2024.07.27.

Büntetőpárbaj végén örülhetett a Héhalom

Szécsényben vívta ki a kupasikert Berkes László együttese.

Szombaton a Héhalmot fogadta a Szécsény a Vármegyei Kupa harmadik körében. Jobban kezdtek a vendégek, elrontott lehetőségek után pedig éppen a pihenőt megelőzően be is tudtak találni. A második felvonásra felbátorodtak a házigazdák, akik egyenlíteni is tudtak. Ezután mindkét oldal előtt felcsillant a győzelem esélye, fordíthattak is volna a hazaiak, de már nem változott az állás a rendes játékidő végéig. Jöhettek tehát a tizenegyesek, ahol nem igazán remekeltek a szécsényiek, így a legjobbjuk, Szilágyi vezérelte látogatók örülhettek.

Vármegyei Kupa, 3. forduló:

Szécsény VSE-Héhalom SE 1-1 (0-1), tizenegyesekkel: 1-4

Szécsény, 80 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Varga F., Nagy F. Zs.)

Szécsény VSE: Oláh T. – Komár, Szokács, Rácz R., Gombár – Molnár, Kántor – Bene, Oláh Á., Kovács S. – Lőrik. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Héhalom SE: Szilágyi – Tancsik, Abért, Nagy Á., Kolarovszki – Fodor, Baranyi R., Nguyen, Lakatos – Baranyi A., Balog B. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Komár, Oláh Á., Rácz R., Szokács, ill. Baranyi A.

Gól: Lőrik (58.), ill. Fodor (43.)

Jók: Oláh T., Molnár, Komár, Oláh Á., Bene, ill. az első félidőben az egész csapat, a másodikban csak Szilágyi

Tőzsér Zsolt: – Két ellentétes félidőt láthatott, aki kilátogatott a mérkőzésre. A rendes játékidőben igazságos döntetlen született. A tizenegyeseknél már csak a szerencsén múlik, hogy ki jut tovább. A második félidővel elégedett vagyok, az első viszont hagyott kívánnivalót maga után…

Berkes László: – Úgy láttam, a félév végén már mindkét csapatnak nehézséget okozott az, hogy teljes kerettel álljon ki és mérkőzzön meg a kupatovábbjutásért. Az első félidőben sokkal több lehetőségünk volt, ez alapján megérdemelt a továbbjutásunk. A második félidőben kiegyenlítődött a mezőnyjáték és az eredmény is. Szerintem mindkét együttesnek megvolt az esélye arra, hogy bebiztosítsa a győzelmet, még akkor is, ha igazán nagy helyzetet egyik oldal sem alakított ki. A döntetlen reális eredmény. A büntetőrúgás pedig igazából lutri. Úgy gondolom, a hazaiak kapusa végig jól védett a meccs során és az ellenfél legjobbja volt. Amellett, hogy irányította csapatát, olyan helyzeteket akadályozott meg, amikből gólt szerezhettünk volna. A tizenegyeseknél a szerencsésebb gárda nyert és jutott tovább. Ennek örülünk. Pici önbizalmat ad a társaságnak a téli szünetre. Így jobb szájízzel kezdjük majd el a felkészülést. Sok sikert kívánok a Szécsénynek a bajnoksághoz, mi pedig megpróbálunk minél tovább jutni a kupában!