2024.05.29.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Érsekvadkert SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő, a Karancsberényi VSFC-Vizslási SE, a Cered VSE-Nógrádmegyer BSE, a Nógrádsipek SE-Dejtár SE, illetve a Keszegi SE-Nőtincs SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 10. forduló, 2023. október 21. (szombat), 15.00:

Érsekvadkert SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Nyikos József, az Érsekvadkert SE vezetőedzője: – Megpróbáljuk az elmúlt időszakot teljesen félretenni. Remélhetőleg minden jobb lesz. Igyekszünk majd tudásunk legjavát nyújtani szombaton. Tudjuk, hogy egy jó csapat érkezik hozzánk, de felkészültünk belőlük, ahogy gondolom, ők is belőlünk. Egy elég szoros, erős meccset várok. Orovecz eltiltás miatt nem bevethető. Mellette vannak kisebb-nagyobb sérülések, de bízunk benne, hogy a mérkőzésre felépül mindenki.

Szabó Gábor, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – Jó a szezonunk eddig, vezetjük a tabellát, ezáltal nagyon jó a hangulat a csapatnál. Szerencsére sok gólt szereztünk és csak kettőt kaptunk, amivel nagyon elégedett vagyok. Jó az út, amin vagyunk. Nagyon sokat teszünk azért, hogy hétről hétre fejlődjünk. Biztos voltam benne, hogy lesz mérkőzés, ezért egész héten úgy is készültünk, készülünk. Az ellenfélnél kialakult helyzet azért veszélyes, mert iszonyatosan motiváltak lesznek, mert ha nem rendeződik az anyagi helyzetük, akkor nincs jövőjük, és akiknek nincs jövőjük, nincs nyomás és félelem, nincs mitől félni, felszabadultan játszhatnak. Ha rendeződnek a problémák, akkor az ad egy nagy lökést nekik. Jó csapat a ‘Vadkert, sok minőségi játékossal, akik labdabiztosak és próbálják sokat birtokolni a labdát. Fontos mérkőzés, de a bajnokság a rájátszáson fog eldőlni. Jó iramú, kiélezett meccset várok. Nagyon hiszek a csapatban, nagyszerű emberek és sportemberek, és ők is nagyon várják már a szombatot. Remélem, minél előbb rendeződik a helyzet ‘Vadkerten és végigjátsszák a bajnokságot, mert akkor az azt jelenti, hogy a játékosok megkapják, ami jár, mert megdolgoztak érte! Kecskés Levente játéka kérdéses.

Vármegyei II. osztály, 10. forduló, 2023. október 21. (szombat), 12.00:

Karancsberényi VSFC-Vizslási SE

Berki Krisztián, a Karancsberényi VSFC játékos-edzője:Először is, nagy tisztelettel köszöntöm az olvasókat, és minden futballszerető sportbarátot! Nagy örömmel mondhatom a csapatunk nevében, óriási megtiszteltetés ez nekünk, hogy forduló mérkőzését játszhatunk! Úgy gondolom, mélyről jöttünk, és most derbit játszhatunk! Mondhatnám azt is, hogy kijött az edzésmunka! Poénnak ez nem is lenne rossz! Elmúlt időszakban semmi különös nem történt a csapat körül, csak annyi, hogy a játékosok egymásra találtak a pályán és azon kívül is! Ami elmondható, hogy mindenki teszi a dolgát, mindent megtesz, hogy megfeleljen magának és a csapatnak egyaránt. Talán ez a legfontosabb kulcsa a mögöttünk hagyott négy forduló sikerének! Meghatározott helyezésünk nincs a bajnokságban, viszont a ‘Berény mindig ‘Berény marad, és a legjobb tudásunkat beleadva kell megfelelnünk mindazoknak, akik sokat tesznek az itteni fociért, meg persze a kilátogató nézőknek! Nehéz mérkőzések elött állunk, amik meghatározóak lesznek a továbbiakban. A Vizslás csapata egy kiváló és elhivatott edző, kitűnően képzett játékosok alkotják Elsőre azt mondanám, hogy sima mérkőzésre számitok, de tudjuk nagyon jól, hogy a sima az általában sosem sima, pláne nem ‘Berényben! Bellér biztosan hiányozni fog, elméletileg a többiek lesznek. Megpróbálunk mindent megtenni, hogy megfeleljünk a derbinek!

Bujtár Tamás, a Vizslási SE vezetőedzője: A múlt heti győzelem fontos volt számunkra egy nagyon jó csapat otthonában. Már a soron következő mérkőzésre kell koncentrálunk. A kemény, masszív hazai csapat biztos mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy nehéz dolgunk legyen hétvégén. Megnéztem az eddigi eredményeiket, és többször is láttam, hogy a meccs vége felé fontos találatokat tudtak szerezni. Ez is azt bizonyítja, hogy nagy akarat van bennük és végig küzdenek az utolsó percekig. Van egy remek edzőjük, aki jól összekapta őket. A pályán kívülről, játékával pedig belülről is tud nekik segíteni. Mi viszont szeretnénk tovább folytatni az eddigi jó szereplésünket. Mérkőzéseink nagy részén sikerült dominálni és irányítani a találkozókat, ezt szeretnénk hétvégen is. Az eredményekkel meg vagyok elégedve, viszont több olyan bajnokink volt, ahol idő előtt kiengedtünk és nem koncentráltunk a végéig. Ezeket a hibákat ki kell javítanunk és játékban is tovább kell fejlődnünk. Tóth Mátéra és Bozó Patrikra biztos nem tudok számítani, és van még pár játékosom, aki sérüléssel bajlódik.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 15.00:

Cered VSE-Nógrádmegyer BSE

Horváth Jenő, a Cered VSE játékos-edzője:Hullámvölgyben van a csapat. A téli időszakban várhatóan muszáj lesz játékosokat igazolnunk, elengedve a ceredi kötődést, mint vezérfonalat, mert jelen helyzetben nem biztos a csapat tavaszi kiállása. A Nógrádmegyer rendkívül erős kerettel rendelkezik. „Pityke” barátom munkájának gyümölcse beérett. Remélem, legalább egy döntetlent tudunk játszani, természetesen bízom a csapatban, és abban, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot, de jelen helyzetben ez elég nehéz lesz. Hiányzókról nem tudok, de sajnos ez általában a meccs előtti napon vagy pontosan a mérkőzés előtt derül ki, ami eléggé elszomorító. Hozzátenném: a nyilatkozatok alapján elmondható, hogy több csapat is küzd hozzánk hasonló problémákkal, bár ez senkit nem vigasztal…

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE játékos-edzője: Az előző mérkőzésünk nem sikerült valami fényesen. Semmi nem jött össze, nem voltunk motiváltak. Ennek ellenére úgy gondolom, tanultunk belőle, a hibákat megbeszéltük. A Cered egy jó csapat, összeszokott játékosokból áll. A formájuk változó, de szerintem otthon akarják tartani a három pontot. Mindenképp nyerni szeretnénk, bízom a srácokban. Egyelőre egy hiányzóról tudok.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 12.00:

Nógrádsipek SE-Dejtár SE

Kelecsényi Gábor, a Nógrádsipek SE játékos-edzője:A múlt heti győzelem után ismét egy olyan meccs következik, ahol pontot, pontokat kellene szereznünk, hogy előbbre tudjunk lépni. A vendégek nagyon egyben vannak és vereség nélkül vezetik a tabellát, de szeretnénk ezt megszakítani. Sportszerű, nagy iramú mérkőzésre számítok. Hiányzóink: Horváth, Deák, Boros, Galcsik, és még páran betegség miatt bizonytalanok.

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Különösebben újat nem tudok mondani az eddigiekről. A dobogós csapatok között szoros és nagy csata várható az utolsó fordulókig. Viszont egy olyan gárdához látogatunk, amely képes bárkit megszorongatni ebben a kiírásban. A ‘sipekiekkel még ismerkedünk, de nagyon szimpatikus, egységes csapatot láttam. Hazai környezetben magabiztos győzelmet arattunk, és azon a napon kiváló játékot produkáltunk. Idegenben biztos nehezebb dolgunk lesz, egy fiatalos, lendületes és motivált csapatra számítok. Szükség lesz az eddigi jó formánkra a győzelemhez. Egyelőre kevés hiányzóról tudok, szóval biztosan többen leszünk, mint a múlt héten.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 15.00:

Keszegi SE-Nőtincs SE

Cseri Kornél, a Keszegi SE vezetőedzője: – A bajnokság eddigi szakaszára visszatekintvén elmondható, hogy jelentős előrelépést értünk el a csapat életében. Úgy gondolom, hogy az elsődleges kitűzött célunkat sikerült elérni, mivel eljutottunk oda, hogy kialakult egy remek, összetartó közösség, melynek köszönhetően vidám a hangulat, és szerencsére nincsenek létszámgondjaink hétvégente, mert örömmel jönnek a srácok a mérkőzésekre. Ettől függetlenül egy nagyon nehéz időszak áll mögöttünk, mert jelentős munka van ebben, hogy idáig jutottunk, amelyért rendkívül hálás vagyok minden egyes embernek, aki bármilyen formában segíti a csapatot! Természetesen eddig erőfeszítéseink semmit nem érnek, ha nem folytatjuk a megkezdett munkánkat. Tovább kell formálnunk a közösségünket, de emellett immáron komoly hangsúlyt kell fektetnünk a pályán mutatott teljesítményünkre is. Mert hát mi is lehetne nagyobb összekovácsoló erő, mint a közösen elért sikerek? Komoly célokat tűztünk ki magunk elé, viszont ennek megvalósulásához hagynunk kell elég időt. Rövid távon szeretnénk a pályán megtalálni a saját játékunkat és stabilitást elérni a teljesítményünkben. Hosszabb távon pedig figyeljük, hogy esetlegesen milyen erősítésekre van szükségünk, és mit kell tennünk ahhoz, hogy az elkövetkező időszakban komoly tényezői legyünk a bajnokságnak, és egy olyan csapat tudjunk lenni, ahol büszkén játszanak a játékosok, és amire a falu közössége is büszkén tekint. Úgy gondolom, ellenfelünk eddigi szereplése senkinek nem okozott meglepetést. Már a bajnokság kezdete előtt látszott, hogy egy kiemelkedően masszív és játékban rendkívül erős gárda, amely méltán pályázik a bajnoki címre. Eddigi eredményeik is ezt bizonyították és igazolták az előzetes elvárásokat. Nincs kétségem afelől, hogy folytatják útjukat ebbe az irányba. Természetesen azt várjuk vasárnap, hogy a nőtincsi csapat előbb említett útjába álljunk, hiszen ezért jövünk össze hétről hétre, hogy ellenféltől függetlenül sikereket tudjunk elérni együtt. Valamint fűt minket a revans is, hogy bebizonyítsuk elsősorban önmagunknak, de mindenki másnak is, hogy az előző találkozáskor született eredmény egy fájó kisiklás volt csak és nem tükrözi hűen a csapat képét. Vegyesek az érzéseim a hiányzások kapcsán, ugyanis szerencsére nincsenek aktuális sérültjeink, sem olyan játékos, aki eltiltás miatt nem vehet részt a mérkőzésen. Viszont sajnálatos módon számos hosszútávon sérült játékosunk van, akikre már hosszú ideje, vagy még hosszú ideig nem számíthatunk. Természetesen az egészség az első, de nagyon várunk mindenkit vissza felépülve, hogy újra együtt tudjunk lenni, ám addig is nincs kétségem, hogy hétről hétre így is a legerősebb keszegi csapatot láthatják a mérkőzésre kilátogatók.

Matyóka Ferenc, a Nőtincs SE vezetőedzője: – Elégedettek vagyunk az eddigiekkel. Egyetlen vereségünket úgy értékeljük, hogy bár a csapat szenvedte el, de nem szolgáltunk rá… Nem akarom emlegetni a játékvezetői segítséget… Ezen túl kellett lépnünk, most már csak előrenézünk. Minden hátralévő meccset meg kell nyernünk, minden találkozóra ezzel a szándékkal megyünk. Aztán Fortuna eldönti, ki milyen állapotban van az összecsapás napján és milyen hatékonysággal tudunk szerepelni. Jól ismerem az ellenfelet, hét évet voltam ott edző. Győzelmet várok a csapattól, de biztos, ha ez sikerül is, keményen meg kell érte küzdenünk, mert egy erőszakos hazai csapat fog minket várni. Ziccereink kihasználtsága nyolcvan-kilencven százalékos kell, hogy legyen. Az biztos, hogy nem lesz sétagalopp. Egy kemény, hajtós, sportszerű mérkőzésre számítok. Kiss Dániel a Kétbodony ellen komoly sérüléseket szenvedett, amit a játékvezető úr nem vett észre… Mellette még Busai Balázsra sem számíthatunk. Így a védelembő hiányzik két ember. A többiek bevethetők.