2024.04.16.

Újra a papírforma dominálhat az észak-nyugati vármegyei háromban?

A Rétságot fogadja a Dejtár, Borsosberényben nyerne a Patak, a Bernecebaráti-Kemencét látja vendégül a Nógrádsipek.

A mostani hétvégén a tizenhatodik körrel folytatódik a 2023/2024-es idény a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjában. Két mérkőzésre szombaton kerül sor, míg egy találkozót vasárnap rendeznek meg. Lássuk, mit várunk a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 16. forduló:

2024. március 16. (szombat), 12.00:

Dejtár SE-Rétság FC

Minden elmond a csonkává váló bajnokságról, hogy ez a párosítás számít a forduló mérkőzésének. A veretlen első fogadja a mezőny ötödik helyezettjét. A házigazdák sima sikerrel indították a tavaszt, míg a másik oldal szabadnapos volt az előző körben, így ezen a meccsen vág neki a második félév küzdelmeinek Havay Zoltán gárdája. A látogatók megerősítették állományukat a téli szünet alatt, és bizony szombaton sem adná olcsón a bőrét a táblázaton előrébb vágyódó alakulat. A dejtáriak ambíciói ismertek, szeretnének aranyérmesként zárni, így szemszögükből nem igazán férne bele semmilyen botlás. A papírforma a hazaiak mellett áll, akik joggal támaszkodhatnak a számukra ismerős környezetre, elvileg minden adott lehet Balga Ferenc csapata számára ahhoz, hogy megvalósuljon a vágyott sikert. Nem szabad azonban egy laza karlegyintéssel lerendezni a meglepetésben bízva útra kelő rétságiakat sem, akik egy váratlan eredménnyel szeretnék felhívni magukra a figyelmet.

Borsosberény SE-Patak FC

Toronymagas favoritként jelölhetjük meg a vendégeket, elvileg csak az lehet kérdéses, mennyivel nyer a minél fényesebben csillogó medáliáért iparkodó társaság. A borsosberényiek súlyos zakóval indították a tavaszt, lenne tehát mit kijavítaniuk, reálisan nézve azonban, nem a mostani küldetésükön fog eljönni az ő idejük, leginkább a tisztes helytállás lebeghet a szemeik előtt. A másfajta kávéházként jellemezhető látogatók sima győzelemmel hangoltak, nagyjából hasonló manőverben gondolkodik ezúttal is Bella Sándor legénysége. A hazaiak csupán a saját játékterükben bízhatnak, amúgy minden más érdemi tényező a táblázaton előrébb megtalálható brigád diadalát vetíti előre, jókora kalapemeléssel illethetnénk Dinnyés Csaba együttesét, ha így vagy úgy, de nem jönne be a felvázolt gondolatmenet és borulna a papírforma.

2024. március 17. (vasárnap), 15.00:

Nógrádsipek SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

Elvileg ennek a csörtének is adott a favoritja, a jelenleg stabilan a negyedik pozíciót birtokló házigazdáknak állhat a zászló. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt fiaskót tudhatnak maguk mögött, a berneceiek ráadásul kifejezetten súlyos vereséget könyvelhettek el. Szeretne is javítana mindkét alakulat, úgy véljük, erre inkább az erősebbnek tűnő hazaiaknak lesz több sanszuk, akik otthonukban legyűrhetik ellenfelüket. A perpillanat sereghajtó, télen azonban keretükbe jó pár embert igazoló látogatók is mielőbb kiköszörülnék a rajtuk esett csorbát, egyúttal hamar ellépnének az utolsó helyről, egy mostani győzelem viszont a bravúr kategóriába volna sorolható. Az tuti, hogy Németh Krisztián kellőképpen igyekszik majd feltüzelni övét, meglátjuk, ez mire lesz elég vasárnap. Kitartunk azon meglátásunk szerint, miszerint a Kelecsényi Gábor vezette nógrádsipekiek lehetnek közelebb az üdvösséghez.

Szabadnap: Érsekvadkert SE II.