2024.05.29.

A hétvége embere: Magos Mátyás

Csapata legjobbjaként gólpasszig és találatig jutva segítette remek fordításhoz együttesét a Pásztót megtréfáló Szendehely középpályása. 

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon kilencedik köre után a Szendehelyt erősítő Magos Mátyásra voksoltunk, aki csapata legjobbjaként, egy találatot elérve és egy gólpasszt kiosztva vette ki a részét a Pásztó ellen hátrányból felállva kettő egyes sikert arató együttese szép győzelméből. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó középpályással készült interjúnk!

– Hogyan tudná feleleveníteni a legutóbbi bajnokit?

– Az első félidőben fölényben voltunk, az ellenfél nem igazán lépte át a félpályát – mondta Magos Mátyás. Mégis ők szerezték meg a vezetést egy nagy bedobás után. Sok helyzetet alakítottunk ki, de nem tudunk gólt szerezni, aztán nekem sikerült megtörni a jeget, igaz, a Puskás-díjra nem nevezhető a találatom… A második félidőben feljavult a Pásztó, helyzeteik voltak, kapufát is lőttek, de ezt követően nekünk is voltak meg ziccereink. A végén Németh Ádámnak az én passzomból sikerült a győztesgólt elérnie. Összességében szerintem megérdemelten tartottuk otthon a három pontot. Az első félidőben jó játékunk, a másodikban az akaratunk dicsérhető.

– A vendégek vezetése után bízott a fordításban?

– Igen, mert jól játszott a gárda, helyzeteink voltak, csak a gól hiányzott. Éreztem a csapatban az erőt.

– Miért döntött úgy a nyár folyamán, hogy Szendehelyen folytatja?

– Kovács Imi és pár volt csapattársam többször hívott. Tudtam, hogy jó csapatba és közösségbe kerülök, ezért végül Szendehelyre esett a választásom.

– Mi a véleménye együttese eddigi szerepléséről?

– Több van a csapatunkban, játékban és eredményességben is… Bízom abban, hogy a szezon vége jól sikerül majd.

– Vajon ez idáig miért maradtak el a jobb eredmények?

– Kevesen vagyunk. Az edzéslátogatottság is hagy kivetnivalót… Plusz mindig van sérült, beteg vagy ilyen-olyan okok miatti kimaradás.

– Mit vár az őszi idény további részétől?

– Van még öt bajnoki és 1egy kupameccsünk. A pontvadászatban szeretnénk minél több győzelmet elérni, utóbbi sorozatban pedig továbbjutni.

– Szombaton a Szécsényt fogadják. Mire számít a következő mérkőzés kapcsán?

– Hazai pályán egyértelműen győzelemre készülök!