2024.07.27.

A szünet után döntött a Mohora

Emelt fővel búcsúzott a kupától a Szügy.

Szombaton Balassagyarmaton fogadta az egy osztállyal feljebb szereplő Mohorát a Szügy a Vármegyei Kupa harmadik körében. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a felek. Mindkét oldalon eljutott helyzetekig, de gólt egyikük sem tudott szerezni a szünetig. A második etap elején hátrányba került a pályaválasztó brigád, majd az összecsapás kétharmadánál tovább nőtt a különbség. Nem adták azonban fel a házigazdák és a játékrész derekán szépítettek. Egyenlíteni is megpróbáltak a vendéglátók, de nem jártak sikerrel, sőt a hajrához érve a duplázó Szita végleg lezárta a csörtét. Három egyes sikerrel jutott a következő körbe Baranyi Tibor csapata.

Vármegyei Kupa, 3. forduló:

Szügy SE-Unicum FC Mohora 1-3 (0-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Varga F. (Szász K., Urbán V. P.)

Szügy SE: Szenográdi – Gaál, Ágner (Koplányi Ö., 85.), Szilágyi, Földvári (Jónás, 58.) – Nyírjei, Rutai (Varga Á., 62.), Saár, Hugyecz – Hodászi (Kakuja, 68.) – Rónási Vezetőedző: Koplányi Örs.

Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D. (Pécsi, 46.), Széles B. (Strihó, 46.), Kotasz (Benécs, 46.), Lavkó – Pistyúr Zs., Káposzta, Rácz D., Bartal (Rados, 46.) – Szita, Klinger (Dallos, 46.). Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Rutai, Jónás, ill. Kotasz

Gól: Jónás (66.), ill. Szita (52., 77.), Rácz D. (59.)

Jók: Nyírjei (a csapat legjobbja), az egész csapat, ill. Szita, Rados, Rácz D., Káposzta

Koplányi Örs: – Egy igazi kupafordulón vagyunk túl, ami jó hangulatban telt. Azt gondolom, eredményesen játszottunk. A pár elvétett hibánkat ők kihasználták, mégiscsak egy osztállyal feljebb vannak, de szerintem a helyzetek alapján még tovább is juthattunk volna. Amit egész évben elkövetünk a kapu előtt, hogy nem rúgjuk be a helyzeteket, természetesen megbosszulja magát, viszont a csapatom ma is nagyon jól játszott. Próbáltuk tartani a labdát, járattuk. Kidolgoztuk a helyzeteket, szépen alakultak a támadásaink, csak a kapu előtt megint hibáztunk. További sok sikert a Mohorának! Remélem, még tudunk majd valamikor játszani. Köszönöm Benedek Józsefnek, hogy ragyogó pályán játszottunk egész évben! Szikora Dávidnak és Korbely Zsoltnak a technikai munkát, Szügy önkormányzatának a támogatást, és köszönöm Koleszár Krisztiánnak, hogy kiváló játékosokat kapok tőle hétről hétre! Jó pihenést és sportsikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

Baranyi Tibor: – Egy igazi szomszédvári kuparangadó volt, a játék képe alapján mindenféleképp lehet annak nevezni, végül pedig sikerült megnyernünk. Egy nagyon jó játékosállománnyal rendelkező Szügy csapatát tudtunk a második félidőben legyőzni. Véleményem szerint, teljesen jogos a továbbjutásunk. Gratulálni szeretnék a srácoknak és gratulálni a nagyon szimpatikus ellenfélnek! Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy minden Nógrádifutball nézőnek, követőnek, a mohorai egyesület, a játékosok és saját magam nevében nagyon kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánjak! Nagyon szépen köszönünk a Nógrádifutballnak is minden olyan dolgot, ami velünk kapcsolatos volt!