2024.05.27.

Csonka körrel folytatódik a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportja

Keszegre hivatalos a Nőtincs, Egyházasdengelegen javítana a Kétbodony, meccs nélkül marad a Romhány.

A mostani hétvégén a tizedik kört rendezik meg vármegyénk legalacsonyabb osztályának Dél-Nyugati-csoportjában. Az eredetileg tervezett négy meccs helyett csak három bajnokira kerül sor vasárnap, a Legénd ugyanis nem utazik el Romhányba. Lássuk, mire számítunk a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 12.00:

Egyházasdengeleg FE-Kétbodony SE

Mindenféleképpen a javításban bízva várják a kezdősípszót az előző hétvégén hét győzelem után ismét vereséget szenvedő látogatók, akik terveik szerint már az összes hátralévő fellépésüket behúznák az ősszel. A házigazdák sima fiaskóval melegítettek, eddig egyszer tudott nyerni a szezonban a mezőny utolsó előtti helyezettje. A papírforma szerint, gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával készülődhetnek a ‘dengelegiek, akik csupán az ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, amúgy minden más érdemi tényező a jóval acélosabbnak tetsző másik oldal sikerét vetíti előre. A vendégek céljai ismertek, szeretnének egy minél fényesebben csillogó medáliát megkaparintani a végelszámoláskor, és ugyan jó úton haladnak, még azért pár mérkőzést be kell húzniuk, mint például ezt a vasárnapi matinét.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 15.00:

Keszegi SE-Nőtincs SE

A csonka forduló legérdekesebb összecsapásának veselkedhetnek neki a felek, ugyan a két csapat múltkori párharca nagyon simára sikeredett, a keszegiek ezúttal megmutatnák, hogy sokkal több van bennük annál, mint ami legutóbb kijött belőlük. A vendégek kötelező győzelemmel melegítettek, őrzi listavezető pozícióját Matyóka Ferenc brigádja. A házigazdák némi jóindulattal, egyelőre látótávolságon belülről figyelhetik a dobogósokat, az azonban tuti, egy-két újabb vereség azt jelentené, a továbbiakban már csak a negyedik helyért iparkodhat Cseri Kornél társulata. A mostani csörte előtt esélyesebbnek érezzük az éllovast, ezzel együtt, az a gyanúnk, nem fogják olcsón adni a bőrüket a hazaiak, akik maximális fordulatszámon pörögve képesek lehetnek megnehezíteni a jelenlegi legfőbb bajnokaspiráns dolgát.

Felsőpetény SE-Bercel KSK

Egy igazi ki-ki meccsen nézhetnek farkasszemet a táblázaton éppen egymás mellett tanyázó, egyaránt tizenkét ponttal rendelkező gárdák. Míg a hazaiak elvárható sikerrel hangoltak, addig a látogatók egy otthoni vereséget tudhatnak maguk mögött, amit nyilván a lehető leghamarabb szeretnének kijavítani. Reálisan nézve, az előttünk álló évadban még a negyedik pozíció lehet az, amit elérhetnek ezen párbaj résztvevői, ilyen tekintetben közvetlen riválisként kezelendők. Vasárnap a saját pályájuk miatt mondjuk azt, hogy egy hangányival több sansszal illetnénk a felsőpetényieket, nem szabad azonban leírni a vendégeket sem, akik jó napot kifogva képesek lehetnek elérni egy jó eredményt. Férfias küzdelemre van kilátás, ahol tényleg bármi megtörténhet, kis dolgok dönthetik el, ki örülhet a végén.

Romhány KSE-Legéndi SE 3-0 (játék nélkül)

A legéndiek nem vállalták a mérkőzésen való részvételt, így a romhányiak meccs nélkül jutnak hozzá a pontokhoz.