2024.05.18.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Pásztó SK-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE, a Vizslási SE-Rimóci SE, az Ecseg SE-Somos VSE, az Érsekvadkert SE II-Dejtár SE, illetve a Kétbodony SE-Bercel KSK csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 13. forduló, 2023. november 11. (szombat), 13.30:

Pásztó SK-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Smelkó Károly, a Pásztó SK vezetőedzője: – Hát, van miről beszelni az elmúlt hetekről. Két hete hatot kaptunk az Építőktől. A múlt hetünk azzal telt, hogy rendbe tegyük a játékosaink lelkét, mert hát, nem tett jót a „hatos”! A Mohora ellen próbáltunk szervezetten játszani, ez működött is, sőt még a vezetést is megszereztük, ha egy picit jobban koncentrálunk, ha szenvedve is, de nyerhettünk volna Mohorán. Sajnos a hazaiak kiegyenlítettek, igy meg kellett elégednünk az egy ponttal, ami szerintem vállalható! Ha megnézzük az eddigi időszakot, úgy gondolom, nem járunk rossz úton, főleg úgy, hogy Bocsi nincs, Ocsovszki még az elején térdsérülést szenvedett, Csépe Pier egyik napról a másikra abbahagyta, a csapatunk egyik nagy értéke, Hegedűs hetek óta izomsérüléssel bajlódik. Most hétvégén pedig meg eltiltás miatt csatlakozik a hiányzóinkhoz Almási és Dinka, plusz Molnár Balázs sem lesz, ő edző az SBTC-nél, és szombaton mérkőzésük lesz Tatabányán. Krajecz Bazsi sajnos abbahagyta. A múlt héten leigazoltuk Kresák Gyurit, Mohorán már ő védett. Szóval összesen körülbelül tizenhárom játékos lesz hadra fogható. Annyi van még, hogy Ocsovszki leül a kispadra cserekapusnak, mert állítólag Csuka Tamás sem jön többet. Úgyhogy így nézünk ki, a százszázalékos, megyei szinten topjátékosokkal rendelkező Karancslapujtő ellen. Romhányi, Zsély, Sándor Ati, Szeles, Híves, Sulcz, „Boni”, Gazdag, úristen… Pál Gergő, Kecskés, ja, és szerintem ott van a megye legjobb csatara, Katona, úgyhogy ennyit az esélylatolgatásról! Na, de azért itthon játszunk, mi lehet egy játékosnak nagyobb motiváció, ha nem az, hogy legyőzd a bajnokaspiránst! Azt megígérem, akik szombaton pályára lépnek, mindent meg fognak tenni egy jó eredmény elérése érdekében. Azt meg csak halkan jegyzem meg, ha a Nógrádifutball alkalmasnak tart minket a forduló meccse titulusra, akkor azért még nem írt le minket a közvélemény! Na, ebből kell erőt merítenünk!

Szabó Gábor, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – Az elmúlt hetek jól alakultak, tudtunk győzni egy küzdelmes meccsen Bátonyban és hazai pályán a Héhalom ellen. Az külön öröm, hogy kapott gól nélkül hoztuk le mindkét mérkőzést. Szeretnénk a hátralevő két bajnoki találkozón és a kupameccsen is győzni, ami nem lesz egyszerű. Jó csapatnak tartom a Pásztót. Sokat futó, szervezett gárda, egyénileg jó játékosok alkotják a keretet, és otthon mindenkire veszélyesek. Ennek a tudatában készülünk a héten, remek mérkőzésre van kilátás. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz, és a játékosok élvezhetik a parádés pálya előnyeit!

Vármegyei II. osztály, 13. forduló, 2023. november 11. (szombat), 13.30:

Vizslási SE-Rimóci SE

Bujtár Tamás, a Vizslási SE vezetőedzője: Az eddigi lejátszott mérkőzéseinkkel abszolút elégedett vagyok. Rövid távú célunkat sikerült megvalósítani, de még hátra van egy fontos bajnoki összecsapás és egy kupamérkőzés. Hétvégi ellenfelünk nagyon jól szerepel a bajnokságban, biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Szeretnénk folytatni remek szereplésünket és szépen zárni az utolsó bajnoki találkozónkat. Nagyon jó formában van a csapat, játékban és erőben is a csapatok fölé tudunk kerekedni a mérkőzéseken, ami óriási előnyt jelent. A srácok becsületesen megcsinálták a felkészülést, és idény közben is nagyon jó létszámban tudtunk edzeni, ami nagyon sokat jelent egy csapat számára. Sérülések miatt lesznek hiányzóink, Fülöp, Nánási, Palkovics és Novák sem lesz bevethető.

Fábián Róbert, a Rimóci SE játékos-edzője: Úgy gondolom, volt egy nagyon jó sorozatunk, ami sajnos hétvégén megszakadt. A bajnokságnak úgy indultunk neki, hogy szeretnénk a középmezőnyben elhelyezkedni, ahhoz képest most előrébb tartunk. Ahogy jöttek az eredmények, egyre jobban jött meg a csapatnak a kedve ahhoz, hogy minél jobb helyezést érjünk el. Sajnos hétközben nem tudunk megfelelő létszámmal edzeni, és ezáltal csak hétvégente tudunk összeállni és csapatként működni. Ellenfelünket jó csapatnak tartom, jól össze vannak rakva, magasabb osztályban is megállják a helyüket, amivel nem mondok újdonságot, de verhetetlen csapat nincs! Egy biztos, én motivált vagyok, remélem, a csapatom is az lesz, és sikerül egy sportszerű mérkőzésen, jó eredményt elérni! Sajnos elég sok hiányzónk van ez idáig, és ez még bővülhet, ami nem jó előjel!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 13. forduló, 2023. november 12. (vasárnap), 13.30:

Ecseg SE-Somos VSE

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: Teljes mértékben felkészülve várjuk a Somost. Tudjuk, hogy egy jó csapattal találkozunk. Egy meccset már játszottunk velük, amit mondjuk, nagyon bután csináltunk, mert ki kellett volna használni a kettős emberelőnyt. Nem tudtunk élni a helyzettel. Bízom benne, hogy ez itthon sikerülni fog. Azt gondolom, akkor sem dől el a bajnoki cím, ha nyernek a vendégek. Még ott lesz a tavasz, ott is összefutunk kétszer. Tény és való, most úgy látom, az ellenfélnek erősebb a csapata, jobb a játékosállománya. Viszont úgy vélem, ha a téli időszakban tudunk igazolni és erősíteni, akkor még bármi megtörténhet majd. Hajtós összecsapásra számítok. Biztos, hogy mi odatesszük magunkat, de természetesen így lesz ezzel a Somos is, szerintem ők is érzik, hogy ennek a rangadónak komoly tétje van. Aki nyer, nagy lépést tesz az aranyéremért, de ettől függetlenül még nem lesz ez a kérdés lefutva, bár nagy esélyre tehet szert a vasárnapi győztes. Sajnos az egyik meghatározó játékosunk, Mihalik Szebasztián külföldön tartózkodik, a mostani mérkőzésre sajnos nem tud hazajönni, csak jövő héten lesz bevethető. Lehet, ez nagyban meg fogja határozni a meccs végeredményét, mert ő elég gólerős. Viszont már az előző találkozón sem volt itthon, így talán meg tudjuk oldani a pótlását. A többiek hadra foghatók

Oláh Teofil, a Somos VSE vezetőedzője: – Az eddig lejátszott mérkőzésekkel maximálisan elégedett vagyok. Veretlenek tudtunk maradni, azt gondolom, ez osztálytól függetlenül nagy dolog. Tisztában vagyunk vele, hogy az osztály egyik legjobb csapatához látogatunk. Vannak nagyon jó játékosaik minden csapatrészben, tiszteljük az ellenfél eddig elért eredményeit. Elsősorban bízom benne, hogy sportszerű mérkőzésen, a futballról fog szólni a találkozó. Tisztában vagyunk vele, mekkora jelentőséggel bír ez a mérkőzés, egy nagyon motivált csapathoz látogatunk. Szeretnénk folytatni eddigi jó szereplésünket, pontot vagy pontokat remélek. Két-három hiányzó biztosan lesz egyéb elfoglaltság miatt, de bízom a csapatban.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 13. forduló, 2023. november 12. (vasárnap), 13.30:

Érsekvadkert SE II-Dejtár SE

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője: – Megpróbálunk minél többet kihozni a meccsből. Nagyon jól tudjuk, hogy milyen a Dejtár. Azért vezetik a bajnokságot, mert nagyon jó csapat. Itthon mindenképpen pontot vagy pontokat szeretnénk szerezni. Nincs mese! Mivel négy ponttal le vagyunk maradva, számunkra csak a győzelem elfogadható, hogy közel maradjunk hozzájuk. Úgy gondolom, ha kikapnánk, az övék lenne a bajnoki cím. Hiába fogunk még kétszer játszani egymás ellen, nem hiszem, hogy veszítenének még annyi pontot. Utánunk a Patakot fogadják, szerintem azt a mérkőzést is simán behúzzák. Úgyhogy nagyon sok fog múlni ezen a rangadón. Igazából megint azon múlik majd a meccs, hogy ki lesz majd és mennyien leszünk. Mácsik Levente és Kovács Róbert is beteg. Remélem, rendbe jönnek vasárnapig. Farkas Bálintnak el van törve a keze, ő biztosan nem lesz. 

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője:Múlt héten sajnos elmaradt a mérkőzésünk. Természetesen nem örültünk neki, mert érzékelhető a srácokon, hogy bárki ellen játszunk, nagyon várják a meccset, és hogy pályára léphessenek. Számunkra kedvező eredmények születtek, a riválisaink pontokat veszítettek. Számítottam rá, hogy egy-két mélygödörben lévő csapatnak kijön a lépés. Ezeknek a csapatok jó formája jobbá tenné a bajnokságot. A mostani rangadó kimenetelét megtippelni is nehéz lenne. Mi magabiztosabb eredményeket értünk el eddig, és a lélektani előny nálunk van, de ezen a találkozón semmi nem számít. Nagy küzdelem várható, hasonlóan jó iramú, izgalmas rangadóra számítok, mint amilyen Dejtáron volt. Egyelőre hiányzóról nem tudok, teljes kerettel vágunk neki a csörtének.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 13. forduló, 2023. november 11. (szombat), 10:30:

Kétbodony SE-Bercel KSK

Bartyik Róbert, a Kétbodony SE vezetőedzője: – Köszönjük, hogy ránk esett ismét a választás, sajnos ilyen csonka bajnokságban biztosan nehéz a merítés. Eddigi szereplésünk jónak mondható, nyertünk rangadókat, buktunk is, de ezzel riválisaink is így vannak. Én mindenesetre örülök, hogy így muzsikálnak a fiúk, remélem, ez így is marad. A Bercelt egy jó csapatnak tartom, szerintem több van bennük, mint amit a helyezésük mutat, de ők is küzdenek azzal, amivel szinte minden csapat. Ez a korai kezdés szerintem ilyen amatőr szinten egy vicc, de hát, ezt nem én döntöm el, csak alkalmazkodni lehet. A keret pont ez miatt még alakulóban van, egyelőre fogalmam nincs, ki kap szabit, ki nem, biztos, hogy lesznek hiányzóink, de mindenképpen a győzelem a cél számunkra.

Berta János, a Bercel KSK játékos-edzője: – A szezonunk eddig eléggé változó képet mutat. Többször a könnyebbnek várt meccsek okoztak nagyobb fejtörést. A Kétbodony ellen az előző találkozó nem a könnyed kategória volt, hajtós összecsapásnak mondható. A játékteljesítmény viszont nem volt nagyon eltérő a csapatok között, akkor mindössze a büntetők hozták meg a gólokat, és a ‘bodonyi győzelmet. A hétvégére ennek fényében úgy készülünk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk, hogy jó meccset játsszunk. Sajnos a szombati időpont végképp nem mondható ideálisnak, ehhez nagyon nehéz alkalmazkodni. Több játékos számára nem is megoldható a részvétel munka miatt. Az amatőr fociban ez az egyik legnagyobb kihívás. Remélem, hogy erre a jövőben tekintettel lesznek az illetékesek, amikor a mérkőzések időpontja kerül meghatározásra. Akad még sérült hiányzó, illetve az eltiltás is tart, így a kissé szűkebb kerettel kell kihozni a legtöbbet a helyzetből.