2024.04.16.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Unicum FC Mohora-Bánk-Dalnoki Akadémia, a Balassagyarmati VSE-Vizslás SE, a Cered VSE-Nógrádmegyer BSE, a Nógrádsipek SE-Dejtár SE, illetve a Keszegi SE-Nőtincs SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 17. forduló, 2024. március 23. (szombat), 15.30:

Unicum FC Mohora-Bánk-Dalnoki Akadémia

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Felemás érzéseim vannak az eddigi tavasszal kapcsolatban. Volt egy rossz rajtunk, utána egy sima hazai győzelmünk, aztán múlt héten a Karancslapujtő volt nálunk. Ők a futball minden területén felülmúltak minket. Ennek ellenére mondanám, hogy voltak azért olyan periódusok, amikor sikerült őket is kézben tartani, akkor picit tudtunk játszani, dominálni. Hellyel-közzel elég sikeres időszakok voltak ezek, de a probléma az, hogy ez hét-nyolc perc volt a negyvenötből. Ezeket az időket kellene ilyen csapatok ellen kitolnunk, legalább húsz-huszonöt percre, de ilyen edzettségi állapotban, mint amilyenben mi vagyunk, ez majdnem lehetelten. Le a kalappal a fiúk előtt, hogy ilyen akarattal és alázattal állnak minden mérkőzéshez, ezzel pedig pedig némileg tudják kompenzálni az erőnléti lemaradásunkat. A hétvégén egy nagyon jó ellenfél látogat hozzánk, meg vannak táltosodva, mióta új edzőjük van. Támadójuk, Kiss Károly remekel, bombaformában van. Nagyon nehéz lesz tartanunk őt. Hazai pályán viszont nem ijedünk meg senkitől. Játszottunk már a Bánkkal ebben a szezonban, akkor sikerült legyőzni őket. Most is bízunk benne, úgy készülünk, mint minden csapat ellen. Megpróbáljuk otthon tartani a három pontot. Fixen hiányozni fog Klinger, Széles Balázs, Pistyúr Zsolt, illetve Pécsi. Kérdéses a játéka, Hegyvárinak és Bartalnak. 

Kárpáti Zoltán, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Sajnos a pályánk még nem készült el, így folyamatosan albérletben vagyunk kénytelenek játszani, ráadásul most meg az a (számomra) furcsa helyzet állt elő, hogy a bajnokság során másodjára is idegenben, Mohorán küzdünk meg a hazai csapattal, akik ráadásul a legjobb otthoni mérleggel rendelkeznek, és az előző fordulóig hazai pályán senki sem tudta legyőzni őket! Tovább nehezíti a dolgunkat, hogy meghatározó játékosaink fognak hiányozni a találkozóról, így a körülmények cseppet sem mondhatók ideálisnak. Nehéz sorozatban vagyunk: múlt héten az Építők, most a Mohora, jövő héten pedig a ‘Lapújtő az ellenfél, de nyomás alatt mutatkozik meg a karakter, maximálisan bízok a srácokban! Mint mindig, most is van egy meccstervünk, ha sikerül taktikailag végig fegyelmezetten játszanunk, és ki tudjuk zárni azokat a külső körülmények, amikre nincs ráhatásunk, akkor akár ponttal, pontokkal is távozhatunk Mohoráról! Kozma, Tőkés és Rieger hiányozni fog, Török és Hajdu játéka kérdéses.

Vármegyei II. osztály, 16. forduló, 2024. március 23. (szombat), 15.30:

Balassagyarmati VSE-Vizslás SE

Mátyás Zsolt, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Mindkét együttes megérdemli a dicséretet, az eddigi mutatóik és szereplésük alapján. Úgy gondolom, hogy a Vizslás és a BSE is emelte a vármegyei másodosztály színvonalát, minőségét. Két, többre hivatott csapatról van szó a jövőt illetően. Egy színvonalas, sportszerű mérkőzésre számítok, sok nézővel, amire meg is van az esély, mert mindkét fél képes meghazudtolni az osztályt szintjét. Felesleges esélylatolgatásokba nem mennék bele, még, ha a mérleg nyelve a vendégek felé is hajlik, némileg ősszel is borult a papírforma. Remélem, most is méltó ellenfele leszünk a vendégeknek. Nincs hiányzónk. 

Bujtár Tamás, a Vizslás SE vezetőedzője: – Január 15-én kezdtük el a felkészülést a tavaszi szezonra. Heti két edzés és egy felkészülési mérkőzés szerepelt a programban. A lejátszott edzőmeccsek többsége hasznos volt számunkra. Örülök, hogy sikerült magasabb osztályú csapatok ellen játszani, annak pedig még jobban, hogy ezeken a találkozókon azt láttam, amit szerettem volna. Jól indult a tavaszi szezon számunkra, hazai pályán nagyon magabiztos játékkal sikerült nyerni. Mindig sokat számít egy jó kezdés, és ezt szeretnénk tovább folytatni szombaton is. Hétvégi ellenfelünk az osztály meghatározó csapata, teli tehetséges fiatal, gyors játékossal, és egy remek edzővel. Egyáltalán nem számítok könnyű összecsapásra, fontos mérkőzés ez a bajnokságban, de nem biztos, hogy ez fogja eldönteni a végső sorrendet. Bízom a játékosaimban, akik nagyon motiváltak. Eddig úgy néz ki, teljes kerettel tudunk majd részt venni a rangadón.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 17. forduló, 2024. március 24. (vasárnap), 15.30:

Cered VSE-Nógrádmegyer BSE

Horváth Jenő, a Cered VSE játékos-edzője: – Az elmúlt meccsek elég gyengén sikerültek. Egyelőre nem találja a csapat a régi formáját, de bízunk benne, hogy megtörik a jég. Reménykedem a további győztes meccsekben. A ‘Megyer egy erős csapat, ebben a mélypontban nagyon nehéz lesz itthon tartani a három pontot. Sajnos gyakran mérkőzés előtt egy órával derül ki, hogy mely játékosok lépnek pályára.

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE vezetőedzője: Az első két fordulót megnyertük. Egyre jobban játszunk, de még nem az igazi a labdajáratásunk. A Cered egy jó és összeszokott csapat. Úgy veszem észre, kicsit hullámvölgyben vannak, de épp emiatt fogják még jobban odatenni magukat erre a mérkőzésre. Mi megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból. Szeretnénk három ponttal eljönni a cerediek otthonából. Lesz egy-két hiányzó, de a pontos létszám később derül ki.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 17. forduló, 2024. március 24. (vasárnap), 15.30:

Nógrádsipek SE-Dejtár SE

id. Kelecsényi Gábor, a Nógrádsipek SE vezetőedzője: – Az elmúlt bajnoki mérkőzések felemásra sikeredtek, a Patak ellen többet vártam el a csapattól. Az őszi két meccsen a vendégek mondhatni, simán nyertek ellenünk, most hétvégén szeretnénk egy szorosabb eredményt elérni. Hiányzóink eddig: Végh Ádám, Deák Levente, illetve Galcsik biztos nem lesz.

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Múlt héten igen csak megnehezítettük a saját dolgunkat, de pozitívumként kiemelném, hogy hátrányból tudtunk győzni, egy jó Rétság ellen. Ősszel sok meccsünk, nagyon sima, többgólos sikerrel végződött. Ez tavasszal másképp lesz, és nem azért mert gyengültünk, hanem mert egy listavezető ellen mindenki jobban felszívja magát, és erősödött is a csapatok kerete. Alkalmazkodnunk kell a szorosabb csatákhoz, amire képes lesz a brigádom. ‘Sipeken is nagyon nehéz dolgunk lesz, jó védekezés mellett, a támadójátékuk is rendben van, szóval nagyon koncentráltnak kell lennünk. Jó focit játszanak, kiemelkedő körülményekkel rendelkeznek, szimpatikus egyesület. Hiányzókat nehéz ilyenkor pontosan megmondani, de a csapat magja bevethető lesz. Vannak még sérültek, de visszatérő játékos is lehet a hétvégén.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 17. forduló, 2024. március 24. (vasárnap), 15.30:

Keszegi SE-Nőtincs SE

Cseri Kornél, a Keszegi SE vezetőedzője: – Összességében elmondható, hogy a minimum várokozásoknak megfelelően kezdtük a tavaszt. Eredményes felkészülési mérkőzések után, az elmaradt meccsünk pótlásán és az első fordulóban is győzelemmel kezdtünk, viszont múlt héten egy viszonylag fájdalmas vereséget szenvedtünk az utolsó pillanatban kapott góllal. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk a pályán kívül is, az igazolásokat tekintve, úgyhogy reménykedve várom a szezon folytatását, bízva a minél több sikerélményben. Konkrét célokat a bajnokságot tekintve még most sem határoztunk meg. Továbbra is az építkezés fázisa zajlik, amiben a legfontosabb szempont egy nyugodt, jó hangulatú és baráti légkör megteremtése, viszont mostanra a játékosállományt tekintve, igenis joggal lehetnek vérmesebb elvárásaink. Én személy szerint reménykedem, hogy tavasszal már sikerül tanújelét adnunk annak, hogy itt egy igenis ütőképes brigád jött össze, és ezt minél több szép eredménnyel fogjuk alátámasztani. A ellenfélről elmondhatjuk őszintén, hogy az utóbbi időben nem a nőtincsi csapat a legkedvesebb ellenfelünk… Viccet félretéve, bár rangadót veszítettek rögtön az elején, nekem továbbra is meggyőződésem, hogy ellenfelünk végig harcban lesz a bajnoki címért, mert masszív, egységes és gyors csapatot alkotnak, és hiába vesztették el a gólfelelősüket, úgy gondolom, hogy vannak olyan játékosaik, akik megfelelően tudják pótolni a hiányát. Természetesen harcosságot és hatalmas győzni akarást várok vasárnap. Ahogy említettem, mostanra fel kell, hogy ismerje a csapat, hogy ezek azok a mérkőzések, ahol igenis emlékezeteset lehet alkotni egy-egy jó eredmény elérésével. Szeretném, ha bátran és önfeledten tudnánk játszani, hogy olyan élményben legyen részünk, amire tovább lehet építkezni. Ezen a szinten természetesen lehetetlen hétről hétre ugyanazzal a csapattal felállni. De szerencsére elmondható, hogy jelenleg nincs olyan sérült játékosunk, akinek emiatt kellene kihagynia a mérkőzést. Sajnos előfordulnak olyanok, mint például múlt héten, amikor is a vasárnapi nap folyamán sajnos három embernek is ki kellett hagynia a meccset különböző okok miatt, de reménykedünk, hogy ezúttal nem leszünk ilyen balszerencsések és mindenki el tud jönni majd, akinek lehetősége adódik.

Matyóka Ferenc, a Nőtincs SE vezetőedzője: – Vegyes érzéseim vannak az első két tavaszi forduló kapcsán. A Kétbodony ellen elég jó kerettel álltunk fel, de nem találjuk ott a góllövő cipőnket. Az Egyházasdengeleg egy nagyon sportszerű csapat, csupa szív játékosokkal, le a kalappal előttük, ott viszont a mi szemszögünkből csak a gólarány volt kérdéses, hogy mennyi lesz a különbség. A keszegi meccs éles lesz. Már kettő nullra vezettek Bercelen, aztán szerencsétlen körülmények között elvesztették a három pontot. Két tizenegyessel és egy kontrával az utolsó percben. Ráadásul Keszegen egyetlen egy mérkőzés sem egyszerű. Egyrészről számítani fog, hogy milyen lesz a pálya talaja, másfelől pedig, hogy az ellenfélnél lesznek-e betegek, sérültek. Mindenképpen szeretnénk nyerni, a három pontért megyünk. A célkitűzésünk még mindig az ezüstérem. Nagy Bence és Ivanics biztosan nem bevethető sérülés miatt.