2024.05.26.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban: Illés Eliot

Csapata legjobbjaként duplázva vezette sikerre csapatát a Balassagyarmati SC-nél győzedelmeskedő Karancsberény támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény kilencedik köre után a Karancsberény csatára, Illés Eliot mellett döntöttünk, aki együttese legjobbjaként duplázva segítette három kettes idegenbeli sikerhez a Balassagyarmati SC-nél nyerni tudó csapatát. Most pedig jöjjön a támadóval készült interjúnk!

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a legutóbbi bajnokira?

– Úgy vonultunk ki a mérkőzésre a srácokkal, hogy nyerni kell, ha törik, ha szakad – mondta Illés Eliot. Teljesen váratlanul ért, amikor megtudtam, hogy centert fogok játszani, mert az egész pályafutásom során védekező szerepet töltöttem be a pályán. Aztán nem sokkal az első félidő előtt a mester úgy döntött, hogy a támadósor bal oldalán folytassam a mérkőzést. A második játékrészben ennek meg is lett a gyümölcse, mivel a 66. percben megszereztem a vezetőgólt. Úgy gondolom, hogy nagyon szoros meccs volt, de az utolsó percig kitartottunk, egymást bíztatva, és hála istennek, a 86. percben meg tudtam szerezni a győztes találatot. Mindenesetre hiába, hogy vezettünk, ennél az eredménynél sem álltunk meg, mivel mindenféleképpen győzelmet akartunk aratni. Úgy vélem, megérdemelten nyert a csapat, és nagy örömöt okoz, hogy jómagam is hozzá tudtam ehhez tenni.

– Nyáron döntött úgy, hogy Karancsberényben folytatja. Miért határozott így?

– Az igazság az, hogy amikor kiöregedtem az ifiből, az SBTC-nél nem terveztem tovább a karrieremet, de amikor jött ez a lehetőség a Karancsberénynél, nagyon nehezen jutottam dűlőre, hogy ide igazolok-e. Eközben jártam edzésekre, felkészülési mérkőzésekre, és tetszett a csapat hozzáállása, a küzdeni akarás, ami a mostani mérkőzéseken is ugyanúgy megvan.

– Mi a véleménye csapata eddigi szerepléséről?

– A szezon elején nem volt a csapat jó passzban, ez végett be is csúszott pár nem várt vereség, bár az én véleményem szerint az idény elején nem nagyon volt még összekovácsolódva a társaság, mind a felállása és játéka. Személy szerint nekem sem volt könnyű egy új csapatba, új játékosok közé beilleszkedni. A szezon közepe felé érkezve, egészen jól mutatunk a pályán és a tabellán is, de itt nem állunk meg! Szeretnénk minél feljebb el helyezkedni a tabellán az évad végére.

– Ahogy már pedzegette, elkapták a fonalat, zsinórban négyszer nyertek. Minek lehet ez köszönhető?

– Tényleg kezd összeállni a csapat, nagyon jó a pályán kívül is a légkör a csapattagok között. A pályán látszik a játékosokon a küzdeni akarás, ahogy az edzéslátogatottság is javul, egyre jobban kezdünk összekovácsolódni, és ennek köszönhetően jönnek a jó eredmények. Végül, de nem utolsósorban, a mesternek is nagyon sokat köszönhetünk, hiszen ő az, aki a legtöbbet beletesz a csapatba.

– Vajon mire lehetnek képesek a hátralévő idényben?

– Úgy gondolom, hogyha az első ötben végzünk, az egy jó teljesítmény. Nyilván nem a legegyszerűbb mérkőzések várnak ránk, de mindenesetre mi megpróbáljuk a legtöbbet kihozni ezekből az összecsapásokból is, maximális odafigyeléssel és koncentrációval.

– Szombaton a Vizslást fogadják. Mit vár a meccstől?

– Az igazat megvallva, a Vizslás egy elég masszív csapat, egyénileg és csapatszinten is jó játékosok alkotják, akik mindent me tesznek azért, hogy bajnokok legyenek ebben az évben. Személy szerint én egy nagyon tüzes és jóízű mérkőzésre számítok. Ha győztesen tudnánk kijönni ebből az összecsapásból, az egy kifejezetten jó pont lenne csapatunk számára. Persze nem elkiabálva ezt, hiszen nem lesz egy egyszerű párharc. Mindenesetre sok sikert kívánok a Vizslás csapatának!