2024.05.03.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Bánk-Dalnoki Akadémia-Építők KC, a Balassagyarmati SC-Balassagyarmati VSE, a Kazár KSE-Nógrádmegyer BSE, a Dejtár SE-Rétság FC, illetve a Romhány KSE-Kétbodony SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 16. forduló, 2024. március 16. (szombat), 15.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Építők KC

Kárpáti Zoltán, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – A téli felkészülési időszak végén vettem át a csapatot, így nálunk még mindig tart a fizikai és taktikai felkészülés, de lassan már eljutunk a finomhangoláshoz. Az viszont felgyorsította a folyamatokat, hogy sikerrel vettük az első két tavaszi fordulót és a közösséget is egyre jobban összekovácsolták az eredmények, de nem szabad hogy ezek tévútra vigyenek minket, folyamatosan fejlődnünk kell a játék minden elemében, és erre a szombati mérkőzés egy újabb lehetőség! Az Építők tavaszi jó rajtja engem személy szerint egyáltalán nem lepett meg, (sokkal inkább az őszi hullámzó teljesítményük) komoly játékerőt képviselnek, minőségi labdarúgók alkotják a keretüket, és megvan bennük a kellő sebesség is, ami különösen veszélyessé teszi a játékukat! Az erősségeik mellett persze megpróbáltuk megtalálni a gyenge pontjaikat is, hogy ezeket sikerült-e, arra a szombati összecsapás fogja megadni a választ. Nyílt, végig kiélezett, háromesélyes találkozót várok, két hasonló játékerőt képviselő csapattól ahol nüanszok dönthetnek a három pont sorsáról. A meccset biztosan kihagyja sérülés vagy betegség miatt: Rieger, Bodnár, és kérdéses még Tőkés játéka. Eltiltottunk viszont nincsen.

Csatlós Tamás, az Építők KC vezetőedzője: – Szenzációs sikert hajtottunk végre a múlthéten! Meggyőző játékkal sikerült megvernünk a listavezetőt. Jó érzés volt, hogy sokan gratuláltak a csapatnak! Ismét egy előttünk álló gárdával találkozunk. Ahogy mondtam is, minden meccsre úgy megyünk ki, hogy győzni akarunk! Ez most sem lesz másként. Jó csapat a Bánk, akiknek több, NB-s osztályt megjárt játékosuk van. Jó mérkőzésre számítok. Sajnos több játékosunk betegség miatt még nem edzett a héten, remélem, hogy felépülnek a találkozóra. Van sérültünk is, de aki pályán lesz, annak kell nyerni, és biztos vagyok benne, hogy meg is fognak tenni mindent. Fontos mérkőzés ez, ha nyerni tudunk, közelebb kerülünk a dobogóhoz.

Vármegyei II. osztály, 16. forduló, 2024. március 16. (szombat), 15.00:

Balassagyarmati SC-Balassagyarmati VSE

Babcsán Tibor, a Balassagyarmati SC vezetőedzője: – Jól sikerült a felkészülés a bajnokságra. Meg vagyok elégedve a csapat munkájával és hozzáállásával. Tavasszal mindenek felett csak a győzelem lesz a cél valamennyi mérkőzésen. Teljesen mindegy, mi az ellenfél neve, BSE vagy Tar, mindig nyerni kell. A játékosok elfogadtak, hallgatnak rám. Nagyon jó érzés ilyenkor a kispadon ülni, mikor látom, amit kértem tőlük, azt visszaadják nekem. Szombaton is csak a három pontot tudom elképzelni, mást semmit! A BSE egy nagyszerű csapat, szerintem ők a legjobbak ebben bajnokságban. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ők nem kaphatnak ki. Van sok meglepetés nagyobb ligákban is. Elismerem, hogy nagyobb a labdarúgóik tudása és rendszeresen edzenek. Sokkal jobb csapatról van szó, mint mi vagyunk. Megfelelő háttérrel dolgoznak. Ők az esélyesek. Minket ez viszont nem tántorít el attól, hogy ne verjük meg őket. Az edzőmeccseken nagyon ment a csapatunk. Színvonalas mérkőzést várok. Az őszi egy egyes döntetlen ránk nézve volt hízelgő, de már nem az a csapat vagyunk, más mentalitással futballoznak a srácok! Lehet, hogy ki fogunk kapni, ez is bene van a pakliban, de jó meccs lesz, és játsszuk majd a focit, az biztos! A bőség zavarában vagyunk. Lesz, akinek nem tudunk majd mezt adni. A lényeges, hogy megvan az alapkezdőm, és van négy-öt olyan ember, akiket bárkinek a helyére be tudok tenni. Ugyanolyan tudással rendelkeznek, az én fejemben azonban más az elképzelés. Valakitől ezt, valakitől mást várok el. Mindig azt mondom, egy edzőnek az a dolga, hogy olyan feladattal bízza meg a játékosát, amit végre tud hajtani. Ne kérjünk olyat, amit nem képes megcsinálni. Hiába tud valaki cselezni, ha nem gyors. Hiába gyors valaki, ha nem tud futballozni. Minden posztra meg kell találni az oda illő embert. Most már egy éve vagyok itt. Az eleje elég tragikomikus volt, azt sem tudtam, ki kicsoda. Most már tisztában vagyok vele, ki mire képes. Két új igazolásunk, Hatala Balázs és Tóth Ákos is nagyon jól beilleszkedett. 

Mátyás Zsolt, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Január 15-én kezdtük meg a felkészülésünket, aminek a programjában heti három edzés és hat gyakorló mérkőzés szerepelt. Sajnos a sérülések, betegségek, iskolai elfoglaltságok miatt nem voltunk mindig megfelelő létszámban, így van némi hiányérzetem ezzel kapcsolatban. Az edzőmeccseken elég széles skálán mozogtunk. Voltak gyengébb és igen jó találkozóink is. Vélem, hogy egy-egy gyengébb produkció a terhelés és a rutintalanság számlájára írható. Bízom benne, hogy hétvégén a szebbik arcunkat mutatjuk és játszunk egy jó mérkőzést a BSC-vel. Két új játékossal sikerült erősítenünk. Erdélyi Zsolt Szlovákgyarmatról, míg ifj. Mátyás Zsolt Mohoráról tért vissza nevelőegyesületébe. Elsődleges célunk továbbra is a gyerekek fejlődése. A saját nevelésű, tehetséges játékosoknak biztosítani a klubon belül a felnőtt futballban való továbblépés lehetőségét. Nehéz meccsre számítok. Természetesen mindig győzelemben gondolkodunk, de tudjuk, hogy egyetlen egy mérkőzés sem sétagalopp. Sok esetben borul a papírforma. Így volt ez az őszi derbin is, ami óvatosságra int bennünket. Remélem, sok nézőt vonz majd ki a meccs és jó hangulat lesz. Hajrá, ‘Gyarmat! Soós-Valenta orsócsont-, Duhonyi Bence ujjtörés, Varga Csaba betegség, Juhász Koppány és Boda Bence pedig egyéb elfoglaltságok miatt nem lesz bevethető.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 16. forduló, 2024. március 16. (szombat), 12.00:

Kazár KSE-Nógrádmegyer BSE

Kovács Gyula, a Kazár KSE játékos-edzője: – Előző mérkőzésünk hibáiból megpróbálunk tanulni, és elkerülni azokat a védekezésben. Nem számítok könnyebb meccsre, mint amit a Somos ellen játszottunk, mert mindkét csapat számára fordulópont lehet a találkozó. Nagy összhangra és akaratra lesz szükségünk ahhoz, hogy a hétvégén pontot vagy pontokat szerezhessünk. Fiatal, futós csapat a ‘megyeri, erre próbálunk készülni, ahogy majd a keret engedi. Hiányzóinkból még egy csapat összejönne, de most így kell megoldani.

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE vezetőedzője: A felkészülésünk felemásan sikerült. Jött hozzánk több új játékos is. Sajnos nem tudtunk minden meccsen teljes kerettel megjelenni, mert a csapat hetven százaléka messze dolgozik és este hétre érnek haza. Az első mérkőzésünket megnyertük, aminek örülök, de a játékunk nem volt az igazi. A célunk az, hogy összeszokjon a csapat, és összetartó brigád legyen, pályán belül es kívül is, és persze szeretnénk minél több találkozót megnyerni. A Kazár erős csapat. Harcosak és vannak jó játékosaik, biztos nagyon menni fognak a három pontért, de mi sem feltartott kézzel fogunk menni, érkezni. Küzdelmes mérkőzésre számítok, ahol a támadófoci fog dominálni. Ökrös Máté hiányozni fog az előző meccsen kapott piros lapja miatt, másról egyelőre nem tudok.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 16. forduló, 2024. március 16. (szombat), 12.00:

Dejtár SE-Rétság FC

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – A téli szünet a gárda magjának teremfocival telt, és nagyon szép eredményt értek el az Alcoholic Bilbao csapatával. A keretünkben egy távozó és kettő érkező játékos volt. Múlt héten győzelemmel tudtunk kezdeni Bernecén, ahonnan nem könnyű elhozni a három pontot. Nagy győzelem volt, főleg, hogy egy gyengébb első félidő után ekkora feltámadást produkált a csapat. A szombati ellenfelünk egy masszív, egységes csapat lesz, aki képes bárkitől pontot, pontokat szerezni. A Rétság ellen mindig nehéz játszani, szoros és küzdelmes mérkőzésre számítok. Kisebb sérüléshullám van a csapatnál, közülük Gál Normira hosszabb kihagyás vár, emellett betegség és munka miatt is lesznek hiányzók.

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője: – Első sorban, üdvözlök mindenkit! Pihenéssel, csapatépítő tréninngel, illetve csapaton belüli munkákkal telt a téli szünetünk.
Sikerült igazolnunk játékosokat, szerencsére nincs gond a beilleszkedésükkel és a játékukkal sem, örülünk nekik. Tavaszra sikeresebb eredményeket várunk, mindenféleképpen szeretnénk a lehető legjobb pozícióban zárni, természetesen ez nem lesz könnyű, de megteszünk mindent érte! Dejtárra látogatunk a hétvégén, mondanom sem kell, hogy nem lesz könnyű. Erős, intelligens és jól futballozó gárda, valamint a hazai pálya előnye is náluk lesz. Próbáljuk a lehető legjobb formánkat elvinni az összecsapásra, és meglátjuk, hogyan is fog alakulni. Nem szeretnénk alulmaradni, a döntetlenért is meg kell harcolnunk, a győzelemért vért kell izzadnunk. Férfias küzdelmet várok mindkét csapattól, sportszerű kereteken belül. Hiányzókról egyenlőre nem tudok, remélem, a teljes létszámmal el tudunk utazni!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 16. forduló, 2024. március 17. (vasárnap), 15.00:

Romhány KSE-Kétbodony SE

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője: – Jó pár edzőmeccset játszottunk a tavaszi rajt előtt, ahol sikerült nagyjából összeszoknia egymással a társaságnak. Jól sikerült megerősíteni a keretet, ezáltal fejlődött a csapat játéka is. Tavasszal egy célunk van, megszerezni a bajnoki címet. A Kétbodony egy jó, küzdős csapat. Izgalmas mérkőzésre számítok. Elvileg minimális hiányzónk lesz, majdnem mindenki bevethető, és szinte százszázalékos kerettel lesz a csapat.

Bartyik Róbert, a Kétbodony SE vezetőedzője: – Jól kezdtük a bajnokságot, hiszen győzelemmel indítottunk, de azért nem szabad elbízni magunkat. Újabb rangadó vár ránk, aminek igazából nem mi vagyunk az esélyesei, az alaposan megerősödött Romhány joggal pályázik most a bajnoki címre. Mi természetesen mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el, meglátjuk, mire leszünk képesek majd. Jó iramú, küzdelmes mérkőzésre számítok, ahol bármi lehet, a labda gömbölyű. Mindenesetre az esélyesség terhe nincs rajtunk, nyugodtan futballozhatunk, nem dől össze a világ, ha éppen nem szerzünk pontot, de nyilván veszíteni sem szeretnénk. A keret még alakulóban van, ezt a kérdést mindig megkapom, de az utolsó pillanatban általában valaki mindig lemondja, bár legutóbb érkező volt, ami eddig még nem nagyon fordult elő. Az elmúlt héten megsérült Debrei biztosan nem tud játszani, neki innen is jobbulást kívánunk!