2024.07.27.

Hamar eldöntötte a forduló meccsét az SBTC

Egy félidő alatt eldőlt a nem várt arányú pofonba beleszaladó Karancslapujtő sorsa.

Szombaton a vármegyei élvonal huszonegyedik körének rangadóján fogadta az SBTC a Karancslapujtőt. Hamar elillantak a vendégek reményei… Filkor pár perc elteltével előnybe hozta a hazaiakat, majd az első negyedóra után Csuka duplázta meg övéi lépésfórját. Ezt követően is lendületben maradtak a házigazdák, a szünet előtt még Csifó és Boros is megrezgette a hálót. A fordulás után felébredtek a látogatók, voltak is lehetőségeik, de a jól védő Sz. Varga eszén még tizenegyesből sem tudtak túljárni. Végül könnyed, négy nullás sikert aratott a salgótarjáni alakulat.

Megyei I. osztály, 21. forduló:

Salgótarjáni BTC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 4-0 (4-0)

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ, 300 néző. Vezette: Kasza D. (Ledvai G., Csathó Zs.)

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos, Csuka, Sulyok, Orosházi (Csatlós D., 73.) – Boros (Csáki, 88.), Horváth M. (Kecskés, 73.), Filkor, Nagy X., Tarlósi P. (Klajban, 55.) – Csifó (Katona G., 85.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Zsély D. (Rátóti, 50.), Bonivárt, Sulcz, Tóth O. – Híves (Kovács B., 46.), Romhányi – Pál G., Banka D. (Oláh D., 80.), Szeles – Katona B. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Filkor, Tarlósi P., Sulyok, Sebestyén, ill. Banka D., Zsély D.

Gól: Filkor (5.), Csuka (17.), Csifó (32.), Boros (34.)

Jók: Sz. Varga, Csuka, Boros, Csifó, ill. Bonivárt

Sebestyén Szilárd: – Egy újabb rangadón vagyunk túl. Már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, magasan védekeztünk, pörögtünk, sokat futottunk. A góljainkon kívül volt százszázalékos helyzetünk. A második félidőben próbált újítani a ‘Lapujtő, de kapusunk kitűnő teljesítményének köszönhetően megúsztuk kapott gól nélkül. A legjobb játékoskeret felett diadalmaskodott a fiatalos lendület, az elszántság. Azt kell mondanom, végig ellenszélben futballoztunk, kicsit sem éreztük a hazai pálya előnyét! Egy fontos állomáson vagyunk túl, de még van hátra néhány, amit sikeresen be kell húzni!

Romhányi Tamás: Sajnos elég rosszul indítottuk a mérkőzést. Készültünk a pontrúgásokra, a támadókra egész héten. Sajnos nekünk abból nem sikerült semmit elérnünk. Az ellenfelünk kettőből kettőt bevert az elején. Ez lélektanilag nagyon megfogta a csapatot, és voltak gyengébb teljesítmények is. Pont a legrosszabbkor jött ez ki, mert azt mondom, ha egy gyengébb csapat ellen négyen-öten nem játszanak jól, azt még meg tudtuk volna oldani. Ma sajnos ez nem működött. Azt éreztem a mérkőzésen még a két gól után, hogy túlizgulta a csapat. Tehát úgy mentünk bele a meccsbe, hogy meg akarjuk mutatni, de több játékoson is azt láttam, inkább faultoltak, mint futballoztak. Ez sajnos ma nem jött össze. Sajnálom a csapatot, de legfőképp a szurkolókat is, mert sokan elkísértek minket, és ez fájó, hogy nem tudtunk nekik örömet okozni. De nem verem ezt rá egyik játékosomra sem, azt gondolom, hogy eddig, amíg nyertük a meccseket, addig is csapat voltunk, most is annak kell lennünk! Ki kell jönnünk a gödörből. Jövő héten is fontos meccs van. Gratulálok az SBTC-nek, mert tényleg jól futballoztak, főleg az első félidőben! A másodikban szerintem kicsit visszavettek. Akkor a csapatomon már nem volt úgy teher, meg mertek csinálni olyan dolgokat is, amiket az első félidőben nem. Ez egy olyan nap volt, hogy sem tizenegyesből, sem a kapusra vitt ziccerből nem tudtunk betalálni, ha ezer évig játszunk, akkor sem tudunk gólt rúgni. Ez rossz, hogy pont most jött ki, de nem tudunk ezzel mit csinálni. Készülünk tovább, és majd kijövünk ebből is!

A bajnokság aktuális állása: