2024.05.26.

Jöhet a tizedik forduló a vármegyei egyben

Az újra csatasorba álló Érsekvadkerthez hivatalos a Silver Tüzép-Karancslapujtő, Diósjenőre látogat a Bánk-Dalnoki Akadémia.

A soros hétvégén a tizedik fordulót rendezik meg a vármegyei élvonal 2023/2024-es kiírásában. Már-már szokásos módon, valamennyi mérkőzésre szombaton kerül sor. Lássuk, mit várunk az aktuális programmal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 10. forduló, 2023. október 21. (szombat), 15.00:

Érsekvadkert SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

A tabellát látva nyugodt szívvel megállapítható, hogy az őszi szezon leginkább várt derbijén csapnak össze a mezőny első két helyén állomásozó gárdák. Némi árnyékot vet a rangadóra a tény, miszerint a házigazdák nem álltak ki az előző fordulóban, hivatalos indoklás nincs, a játékosok valamiért úgy határozták, nem vállalják a Mohora elleni bajnokin való részvételt. Ez már történelem, mint azóta kiderült, rendezték a sorokat az érintett klubnál, és most már csak a követkető, eléggé fontos erőpróba van fókuszban. A még mindig hibátlan mérleggel büszkélkedő látogatók ismét sima sikert értek el az elmúlt körben is, jogos a kérdés, vajon melyik rivális állíthatja meg Szabó Gábor legénységét? Talán éppen a mostani vetélytárs? Az biztos, hogy ezúttal méltó partnerrel találkoznak a vendégek, akiknek a lehető legjobb formájukkal kell előrukkolniuk ahhoz, hogy folytatni tudják eredményes hadjáratukat. Mindent beleadva, amennyiben tényleg minden rendeződött a hazaiaknál, felvehetik a kesztyűt. Egy, vármegyénk labdarúgásának szintjéhez mérve az átlagosnál jobb színvonalú csörte is kisülhet ebből a párosításból, hiszen két remek együttes néz egymással farkasszemet.

Diósjenő SE-Bánk-Dalnoki Akadémia

Ellentétes mutatókat maguk mögött tudó társaságok ugornak egymásnak ezen a mérkőzésen, ugyan a vendégek esélyes mivoltát kár tagadni, egy sanda gyanúnk szerint, nem fogják olcsón adni a bőrüket a szó szoros értelmében bármire képes házigazdák, akik egy újabb szép skalpszerzéssel hívnák fel magukra megint a figyelmet. A látogatók két vereség után elvárható sikert arattak a közelmúltban, terveik szerint pedig nem kívánnak lassítani, éppen ellenkezőleg, ezúttal is zsebre tennék mindhárom pontot. Ehhez lesz egy-két szavuk a papírforma fiaskóval melegítő diósjenőieknek is, akik két fordulóval ezelőtt már begyűjtöttek egy remek győzelmet, az akkori teljesítményüket bemutatva pedig ismét lehet keresnivalójuk. Az viszont megjósolhatatlan, ezen a meccsen éppen melyik énjüket húzzák elő a cilinderből a kétarcú hazaiak, ez a tényező alapjaiban határozhatja meg a párbaj forgatókönyvét. Az tuti, érdemes lesz odafigyelnie Szász Jenő alakulatának, máskülönben kellemetlen élményekkel gyarapodhat a minél fényesebb éremért iparkodó csapat.

Pásztó SK-Berkenye SE

Önbizalom tekintetében jelenleg eltérő mezsgyén állomásozó társulatok fogják képviseltetni magukat ezen a találkozón. A hazaiak három sikeres manővert követően fújó pofonba szaladtak bele legutóbbi küldetésükön, míg a berkenyeiek egymás után kétszer is diadalmaskodtak. Úgy tűnik, kezd egyenesbe jönni Rusvay Gergely brigádja, ennek ellenére azonban, ezúttal nem számít esélyesnek a nyugat-nógrádi alakulat. A pásztóiak álma, hogy ott legyenek a felsőházi rájátszást jelentő első négyben a végelszámoláskor, korábban be is bizonyították, ez a törekvés nem is ördögtől való gondolat. Ahhoz viszont, hogy valóban megvalósíthassák ambícióikat, az ilyen jellegű erőpróbáikat be kell húzni, még akkor is, ha nem feltétlenül számíthatnak könnyed menetre. Vélhetően kellő lelkesedéssel húznak kesztyűt az jó periódusukat nyilván folytatni akaró vendégek, mégis úgy véljük, a bravúr kategóriába sorolhatnánk, ha képesek volnának megfricskázni az otthonukban mindenáron javítani akaró házigazdákat, akik kiköszörülhetik a nemrégiben rajtuk esett csorbát.

Héhalom SE-Építők KC

Ebben a párosításban is olyan gárdák futnak össze, melyek abszolút ellentétes mutatóval fejezték be a mögöttünk hagyott fordulót. A házigazdák nem túl kellemes mélyütésbe szaladtak bele idegenben, ezzel szemben a salgótarjániak hozták a kötelezőnek mondható győzelmet. Érdekesség, hogy vízválasztóként is felfoghatjuk a csörtét, mivel perpillanat hat egység választja el egymástól a résztvevőket a vendégek javára. Egyrészről egy esetleges sikerrel végleg lerázná magáról soros ellenlábasát Csatlós Tamás garnitúrája, egy vereség azonban azt jelentené, hogy látótávolságról belülről vágna neki a további küzdelmeknek a két alakulat. Előzetesen valamelyest több sansszal illetjük az acélosabbnak kinéző látogatókat, akik amennyiben valós tudásukat húzzák elő a cilinderből, legyűrhetik vetélytársukat. Persze a héhalmiak biztosan minden erejükkel azon lesznek, hogy számukra ismerős környezetben megcáfolják az imént említett vélekedést, ehhez azonban igen csak össze kell kapniuk magukat a legutóbb kivitelezett nem túl veretes produkciójuk után.

Bátonyterenyei TC-Unicum FC Mohora

Egy hét be nem tervezett szünetet követően, toronymagas favoritként kelhetnek útra a vendégek. Mint ismert, az elmúlt körben ellenfelük ki nem állása miatt nem tudtak pályára lépni a látogatók, akik így meccs nélkül jutottak hozzá értékes pontokhoz. Bár korábban bukdácsolt Baranyi Tibor különítménye, ne feledjük kétségünk afelől, minél előrébb vágyik a tabellán a mostanában hóbortos armada, a mostani meccsen megszerezhető egységek pedig finoman szólva is az elvárható kategóriába tartoznak. A bátonyterenyeiek négy fiaskó után várják a kezdősípszót, az előző hétvégén nem sült el jól Forgó Péter visszatérése, papírforma vereség lett a mérkőzés vége. Ezúttal sem számíthatnak egyszerű fellépésre a házigazdák, gyakorlatilag az ismerősebb játéktértől elvonatkoztatva, semmilyen érdemi adalék nem szól a házigazdák mellett, jókora kalapemelést érdemelne, ha meg tudná lepni egyértelműen acélosabbnak tetsző ellenfelét a sereghajtó. Nem hibázhatnak a mohoraiak, akik kellő odafigyeléssel akár egy simább győzelmet is letehetnek az asztalra.

Szendehely FC-Szécsény VSE

Ennek az összecsapásnak is adott a kiemelkedő esélyese. Elvileg nem hibázhatnak az előző körben szép diadalt elkönyvelő, a felsőházban minél előkelőbb helyezésért hajtó hazaiak, akik akkor érnek igazán valamit a múltkori skalppal, ha most megint képesek lesznek begyűjteni az elvárható pontokat. A mezőny hátsó fertályához tartozó szécsényieknek nem megy egy ideje, már zsinórban négy vereségnél tartanak, amennyiben pedig nem mutatnak be egy főnixmadárszerű feltámadást, megint fejet kell hajtaniuk és marad a gödör. A nyugat-nógrádiak szereplése enyhén mondva is szerteágazó, mostanság mind pozitív, mind negatív értelemben bármire képes volt Kovács Imre legénysége, jó kérdés, a közelgő párbajban melyik arcát húzza elő a szeszélyes társaság. Sok múlhat azon, megismétlik-e legutóbbi teljesítményüket a házigazdák. Ezzel együtt, úgy sejtjük, fel kell kötniük a gatyát az újra nehéz menet elébe néző szécsényieknek, akik leginkább abban bízhatnak, hogy rutinos mesterük, Tőzsér Zsolt kitalál valami nyerő taktikát, ami eredményezhet majd egy meglepetést.