2024.07.25.

Esélyesként lépnek pályára a vármegyei másodosztály dobogósai

Karancsberénybe hivatalos a Vizslás, a Karancsalja ellen hozná a kötelezőt a Rimóc, a Mihálygergét fogadja a BSE.

Ezen a hétvégén a tizedik fordulót rendezik meg a vármegyei másodosztályban. Öt mérkőzésre kerül sor szombaton, kettő marad vasárnapra. Nézzük meg, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 10. forduló, 2023. október 21. (szombat), 12.00:

Karancsberényi VSFC-Vizslási SE

Favoritként tekinthetünk a bombaformában lévő, legutóbb a címvédőnél is diadalmaskodó vendégekre, meg kell azonban adni a kellő tisztelet a szintén eredményes periódusban állomásozó, előző négy meccsüket egyaránt behúzó hazaiaknak is, akik otthonukban megnehezítenék az éllovas dolgát. Az említett eredményes szereplés hatására, már a közvetlen élboly is látótávolságon belülre került a házigazdák számára, egyelőre jó kérdés, állandósítani tudja-e ezt a formát Berki Krisztán alakulata. A vizslásiak céljai ismertek, szeretnének bajnokok lenni és osztályt váltani, maradjunk annyiban, jó úton járnak. A látogatók zsinórban hétszer nyertek, az előző öt körben még csak gólt sem kaptak, nagy talány, ki lesz képes ismét megállítani Bujtár Tamás csapatát. Az biztos, fel lesz adva a ‘berényieknek, járna számukra a kalapemelés, ha meg tudnák fricskázni az acélosabbnak tetsző másik oldalt, elvileg nem hibázhat a listavezető.

Vármegyei II. osztály, 10. forduló, 2023. október 21. (szombat), 15.00:

Rimóc SE-Karancsaljai MSE

Egyértelmű esélyesként jelölhetjük meg a mezőnyben egyedüliként veretlen mérleggel büszkélkedő, újonc létükre parádésan teljesítő hazaiakat, akiknek ezúttal a kötelezőt kellene behúzniuk. A hátsó fertályhoz tartozó vendégek nem tudtak ponthoz jutni az elmúlt négy fordulóban, ugyan egy-két alkalommal egy hajszálon múlott egy jobb eredmény elérése, végül maradt a vereség. Küzdenek, hajtanak becsülettel a látogatók, ezzel vélhetően nem lesz gond szombaton sem, ezzel együtt, a realitás szerint csak az lehet kérdés, milyen különbséggel maradnak alul. A rimóciak ellenfelük ki nem állása miatt nem tudtak játszani az előző hétvégén, csak remélhetik, hogy nem estek ki a ritmusból, amúgy minden más érdemi tényező az ő sikerüket vetíti előre. Fel kell kötniük a gatyát a roppant nehéz menet elébe néző karancsaljaiaknak, elsősorban pusztán csak a tisztes helytállás lebeghet a szemeik előtt, igazi csoda lenne, ha rá tudnának cáfolni az elhangzottakra.

Balassagyarmati VSE-Mihálygerge SE

Ezen párosítást megelőzően is magabiztosan el tudjuk több sansszal látni az egyik résztvevőt, a papírforma szerint folytathatják menetelésüket a minél fényesebb medáliáért küzdő, zsinórban három sikernél járó hazai fiatalok. A perpillanat a mezőny első feléhez tartozó, korábban öt alkalommal már diadalmaskodó látogatók elvárható győzelemmel melegítettek, így újra több sikeres fellépésük van a szezonban, mint amennyi fiaskójuk. Ezúttal azonban finoman szólva sem vár könnyed kirándulás Zsély Dániel csapatára, nemes cselekedetnek minősülne, ha így vagy úgy, de sikerülne feltartóztatni az erősebbnek tetsző másik oldalt. Az ismerősebb környezet is az ez idáig csupán egyszer alulmaradó balassagyarmatiak mellett szól, akik amennyiben jó napot fognak ki, nem botolhatnak meg. A látogatók leginkább a rutinjukban bízhatnak, az viszont kijelenthető, ezúttal komoly fegyverténynek számítana, ha nem üres kezekkel fejeznék be a mérkőzést.

Mátraterenye SE-Varsány SE

Folytatva a sormintát, ez a bajnoki is azon párharcok közé sorolható, ahol adott az egyértelmű favorit. Papíron csak az lehet kérdés, mennyivel nyernek a jó formában futballozó, egymást követő négy sikernél tartó házigazdák. Velük ellentétben, a varsányiak egyre mélyebb gödörben rostokolnak, immáron hét fellépés óta nem tudtak nyerni, az előző három fordulóban rendre sok gólt beszedve maradtak alul. Lenne tehát honnan felállnia Báránkó Gábor legénységének, a realitás viszont azt súgja, nem a mostani küldetés fogja meghozni a várt áttörést. Azt nyugodt szívvel megállapíthatjuk, a vendégek többre számítottak az idénnyel kapcsolatban, valamiért eddig nem jött ki belőlük, ami bennük van. A házigazdák eredményes szériája azt eredményezte, hogy a dobogó valamelyik pozíciójáért is versenyben vannak, sőt még akár vérmesebb álmokat is dédelgethetnek. Most egy újabb fontos lépést tehetnek a hazaiak, komoly fordulatként könyvelhetnénk el, ha éppen most támadnának fel a látogatók.

Mátraverebély-Szentkút SE-Balassagyarmati SC

A pontvadászat második feléhez tartozó gárdák fognak összecsapni ezen a találkozón. Ellentétes mutatókkal hangoltak az érintettek, a házigazdák egymás után kétszer is nyerni tudtak mostanában, a balassagyarmatiak viszont meccs óta nyeretlenek. A jelenlegi formák alapján tehát esélyesebbnek tűnnek a ‘verebélyiek, akik ráadásul bízhatnak a saját játékterük által kölcsönzendő előnyökben is, ha képesek lesznek a közelmúltban bemutatott formájukkal előrukkolni, megint győzhetnek. A vendégek nincsenek egyszerű szituációban, bár nyilván szeretnének kimászni a kútból, perpillanat nehéz megmondani, erre mikor kerülhet sor. Vízválasztó az ütközet, mivel egy esetleges siker segítségével leszakítanák magukról ellenlábasukat a hazaiak, egy vereség következtében azonban engednék magukra felzárkózni soros vetélytársukat. Megvan tehát a sajátos tétje a csörtének, vélhetően kellőképpen megküzdenek majd egymással a táblázaton azonos régióban elhelyezkedő alakulatok.

Vármegyei II. osztály, 10. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 15.00:

Karancslapujtő KSE II-Szügy SE

Búfelejtésben gondolkodó együttesek mérik össze tudásukat ezen a mérkőzésen. A hazaiak képtelenek voltak nyerni az előző négy fordulóban, három vereség mellett egyszer ikszeltek, mely döntetlen ráadásul fiaskóval egyenértékű eredmény. A szügyiek egyaránt kikaptak legutóbbi két küldetésükön, emberemlékezet óta nem volt példa hasonlóra a mezőny egyik meghatározó tagjával kapcsolatban, ráadásul még gólt sem tudott elérni az említett találkozott a címvédő. Ezúttal persze esélyesként kezelhetjük Koplányi Örs brigádját, elvileg visszatérhetnek a helyes ösvényre a látogatók. Ehhez persze lesz egy-két határozott szavuk a ‘lapujtőieknek is, akik szintén szeretnének búcsút inteni negatív sorozatuknak. Elsődlegesen saját pályájukban bízhatnak a hazaiak, egyébként egyértelműen masszívabbnak tűnik a másik oldal. Ugyan manapság a látogatók sem remekeltek, ettől függetlenül megsüvegelendő tettként kerülne be a köztudatba, ha meg tudnák lepni a regnáló bajnokot a házigazdák.

Tari SZE-Nagylóc SE

Alsóházi társulatok birkózhatnak egy jót ebben az ütközetben. A tariak joggal remélhetik, végre valahára eljöhet az ő idejük, és egy hozhatónak tűnő meccsen, búcsút inthetnek győzelem nélküli időszakuknak. Némi megdöbbenésre, a vendégek nem álltak ki a mögöttünk hagyott körben, de úgy tudjuk, azóta rendezték a soraikat és most újult erővel várják az előttük lévő akadályt. A nagylóciak is tudják, ezen a találkozón növelhetik egységeik számát, amennyiben mindent beleadnak, felülkerekedhetnek a sereghajtón. A házigazdák két fordulóval ezelőtt már elértek egy szemszögükből remek eredménynek számító döntetlent, majd az előző hétvégén ismét simán kikaptak. Percze Ferenc armadája most csak a hárompontos manőverre gondol, otthonukban ez tényleg össze is jöhet a hazaiaknak. Nyilván a látogatók minden erejükkel azon lesznek, hogy igazolni tudják a tabellán a résztvevők között tapasztalható helyezésbeli különbséget, így maradjunk annyiban, nyíltnak ígérkezik ez a menet.