2024.05.20.

Kupatovábbjutással zárta le az évet a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Tíz gólig jutott a BSE ellen Szabó Gábor csapata.

Szombaton a BSE-nél járt a Silver Tüzép-Karancslapujtő a Vármegyei Kupa harmadik fordulójában. Hamar meg tudták szerezni a vezetést a vendégek, de a nyitónegyedóra egyenlítéssel zárult. Hamarosan ismét a látogatóknál volt a lépésfór, akik a szünet előtti percekben még háromszor mattolták ellenfelüket. A második felvonásban további öt találatot ért el az egy vonallal feljebb focizó gárda. A hajrában még kétszer kapituláltak a ‘lapujtőiek, de ennek már nem volt érdemi jelentősége. Tíz hármas sikert aratott Szabó Gábor remek őszt felvonultató legénysége.

Vármegyei Kupa, 3. forduló:

Balassagyarmati VSE-Silver Tüzép-Karancslapujtő 3-10 (1-5)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Urbán V. P. (Szász K., Rácz D.)

Balassagyarmati VSE: Brunda – Filip, Molnár, Soós-Valenta, Bukta – Berki J. – Sallói, Mátyás T., Csillik (Zachar, 10.), Jele – Géczy. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Silver Tüzép-Karancslapujtő: Vida – Romhányi, Sándor A., Híves, Tóth O. (Oláh D., 61.) – Rátóti, Sulcz, Kovács B., Szeles – Pál G., Katona. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Gól: Mátyás T. (15.), Jele (86.), Bukta (90.), ill. Rátóti (7.), Szeles (26., 59.), Pál G. (42., 68.), Tóth O. (43., 45.), Katona (54., 63.), Oláh D. (79.)

Jók: senki, ill. Tóth O., Sulcz, Szeles, Pál G.

Mátyás Zsolt: – Gratulálok a Karancslapujtő csapatának a mérkőzésen mutatott játékához! Teljesen megérdemelt győzelmet arattak, még ilyen arányban is. Sajnos nem voltunk egy súlycsoportban velük. Érvényesítették az osztálykülönbséget. Ugyanakkor nekünk sincs keseregni való okunk, hiszen fiatalok vagyunk, egy húsz év fölötti játszott ma a csapatban. Megyünk tovább, dolgozni kell tovább, és akkor biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben ezekből a srácokból már olyan labdarúgók lesznek, akikre büszkék lehetünk. 

Szabó Gábor: – Minden tiszteletem a futballistáké, mert nem egyszerű ilyen időjárásban focizni, ilyen erős szélben és ebben a hidegben. Maradjunk annyiban, szerintem már mindenki szívesebben lenne pihenőn és egy meleg szobában. Azt kell mondjam, hiába egy fiatal csapat volt az ellenfél, nagyon jó játékosaik vannak, ügyesek, és van egy-két emberük, aki jól mozgatja a csapatát. Vannak gyors emberek is. Ismerem testközelből is ezeket a srácokat, ugyanis sokukkal együtt dolgozok a balassagyarmati iskolában. Szerintem övék a jövő. Nagyon ügyesek. Azt gondolom, hogy ez a gárda mindenképpen egy szeretetreméltó csapata lesz Balassagyarmatnak, le a kalappal előttük! Még, ha most az eredmény nem is ezt tükrözte, úgy vélem, ezekben a játékosokban nagyon sok van, úgyhogy gratulálok nekik! A mi csapatunk pedig azt hozta, amit kell. Az első húsz-huszonöt percben nem volt az a ritmus, aminek kellett volna. Aztán átvettük a meccs irányítását, és onnantól már nem volt kérdés. De még egyszer mondom, ez a fiatal balassagyarmati csapat üde színfoltja a labdarúgásnak. Biztos vagyok benne, hogy itt előbb-utóbb ezek a gyerekek ugrásszerűen fognak fejlődni, és nagyon jó csapatuk lesz. Gratulálok mindkét együttesnek, hogy ebben az időjárásban is próbálták ezt a fajta futballt, és igyekeztek játszani! Sok sikert kívánok mindkettőnek!