsélyi Cs. (Szemesi Zs., Pásztor B. J.)

Unicum FC Mohora: Deme – Pécsi, Telek (Klinger, 46.), Széles B., Lavkó – Molnár K., Káposzta, Rácz D., Pistyúr – Széles G. (Strihó, 70.), Mátyás Zs. (Rados, 73.). Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Berkenye SE: Flamich – Porvay (Genzelman, 56.), Földvári, Keresztes, Szandai – Debre, Rottek – Rusvay, Balga, Mátyas P. – Greff. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Pistyúr, ill. Rusvay, Földvári

Gól: Széles G. (58.), Mátyás Zs. (66.), ill. Mátyás P. (41.)

Jók: Széles G., Mátyás Zs., Káposzta, ill. Greff, Mátyás P., Balga

Baranyi Tibor: – Kiváló játékvezetés mellett sikerült játszanunk egy elég szoros mérkőzést. Úgy gondolom, erről csak mi tehetünk, mivel az első félidőben megvoltak azok a lehetőségeink, ziccereink, amiből gólokat tudtunk volna szerezni. Ez nem sikerült. Az ellenfél pedig betalált egy gyors kontrából. A második félidőben megmozgattunk mindent, és hatalmas nagy erőfeszítések árán sikerült a mérkőzést megfordítanunk, egy nagyon jó hozzáállással. Gratulálok a vendégcsapatnak, és a játékosaimnak is amit ma letettek az asztalra, az példamutató!

Rusvay Gergely: Az első félidőben jól néztünk ki! Szervezetten és stabilan védekeztünk, az ellentámadásainkban mindig volt veszély! Egy szép támadás végén jött is a gól. A második félidőben a szél a Mohorát támogatta, ettől függetlenül nem éreztem nagy gondot. Ami viszont bosszantó, hogy jött egy sérülés a védelemben és a csapat elvesztette a fonalat, így a hazaiak fordítani tudtak. Mohorán nagy dolog lett volna pontot, pontokat szerezni, de Fábri, Less, illetve Illés hiánya soknak bizonyult egy ilyen jó csapat ellen! Amit még megemlítenék, az a hazaiak ritka sportszerűsége egy szituációnál! Sok sikert nekik, csapatomnak is gratulálok, jól küzdöttek!

A bajnokság aktuális állása: