2024.05.29.

A papírformáé lehet a főszerepet a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában

Nem hibázna az SVSE, Ecseg, Kazár trió, Ceredre hivatalos a Nógrádmegyer.

A mostani hétvégén a tizedik körrel folytatódik a 2023/2024-es évad vármegyénk harmadik vonalának Keleti-csoportjában. Szombaton egy meccset rendeznek, míg vasárnap hármat bonyolítanak le. Lássuk, mire számítunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2023. október 21. (szombat), 12.00:

Kazár KSE-Zagyvarónai SE

Természetesen toronymagas favoritként tekinthetünk az egy kisiklástól elvonatkoztatva jó formában lévő hazaiakra, akiknek ezúttal egy kötelező sikert kellene mellébeszélés nélkül behúzniuk. A vendégek továbbra sem tudtak pontot szerezni ebben az évadban, ugyan jó párszor magukra öltötték a szimpatikus szerepét, végül mindig elbuktak. A nagy számok törvénye alapján, előbb-utóbb megszakad a sereghajtó negatív szériája, a kérdés az, hogy mikor jöhet el ez az alkalom. A kazáriak immáron joggal szemezgethetnek a dobogóval is, egy körrel ezelőtt fontos csörtét nyertek meg, ráadásul hátrányból felállva. Jókora fordulatként könyvelhetnénk el, ha nem üres kezekkel fejeznék be ezen küldetésüket a látogatók, előzetesen nem igazán van benne a levegőben, hogy megbotolhatnak az egyértelműen acélosabbnak tetsző házigazdák.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 15.00:

Somos VSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Ez a párosítás még inkább egyoldalúbbnak ígérkezik, mint az imént kivesézett találkozó. A papírforma szerint csupán az lehet kérdés, milyen arányban diadalmaskodnak a százszázalékos mérleggel éllovas, már-már megállíthatatlannak tűnő módon menetelő hazaiak. A karancsságiak nem kevesebb, mint tizenegy gólt beszedve kaptak ki a mögöttünk hagyott fordulóban, igazi csoda lenne, ha most támadna fel az esélytelenek nyugalmával útra kelő brigád. A somosiak céljai ismertek, szeretnének bajnokok lenni, aztán osztályt váltani, erre pedig komoly sansz is mutatkozik. Most ismét megtehet egy kisebb lépést a listavezető, kellő odafigyeléssel pedig akár egy kifejezetten sima győzelmet is előhúzhat a cilinderből Oláh Teofil legénysége. Nem lennénk a látogatók helyében…

Ecseg SE-Felsőtoldi Cserhát TSE

Folytatva a sormintát, ennek az összecsapásnak is adott a kiemelkedő favoritja, nem botolhatnak meg a másik oldalnál hatványozottan erősebbnek tűnő, minél fényesebben csillogó medáliáért harcoló ecsegiek. A látogatók az előző fellépésükön ismét pontot tudtak gyűjteni ebben a kiírásban, így már négy egységnél járnak. Az egymás után három eredményes manővernél járó házigazdák tizenegy találattal rukkoltak elő a legutóbbi fordulóban, a tervük pedig valami hasonló produkció most vasárnapra is. Számukra ismerős környezetben minden adott lehet a hazaiak számára ahhoz, hogy csúnyán elbánjanak ellenfelükkel. Finoman szólva is fel lesz adva a felsőtoldiaknak, akik csak a labdarúgás örök közhelyeibe kapaszkodhatnak bele, amúgy minden érdemi tényező a vendéglátók igen könnyed sikerét vetíti előre.

Cered VS-Nógrádmegyer BSE

A három, nem túl izgalmasnak tűnő meccs felvezetését követően eljutottunk a forduló mérkőzéséhez… „Csodálatos” ez a nem mindennapi lebonyolítási forma, de inkább ebbe már ne is menjünk bele, lassacskán lerágott csont lesz az egyébként teljesen jogos vélekedés. Rátérve erre a csörtére, a kezdősípszót megelőzően abszolút nyíltnak ígérkezik az ütközet. A feledhető idegenbeli döntetlennel melegítő cerediek ezúttal otthonukban szeretnének visszatérni a győzelemi ösvényre, maximális fordulatszámon pörögve pedig akár képes is lehet felülkerekedni ellenfelén Horváth Jenő társulata. A vendégek fájó fiaskóval hangoltak, így lenne mit kiköszörülni azon a bizonyos csorbán, könnyed menetre azonban semmiképpen nem számíthat Ökrös István csapata. Harcos, kiegyenlített viaskodásnak nézünk elébe, ahol bármi megeshet.