2024.04.18.

A hatodik körrel folytatódik a dél-nyugati vármegyei harmadosztály

Legénden hozná a kötelezőt a Nőtincs, Bercelre látogat a Kétbodony, az Egyházasdengeleg ellen javítana a Romhány.

A mostani hétvégén a hatodik fordulót rendezik meg vármegyénk legalacsonyabb osztályának dél-nyugati-régiójában. Mindegyik bajnokira vasárnap kerül sor. Lássuk, mit várunk a soros műsorral kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 6. forduló, 2023. szeptember 24. (vasárnap), 16.00:

Bercel KSK-Kétbodony SE

A vérbeli rangadót nem tartogató kör legérdekesebbnek kinéző találkozóján csapnak össze a gárdák. A házigazdák egy viharos körülmények között idő előtt véget érő csörtével hangoltak, míg a másik oldal újabb fontos sikert tett zsebre a legutóbbi hétvégén. Eddig nem lehet panasz a Bartyik-alakulat szereplésére, négy győzelem mellett mindössze egy vereséget könyvelhettek el a második helyen álló vendégek. Ezúttal viszont vélhetően nem vár könnyű menet a kétbodonyiakra, a hazaiak otthonukban bármire képesek lehetnek, bár kár tagadni, nagy talány, mit jelent majd számukra, hogy egyik legjobb emberüket elvesztették az előző fordulóban. Ettől az adaléktól elvonatkoztatva egy harcos ütközetre számítunk, ami előtt ugyan esélyesebbnek tűnnek a látogatók, nem volna meglepetés, ha nem üres kezekkel fejeznék be a meccset a berceliek.

Legéndi SE-Nőtincs SE

A hazaiak voltak az imént említett félbeszakadt összecsapás másik szereplői, valószínűleg ők is mielőbb elfelejtenék az erőszakos végkifejletet és inkább már a jövőre szeretnének koncentrálni. Finoman szólva sem néznek elébe könnyed menetnek a legéndiek, amennyiben nem akarunk mellébeszélni, nyugodt szívvel megállapíthatjuk, a papírforma szerint csak a vendégsiker mértéke lehet kérdés. A nőtincsiek ez idáig megalkuvást nem tűrően meneteltek, a mögöttünk hagyott fellépésükön újabb rangadót nyertek, nagy formában van Matyóka Ferenc brigádja. Kellő odafigyeléssel előhúzhatnak egy igen sima diadalt a cilinderből a látogatók, kisebbfajta csodaként jegyezhetnénk fel, ha bármilyen formában rá tudnának cáfolni az elhangzó gondolatmenetre a sereghajtó házigazdák.

Romhány KSE-Egyházasdengeleg FE

Egyértelműen a javításban bízva szállnak ringbe az előző fordulóban fontos csatában alulmaradó hazaiak, így vagy úgy, de mindenáron nyerni akar Bencsik Emil garnitúrája. A ‘dengelegiek továbbra is pont nélkül állnak, ugyan legutóbb már két góllal vezettek, végül megint fejet kellett hajtaniuk, így újra maradt a szimpatikus vesztes szerep. Előbb-utóbb biztosan átlépik saját árnyékukat a vendégek, az azonban nincs benne a levegőben, hogy éppen aktuális kiruccanásuk alkalmával tudnak kimászni a gödörből. Ennek a párosításnak a romhányiak a kiemelkedő favoritjai, jobbik arcukat bemutatva nem ismerhetnek pardont, komoly kalapemeléssel illethetnénk a látogatókat, ha borsot törnének az acélosabbnak tetsző ellenlábasuk orra alá.

Felsőpetény SE-Keszegi SE

Ellentétes mutatókat maguk mögött tudó csapatok vághatnak neki ennek az abszolút változatosnak ígérkező ütközetnek. Egy olyan viaskodás előtt állunk, ahol tényleg akármi előfordulhat, nincs esélyes a labda útjára indulása előtt. Hatpontos találkozónak vágnak neki az érintettek. A másik oldalhoz képest három egységgel lemaradó hazaiak elvárható sikerrel melegítettek, ezzel szemben a keszegiek vereséget szenvedtek az előző körben. Az tuti, hogy javítana szeretne Cseri Kornél alakulata, ez a törekvés viszont nem tűnik könnyedén kivitelezhetőnek. A felsőpetényiek számukra ismerős környezetben masszív gárdaként nehezíthetik meg vetélytársaik dolgát, ezúttal sem adná olcsón a bőrét Laczkovszki Zsolt armadája. Harcos birkózásra számítunk, ami előtt sem ide, sem oda nem tudunk bökni.