2024.07.27.

Bravúros döntetlennel jutott tovább a kupában a Vizslás

Az egy osztállyal feljebb ezüstérmes pozícióban álló Érsekvadkertet tréfálta meg a vármegyei másodosztályú éllovas.

Szombaton az egy vonallal feljebb a dobogó középső fokát birtokló Érsekvadkertet fogadta a saját bajnokságában listavezető Vizslás a Vármegyei Kupa harmadik fordulójában. Negyedóra sem telt el, amikor előnyhöz jutottak a látogatók, de hamarosan Stark révén egalizáltak a várakozásoknak megfelelően masszív riválisnak bizonyuló házigazdák. Gyorsan visszaszerezték a lépésfórt a vendégek, így jobb pozícióból készülhettek a folytatásra. A második felvonásban nagy erőket mozgósítottak a hazaiak, igyekeztük pedig eredménnyel párosult, mert Novák egyenlített. Ugyan volt még hátra idő, már nem változott az állás a lefújásig, kettő kettes döntetlennel fejeződött be a küzdelem, ami egyben azt jelentette, a szabályoknak megfelelően, az alacsonyabb osztályban futballozó vizslásiak léptek tovább. Komoly bravúrt ért el Bujtár Tamás legénysége.

Vármegyei Kupa, 3. forduló:

Vizslási SE-Érsekvadkert SE 2-2 (1-2)

Vizslás, 70 néző. Vezette: Kiss D. (Sáfrány Sz. T., Menczel J.)

Vizslási SE: Bajnai – Oláh F., Sólyom, Miklós M., Nánási – Tóth M., Stark – Novák, Bata Gábor (Bata Gergő, 90.), Bozó – Kovács E. (Kisbali, 80.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Érsekvadkert SE: Nádasi – Márkus, Vasilijevic, Girán, Márkus – Mezey, Tóth Sz., Orovecz – Lukáts, Kiss G., Sztraka. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Novák, Tóth M., Sólyom, Nánási, ill. Mezey

Gól: Stark (28.), Novák (66.), ill. Tóth Sz. (13.), Márkus (30.)

Jók: az egész csapat, ill. Tóth Sz.

Bujtár Tamás: – Először is, szeretnék gratulálni a játékosaimnak ehhez a sikerhez! Úgy gondolom, hogy egy megye egyes élcsapat ellen remekül játszottunk. Azt kell, hogy mondjam, szinte helyzet nélkül tartottuk a vendégeket. Nem volt kidolgozott ziccerük a mérkőzésen. Talán két veszélyes szögletük volt és egy pontrúgás, amiből sajnos gólt kaptunk. Ezekre jobban oda kell majd figyelni. Szerintem nagyon jól játszottunk, tényleg büszke vagyok a srácokra! Amit megbeszéltünk, azt maradéktalanul betartották, fegyelmezetten védekeztünk, előrefelé pedig veszélyesek voltak a kontráink. Biztos voltam benne, hogy a második félidőben gólt fogunk rúgni, és ezzel a döntetlennel sikerült továbbjutnunk, aminek nagyon örülünk. Várjuk a következő ellenfelet. Készülünk a tavaszi folytatásra. A ‘vadkerti csapatnak további sok sikert kívánok a bajnokságban!

Nyikos József: – Egy stabil kiscsapattal játszottunk, akik megfelelően agresszívan fociztak. Nem nagyon akartak futballozni. Megmondom őszintén, kritikán aluli volt a pálya minősége, de ez talán csak kifogás lenne, mert az ellenfélnek is. Nem nagyon alakítottak ki helyzetet, a mi hibánkból rúgtak kettő gólt. Mi pedig magunkhoz képest szerintem nem voltunk elég motiváltak. Akartunk-akartunk, de nagyon év vége meccs volt. Éppen tizenegyen voltunk. Nem akarok kifogásokat, de le kellett volna hozni ezt a mérkőzést még így is, hogy nem játszottunk úgy, ahogy szoktunk. Küzdeni akarással, ilyen pályán, ilyen körülmények között is meg kell majd tanulnunk focizni. Most ez jött ki a mai napból. Gratulálok az ellenfélnek!