2024.04.18.

Újabb meccseket húznak be a dobogósok a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjában?

Nógrádsipekre látogat a Dejtár, a Rétság ellen menetelne tovább az Érsekvadkert II, az Ipolyszög ellen nyerne a Patak.

Ezen a hétvégén  a tizedik fordulót bonyolítják le vármegyénk harmadik vonalának Észak-Nyugati-csoportjában. Mind a négy bajnokira vasárnap kerül sor. Nézzük meg, mit várunk a közelgő program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 12.00:

Nógrádsipek SE-Dejtár SE

Ez a mérkőzés nevezhető a soros forduló legérdekesebbnek kinéző párharcának, bár a látogatók esélyes mivolta vitathatatlan, legjobb arcukkal előrukkolva képesek lehetnek megnehezíteni az éllovas dolgát a kiütéses sikerrel melegítő házigazdák. A dejtáriak eddigi mutatója önmagáért beszél, veretlen mérleggel büszkélkedik Balga Ferenc csapata, nyolc győzelem mellett egyszer ikszelt az éllovas. A hazaiaknak két arca van, akár meg tudják szorongatni a mezőny legerősebb gárdáit is, már csak az a kérdés, vasárnap milyen napot fog ki Kelecsényi Gábor alakulata. Otthonukban nem merjük leírni a meglepetésben reménykedő ‘sipekieket, ugyan továbbra is kitartunk azon véleményünk mellett, miszerint a másik oldalnak állhat a zászló, érdemes lesz résen lenniük a dejtáriaknak, ha folytatni akarják eredményes hadjáratukat.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 15.00:

Érsekvadkert SE II-Rétság FC

A bajnokság másik veretlen együttese is győzelemre készülhet a papírforma szerint, elvileg nem hibázhat Bernhardt László lendületben lévő legénysége. Ez a szezon ez idáig nem a vendégekről szólt, jelenleg két sikeres manővernél tart Havay Zoltán társulata. Benne van a pakliban, hogy előbb-utóbb feltámadnak a rétságiak, már csak az a kérdés, vajon mikor jöhet el ez az alkalom. Vélhetően nem a mostani erőpróba során, számukra ismerős környezetben akár egy újabb sima diadalt is előhúzhatnak a cilinderből a ‘vadkertiek, megint kinyithatja a gólcsapot az utóbbi hetekben roppant termelékeny alakulat. A látogatók leginkább a tisztes helytállást tűzhetik ki zászlójukra, jókora meglepetésként könyvelhetnénk el, ha nem nem tudnának nyerni az egyértelmű favoritnak számító házigazdák.

Patak FC-Ipolyszögi SE

Kár tagadni, még a napnál is világosabb, ebből a pontvadászatból nagyon kilógnak felfelé a dobogósok, alapjáraton véve, ezen a találkozón is csak az lehet kérdés, milyen különbséggel nyernek a patakiak. Érdekesség, hogy a mostani meccsen töltik le két zárt kapus mérkőzésre szóló eltiltásukat a hazaiak. A vendégek nem mindennapi zakót voltak kénytelenek magukra ölteni a mögöttünk hagyott körben, van honnan felállniuk. Ugyan korábban már biztató jelekkel is előrukkoltak az ipolyszögiek, ezúttal megint egy olyan ellenféllel futnak össze, amely nem az ő súlycsoportjuknak nevezhető, elsősorban a tisztes helytállásban bízhatnak, csodaszámba menne egy esetleges meglepetés. Saját játékterükön nem ismerhetnek pardont a hazaiak, akik kellő odafigyeléssel akár egy igen sima diadalt is elkönyvelhetnek a lefújáskor.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Borsosberény SE

Ismét összecsap a mezőny két utolsó helyezettje, a házigazdák joggal várhatják „most vagy soha” felkiáltással az alsóházi ütközetet, ugyanis a sorsolást látva, ennél már csak nehezebb küldetésen lesznek érdekeltek az őszi idény hátralévő szakaszában… A vendégek vállalható vereséggel hangoltak, kis híján komoly meglepetést ért el Viczena Csaba alakulata. Eddig kétszer tudtak már nyerni a ‘berényiek, eredményes folytatás esetén, akár még az ötödik helyre is felléphetnek a későbbiekben. Ne menjünk azonban ennyire előre, előtte itt lesz ez a vasárnapi csörte, amin akár meg is törhetik a jeget az utóbbi hetekben nagyobbnál nagyobb mélyütésekbe beleszaladó hazaiak. Otthonában még így ezer sebből vérezve is lehet keresnivalója Németh Krisztián brigádjának, háromesélyesnek érezzük ezt a párosítást.