2024.05.20.

Dobogós ellenféltől csent pontot a Talent

Változatos küzdelemben ért el döntetlent idegenben a balassagyarmati futsal csapat.

Némi „kényszerszünet” után szerdán folytatta a szezont a férfi futsal NB III Budapesti-csoportjában Talent 2019 SE felnőtt együttese. A tizenhatodik kör keretein belül a dobogó legalsó fokán tanyázó Csömörnél vizitált az Ipoly-parti gárda. A korábbiaktól eltérő stratégiával indították a meccset a vendégek, bátran játszották támadásban az öt a négy elleni játékot, forgatták a kettő kettőt, védekezésben pedig jól együttműködve féken tartották riválisukat.

Érezhetően nem nagyon ízlett ez a játékfelfogás az ellenfélnek, jól birtokolta a lasztit és egy veszélyes támadásból vezetést is szerzett a Nógrád vármegyei legénység. Ezt követően ébredeztek a házigazdák is, akik tették a dolgokat, próbálkoztak becsülettel, de a gólszerzés továbbra is a másik oldalban volt benne. Az első felvonás végén egy jól eltalált lövéssel egalizáltak a hazaiak, akik a szerencsének köszönhetően úsztak meg több veszélyes akciót.

A második félidőben fokozódott az iram, igazi színvonalas rangadót vívtak a felek, szemmel láthatóan mindkét résztvevő nyerni akart. A csömöriek nyomását jól kezelték a látogatók, akik újra fokozatosan átvették az irányítást, öt a négy elleni szisztémájukkal pedig lelassították vetélytársukat. Kisvártatva megint előnybe kerültek a ‘gyarmatiak, kétszer is, de rendre jött a válasz. A hajrában mindent egy lapra feltéve ment előre a győzelemért Naszály Aladár brigádja, de a már nem változott az állás, három hármas döntetlennel fejeződött be a változatos küzdelem.

Férfi futsal NB III Budapesti-csoport, 16. forduló:

Csömöri KSK-Talent 2019 SE 3-3 (1-1)

Csömör, Sportcsarnok. Vezette: Ferenczi D., Molnár Cs. (Kollár V.)

Csömöri KSK: Gárdosi – Krizsán, Nagy B., Tihanyi, Illés. Cserék: Smeló, Hujber, Farkas, Szálas, Gidály, Dósa, Várkonyi.

Talent 2019 SE: Tóth R. – Mindszenty, Pistyúr D., Dávid M., Brezovszki. Cserék: Tresó, Nyírjei, Hugyecz, Kántor. Vezetőedző: Naszály Aladár.

Sárga lap: Szálas, Illés, ill. Kántor, Brezovszki

Gól: Szálas (13.), Smeló (24.), Krizsán (33.), ill. Pistyúr D. (8., 22.), Brezovszki (30.)

Naszály Aladár:A mai mérkőzésnek fontos tétje volt, hiszen a hazai rivális csapat is a dobogóra hajt, mivel csaptunk a hazai nem várt döntetlenek miatt lépéshátrányban került velük szemben, ezért a győzelem reményében kellett pályára lépnünk. Más stratégiát választottunk, más forgatókönyvet terveztünk a mai mérkőzésre, mint ami eddig megszokott volt tőlünk, amivel meg is leptük a hazai csapatot. Nem is csalódtunk a csapatunkban, hiszen vevők voltak a stratégiára és jól megvalósították azt, mivel a mi elképzelésünk szerint alakult végig a mérkőzés – végig mi vezettünk, a tiszta helyzeteket, ziccereket nézve is jóval a hazai csapat fölé nőttünk – még ha azt a mai nap nem is sikerült megnyerni. Azért azt se feledjük, hogy egy igazán jó csapat otthonában valósítottuk meg mindezt, akik szintén a dobogóra hajtanak és évek óta a csoport legjobb egyesületei közé tartoznak. Gratulálunk a fiúknak! Büszkék vagyunk a csapatra!

Következik, 17. forduló, 2023. április 17. (hétfő), 20.00:

Talent 2019 SE-Csomádi KSK

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok.