2024.05.09.

Jöhet a huszonnegyedik forduló a megye egyben

Palotáson vizitál az SBTC, Szendehelyre hivatalos a Mohora, az Építőkhöz látogat a Mátraterenye, az Érsekvadkertet fogadja a Karancslapujtő.

A következő hétvégén a huszonnegyedik kört rendezik meg vármegyénk élvonalában. Valamennyi bajnokit szombaton bonyolítják le. Lássuk, mire számítunk az aktuális összecsapások kapcsán!

Megyei I. osztály, 23. forduló:

2023. április 15. (szombat), 17.00:

Palotás SE-Salgótarjáni BTC

Idegenben folytatná hét mérkőzést felölelő győzelmi szériáját az éllovas, mérget vehetünk azonban rá, hogy nem számíthat kisasszonypartira Sebestyén Szilárd legénysége. A palotásiak a mögöttünk hagyott években saját pályájukon rendre képesek voltak megnehezíteni a legerősebb csapatok dolgát is, vélhetően pedig ez ezúttal sem lesz másként, meglepetésben bízik Jele Zoltán csapata. A házigazdák öt meccs óta veretlenek, legutóbb szomszédvári rangadón ikszeltek, bár közel voltak a sikerhez, az utolsó pillanatokban kicsúszott a kezeik közül két pont. A látogatók céljai továbbra is kristálytiszták, bajnokok akarnak lenni és feljutni az NB III-ba. Jól haladnak tervezett útjukon a salgótarjániak, de még sok fontos fellépés vár rájuk. Ezúttal is legjobbjára lesz szükség a listavezetőnek, ráadásul akaratban is fel kell venni a versenyt a valószínűleg apait-anyait beleadó és roppant harcos stílussal előrukkoló hazaiakkal. Összességében ugyan természetesen esélyesként jelöljük meg a Stécét, úgy véljük, nem lesz ez egy egyszerű menet.

Szendehely FC-Unicum FC Mohora

Adott esetben akár egy érdekes csörte is kisülhet a két gárda viaskodásából, sok múlhat azon, az előző fordulóban abszolút vállalható vereséget elszenvedő házigazdák milyen állománnyal tudják képviseltetni magukat a találkozón. A látogatók sima sikerrel hangoltak, ráadásul az egyik riválisukra kirótt pontlevonás miatt, lépésfórra tettek szert az ezüstéremért zajló küzdelemben. Abban biztosak lehetünk, hogy Baranyi Tibor és brigádja legrosszabb esetben a dobogó középső fokán zárná a szezont, ez a törekvés pedig egyre inkább elérhetőnek tűnik. A szendehelyiek az ötödik helyért harcolnak, ha pedig képesek lesznek folytatni a második félévben felvonultatott teljesítményüket, akár el is érhetik ezt a még előkelőnek nevezhető pozíciót. Maradjunk annyiban, előzetesen inkább a mohoraiak felé billentenénk a mérleg nyelvét, azonban maximális fordulatszámon pörögve ezúttal is méltó vetélytársnak számíthatnak a hazaiak, az tuti, bárhogy is állnak fel, nem fogják olcsón adni a bőrüket és minél inkább szeretnék megnehezíteni a táblázaton előrébb fellelhető másik oldal dolgát.

Építők KC-Mátraterenye SE

Nem feltétlenül mondanánk lefutottnak ezt a csörtét sem, benne lehet a pakliban, hogy meg tudják fricskázni a minél szebben csillogó medáliáért iparkodó ellenfelük dolgát az eredményes periódusban állomásozó, hat mérkőzés óta legyőzőre nem találó hazaiak. Nyilván a vendégek hallani sem akarnak erről a vélekedésről és kellő határozottsággal gyűjtögetnék tovább a pontokat, érdemes lesz azonban résen lenniük. Az önbizalom terén mostanság remekül festő salgótarjániak szabadnaposként estek túl az előző hétvégén, korábban kétszer is nyertek idegenben, így most otthonukban folytatnák a hárompontos manővereket. Ebben az idényben már nem lebeghet komoly cél Csatlós Tamás csapatának szemei előtt, a jövő alapjának lerakása mellett minél több részsikerért munkálkodhat a mezőny hátsó fertályában fellelhető alakulat. Remek skalpnak minősülne, ha meg tudnák lepni a valamelyest azért acélosabbnak tetsző ‘terenyeieket a házigazdák, mindent összevetve viszont a vendégeket illetjük több sansszal a labda útjára indulása előtt, közelebb lehet az üdvösséghez Bujtár Tamás társulata.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE

Ezzel a párosítással a papírforma szerint már valamivel könnyebb dolgunk van, elvileg nem ismerhetnek pardont az előző két körben mellébeszélés és kapott gól nélkül könnyed győzelmeket elérő hazaiak. Ugyan a vendégek az alsóházi helyezések elosztásának szempontjából rendkívül fontos sikerrel hangoltak, ezúttal egy teljes mértékben másfajta kávéháznak mondható gárdával lesz dolguk, leginkább egy tisztes fellépés lehet Nyikos József társaságának célja. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, egyelőre nagy talány, milyen hatással lesz a ‘lapujtőiekre, hogy a napokban négypontos levonással büntették őket, ráadásul egy két hónappal ezelőtt lebonyolított mérkőzés miatt… Ezt azért fel kell dolgozni, mind a klubnál ténykedőknek, mind a játékosoknak. Meglátjuk, ennek a nem várt retorziónak lesz-e másmilyen jellegű jelentősége az odalett bajnoki egységeken kívül. Ettől függetlenül úgy véljük, a kezdősípszót megelőzően semmilyen épeszű érvet nem tudunk felsorolni a látogatók mellett, jókora kalapemeléssel illethetnénk őket, ha bármilyen formában rá tudnának cáfolni a felvázoltakra.

Pásztó SK-Berkenye SE

Nem túl kellemes emlékeket maguk mögött tudó csapatok futnak össze ezen a mérkőzésen. A korábbi jó periódusukat követően az elmúlt két fordulóban sima fiaskókat elkönyvelő házigazdák saját játékterükön javítanának, erre pedig meg is lesz az esély, az előző négy meccséből hármat is elveszítő vendégekkel szemben. A berkenyeiek reménykeltő produkciókkal indították a tavaszi szezont, szépen lassan viszont alábbhagyott a lendületük, mostanában pedig már nem muzsikálnak túl fényesen. Nagy talány, vajon Rusvay Gergely mikor tudja újra összekapni az egy héttel ezelőtt sima otthoni fiaskóban érintett övéit. Perpillanat négy pont választja el egymástól a feleket a még az ötödik hellyel szemezgető hazaiak irányába, akik így egy esetleges siker által végérvényesen leszakíthatnák magukról ellenlábasukat. Sok múlhat azon, milyen lábbal kelnek ki az ágyból a berkenyeiek, úgy véljük azonban, ezen a meccsen inkább a másik oldalnak állhat a zászló, jobbik arcát bemutatva begyűjthet egy búfelejtő győzelmet Forgó Péter brigádja.

Diósjenő SE-Héhalom SE

A mezőny második fertályában lecövekelő társulatok viaskodásáról szólhat ez az összecsapás. Itt is-ott is elkélne már valamilyen sikerélmény. A diósjenőek egyaránt csúnya zakóval fejezték be legutóbbi két küldetésüket, szóval lenne mit kiköszörülniük a csorbán, ilyen szempontból egy ideálisnak nevezhető riválissal lesz dolguk. A vendégek felemás érzésekkel fejezhették be a mögöttünk hagyott hétvégét, hiszen bár megszerezték első pontjukat a második félévben, nem sokra mennek a szomszédvári rangadón az utolsó pillanatokban kicsikart döntetlennel. A versenykiírás értelmében, jelenleg a mezőnytől búcsút jelentő helyen vannak a héhalmiak, és persze lehet legyinteni, hogy „úgysem lesz kieső”, nem árt odafigyelniük, ha nem akarnak majd nagyot koppanni. Szóval előbb-utóbb nem ártana nyerniük a látogatóknak, ki tudja, lehet éppen most tudják majd átlépni saját árnyékukat, esélytelennek semmiképpen sem neveznénk a sereghajtót. Egy változatos menetre számítunk, ami előtt egy hangyányival több esélyt adunk a nyugat-nógrádiaknak, de az sem lesz váratlan fordulat, ha megtáltosodnak a látogatók.

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Bátonyterenyei TC

Tereske.

Eltérő lelkiállapotban lévő legénységek nézhetnek egymással farkasszemet ezen a találkozón. A házigazdák olyan tettet hajtottak végre az előző két erőpróbájukon, amire még nem volt példa ebben az évadban, egyaránt behúzták az említett csörtéket. Ezzel szemben a bátonyiak az előző tizenhárom mérkőzésükön rendre kikaptak, utolsó pontszerzésükre éppen mostani riválisuk ellen került sor, még tavaly október elején. Tehát az aktuális mutatók bizony a Tereskére ezúttal visszatérő tartalékcsapat mellett szólnak, a korábbi formákat elővéve, ismét elérhet egy szemszögéből pozitív végkifejletet a tartalék alakulat. Mindkét résztvevő a százszázalékosan kijelenthető bennmaradás, így értelemszerűen, a tizenötödik hely elkerüléséért küzd, így nem mindegy, milyen eredménnyel fejeződik be ez a párharc. A dolgok mostani állása szerint, valamelyest közelebb lehet a győzelemhez a pályaválasztó armada, az viszont garantálható, hogy Berki Krisztián igyekszik majd minél jobban feltüzelni övéit, ami ha összejön, akár egy kifejezetten harcos, kiegyenlített birkózás is kisülhet majd, ahol kis dolgok dönthetnek.

Szabadnap: Szécsény VSE.