2024.05.19.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Silver Tüzép-Karancslapujtő-Unicum FC Mohora, a Rimóc SE-Balassagyarmati VSE, a Somos VSE-Ecseg SE, a Dejtár SE-Érsekvadkert SE II, illetve a Bercel KSK-Kétbodony SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 6. forduló, 2023. szeptember 23. (szombat), 16.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Unicum FC Mohora

Szabó Gábor, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – Az ősz szempontjából nagyon fontos periódusban vagyunk. Nehéz mérkőzések jönnek egymás után. A múlt heti siker ezért is volt nagyon fontos, hogy kellő önbizalommal vágjunk neki az előttünk álló heteknek. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon motivált és szervezett Mohora érkezik hozzánk. Ennek a tudatában készülünk egész héten. Mindenki egészséges.

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Elég felemásnak ítélem meg az elmúlt időszakot. Igazság szerint, nem nagyon tudtunk meglepetést okozni eddig. A hétvégi mérkőzésbe úgy megyünk bele, hogy az egész csapat tisztában van vele, a vármegye legjobb együtteséhez látogatunk. Véleményem szerint, mindenben előttünk járnak. Ez azt jelenti, hogy a keret létszámában, az edzésben, annak látogatottságában, illetve anyagiakban. Náluk teljesen más célok vannak megfogalmazva, mint nálunk. Nagyon nehéz meccsre számítok. Létszámilag mi elég karcsúak vagyunk, ezért ilyen sorozatos terheléseket nem nagyon tudunk. Próbáltunk készülni, tisztességgel, becsülettel, ami tőlünk tellett. Igyekszünk egy számunkra is kedvező eredményt elérni. Nem feltartott kezekkel érkezünk. Tudjuk, hogy ki a találkozó esélyese, de én nagyon bízok a fiúkban, a kollektívában. Azt, hogy tudnak egymásért küzdeni a srácok, már bemutatták számtalanszor. A többi a pályán fog eldőlni. Mátyás Zsolt, Telek Martin, Hatala Balázs és Benécs Balázs nem lesz bevethető. 

Vármegyei II. osztály, 6. forduló, 2023. szeptember 23. (szombat), 16.00:

Rimóc SE-Balassagyarmati VSE

Fábián Róbert, a Rimóc SE játékos-edzője:Az előző két mérkőzésen ellentétes teljesítményt nyújtott a csapat. Még Szügy ellen taktikusan és fegyelmezetten játszottunk és sikerült győznünk, addig Taron ugyan nyertünk, de nagyon rosszul és akaratgyengén fociztunk. Továbbra is szeretnénk jó eredményeket elérni és a középmezőny közelében elhelyezkedni. Úgy látom, a vendégek akkor sem adják fel, amikor hátrányban vannak, bizonyítja ezt az is, hogy jó csapatok ellen fordították meg a meccseiket. Sokat passzoló csapat, energikusak és fiatalok. Remélem, hétvégén sikerül a jobbik arcunkat mutatnunk és egy jó mérkőzést játszanunk, ahol legalább egy pontot itthon szeretnénk tartani. Sajnos hiányzóból lesz bőven. Két eltiltott és két sérült játékos biztosan nem lesz. Bízom benne, ez már szombatig nem bővül!

Mátyás Zsolt, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: A szokásos mederben telt a hét. Győzelem után mindig jó a hangulat. Ugyanúgy készülünk minden mérkőzésre, nem lehet fél vállról venni senkit, pláne nem a rimóciakat, akik nem találtak ez idáig legyőzőre. Figyelemreméltó skalpokat gyűjtöttek be, ami óvatosságra int minket. Nehéz meccsre számítok. Ennek ellenére szeretnénk begyűjteni a három pontot. Ehhez viszont mindenkitől kell a jó teljesítmény. Sajnos lesznek hiányzóink, kulcsemberek. Jele Máté lábujját törte a héten, öthetes kihagyás vár rá. Mátyás Tamás eltiltott. Mellettük Farkas és Kelecsényi sem lesz bevethető. 

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 6. forduló, 2023. szeptember 24. (vasárnap), 16.00:

Somos VSE-Ecseg SE

Oláh Teofil, a Somos VSE játékos-edzője:Az eddig lejátszott mérkőzések nagyjából sikeresnek mondhatók, legfőképpen az eredményességet tekintve. Viszont tudjuk, hogy még csak a bajnokság elején járunk és a nehéz meccsek most következnek, mely mérkőzéseken szeretnénk folytatni jó szereplésünket. Tisztában vagyunk vele, hogy kevés csapat van, így nem nagyon lehet hibázni. Tudjuk, hogy a riválisok elleni találkozók milyen jelentőséggel bírnak. Nem szabad botlani. Jó csapatnak tartjuk az ellenfelet, a végelszámolásnál is ott lesznek. Tavaly is nagy harc ment a bajnoki címért, és ez most sem lesz máshogy. Hajtós, küzdelmes összecsapásra számítok, de mindenképpen bízom a sportszerű játékban. Két jó, kellőképpen motivált együttes lép pályára. Természetesen nyerni szeretnénk és haladni a célunk felé. Van egy-két ember, akinek a játéka kérdéses, de bízom benne, hogy mindenki bevethető lesz. 

Moravcsik Ferenc, az Ecseg vezetőedzője: Ismerve a mezőnyt, bíztam benne, hogy jól fogunk rajtolni. A sorsolás is kedvezett, egyre nehezebb riválisok jöttek a sorban. Kedvező volt a menetrend. Edzőmeccs híján, az első bajnokik voltak a gyakorló mérkőzések. Érdekes dolgokat hozhat ez a nyolc tagot számláló mezőny. Két-két alkalommal találkozunk otthon és idegenben is az ellenfelekkel. Ez egy nehéz, kemény és komoly összecsapás lesz. Ha már pontot tudunk fogni, annak nagyon örülhetünk, de a labda gömbölyű. Láttam, hogy a Cered ellen is megszenvedett a Somos. Az tény és való, hogy jó játékosaik vannak, de szerintem nálunk is vannak jó focisták. Lesz egy fontos hiányzónk. Védelmünk tengelyének meghatározó embere kiesett, Rádi Richárd. Ennek ellenére nem feltartott kézzel megyünk, megpróbálunk mindent megtenni!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 6. forduló, 2023. szeptember 23. (szombat), 13.00:

Dejtár SE-Érsekvadkert SE II

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Magabiztos győzelmekkel a hátunk mögött várjuk az első rangadót. Minden meccsen szép létszámmal jelentünk meg, és az adott hiányzókat jól tudtuk pótolni. Egy-két nappal a meccs előtt úgy nézünk ki, hogy több játékos nem tud pályára lépni, mint azt gondoltam volna. Nyilván ez a megyei fociban minden hétvégén így van, főleg szombaton, a korai mérkőzéseken. A csapatommal nagyon várjuk már, hogy egy lüktető, nagy iramú meccset játsszunk. Egy top hármas összecsapásban mindig megvan az egészséges rivalizáció. Két motivált csapat lesz a pályán, az utóbbi időkben nekünk kijött a lépés ellenük. Mindent megteszünk, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg. Szombaton találkozunk, „Biga” mester!

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője:Az eredmények tekintetében elégedett vagyok az eddigi idénnyel. Játékban még van min javítanunk. Komoly mérkőzésre számítok. Nagy csata lesz, ahogy mindig szokott lenni ez a párharc. Még pontot sem veszített az ellenfél. Nagyon jó a Dejtár. Főleg, mióta Balga Feri barátom összekapta őket. Edzegetnek is. Jó erőben és jó állapotban vannak. Egyelőre van három sérültünk. Még nem tudom, szombatra rendre jönnek-e. Szabó László lázzal küszködik. Varga Sándornak a háta, a dereka fáj. Hustyava Márk bokasérülést szenvedett. 

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 6. forduló, 2023. szeptember 24. (vasárnap), 16.00:

Bercel KSK-Kétbodony SE

Berta János, a Bercel KSK játékos-edzője: – Egész jól kezdtük az idényt, nagy lelkesedéssel. Aztán a teljesítményünk hullámzó lett, de nem vagyunk megijedve, hisz egy frissen alakuló csapat vagyunk, és messze a szezon vége, bármi alakulhat. Tisztában vagyok vele, hogy vannak következményei a legutóbb félbeszakadt mérkőzésünknek, de a tanulságot le kell vonni minden érintettnek! Nincs sok információm az ellenfélről, de az eddigi eredményeik alapján jó derbi lesz! Hajtós, de sportszerű, közönségszórakoztató meccset várok. Mindent megteszünk a győzelemért! A munka miatt talán két emberünk nem lesz bevethető, illetve van két eltiltottunk. 

Bartyik Róbert, a Kétbodony SE vezetőedzője:Köszönöm, hogy újból ránk esett a választás, most már tényleg igyekszünk rászolgálni! Jelenleg a pontjaink alapján kellő önbizalommal készülhetünk, bár a mutatott játék azért néhol döcögős .De nem szeretném a csapattól elvenni az érdemet, az eddigi eredményeinket jónak mondhatjuk, remélhetőleg meg tudjuk tartani a jó formánkat. Az újjáalakult Bercelt nem igazán ismerem, pár játékosról természetesen tudom kicsoda, de mint csapat, számomra sötét ló. Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, számunkra alighanem mindegyik az. Örülnék neki, ha kedvező eredménnyel térhetnénk haza, de nem akarok nagy terhet tenni a fiúkra, a lényeg, hogy játsszunk egy jó meccset, aztán meglátjuk. Sajnos van kiért küzdjünk, de ebbe nem akarok jobban belemenni. Eddig úgy néz ki, hogy Jele, Sirkó és Molnár játéka is kérdéses.