2024.06.24.

Dobogós ellenfelet fogad az SBTC

A vasárnapi NB III-as bajnokin az eredményes szezont futó Kisvárda II hivatalos Salgótarjánba. 

A REAC otthonában elszenvedett vereséget követően vasárnap a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának tizenkettedik körében lesz érdekelt az SBTC, tizenhárom órás kezdéssel a remek idényt futó, jelenleg a dobogó legalsó fokán álló Kisvárda második számú együttesét fogadják a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A salgótarjániak mestere, Sebestyén Szilárd mellett a vendégeket irányító Gerliczki Máté is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 15. forduló, 2023. november 12. (vasárnap), 13.00:

Salgótarjáni BTC-Kisvárda Master Good II

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Altorjay Áron Gellért (Pálinkás Donát Ferenc, Gergely Márton)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Az elmúlt fordulóban szerettünk volna legalább egy pontot szerezni. Kiegyensúlyozott a bajnokság, viszont az egyenlő erők küzdelméből rendre rosszul jövünk ki. A mérkőzések fordulópontjaiból kellene jobban kijönni, ha eredményesebbek akarunk lenni! A bajnokság harmadik helyezettje látogat hozzánk, kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtanak. Hazai pályán szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, meglepetést okozni. Nem lesz könnyű, mert a szűkös keretünkből hétről hétre hiányzik egy-két játékos. Így lesz ez a mostani találkozón is, ahol Bakos mellett Bajor sérülés, Csuka, valamint Petrecsko sárga lapok miatt nem fog pályára lépni.

Gerliczki Máté, a Kisvárda Master Good II vezetőedzője: – A csapat eddigi szereplése jó, akár mondhatjuk úgy is, hogy várakozáson felüli. Itt azért folyamatosan, félévről félévre, vagy akár szezonról szezonra sok játékos cserélődik, és a fiatalabbaknál is fiatalabbak kerülnek előtérbe. Most idén egy, a korábbiaknál is sokkal ifjabb csapattal játszunk a bajnokságban, de ahhoz képest is lényegesen jobb a szereplésünk, mint amit vártunk a fiúktól. Nem csak a pontok száma, hanem a mutatott játék is. Egy NB I-es klub második számú csapatának nem lehet semmilyen célkitűzése, csak az, hogy minden évben olyan helyen végezzen, ami miatt majd lehessen folytatni ebben a bajnokságban a következő idényt. Itt az elsődleges cél, minél több srácot eljuttatni abba a helyzetbe, hogy osztályt tudjon lépni. Akár, ha nagyon fiatalokról beszélünk, most ilyen Heves vagy Szőr példája, akik az NB II-be tudtak kerülni. A fő cél azonban az, hogy majd élvonalbeli játékosok legyenek itt a saját klubon belül. Salgótarjánban mindig nagyon nehéz a pálya, ebben az időszakban pedig gondolom, különösen nehéz lesz a talaja. Az ellenfél egy gyors és agresszív csapat benyomását kelti. Nehéz körülmények között, nehéz mérkőzést várok mindenféleképpen, de úgy, ahogy eddig is, most is a három pont megszerzése reményében fogunk pályára lépni. Hiányzók ebben az időszakban már mindig vannak, de ahogy ez idáig is pótoltuk őket, ezúttal is azokban bízunk maximálisan, akik kezdőként fognak játszani.